1. GPU met 12 teraflops voor Xbox Series X

GPU met 12 teraflops voor Xbox Series X

Backwards compatibility, Smart Delivery en meer besproken

De Xbox Series X krijgt een GPU met een kracht van 12 teraflops. Microsoft kondigt dit nieuws en meer info over de console aan in een uitgebreide blogpost.

Volgens Microsoft moet de Xbox Series X een superieure balans tussen kracht en snelheid kunnen leveren. De Xbox Series X zal beschikken over een GPU met 12 teraflops en de nieuwe Zen 2- en RDNA 2-architectuur van AMD. Daarnaast heeft de nieuwe Xbox Variable Rate Shading, DirectX Ray-tracing en Dynamic latency Input om de communicatie tussen de console en de controller te optimaliseren. Verder krijgt de nieuwe Xbox een SSD voor snellere laadtijden en kan de nieuwe console tot 120 FPS aan.

Microsoft laat ook weten dat cross-generatie-games zullen werken op de Xbox Series X met een systeem genaamd Smart Delivery. Hierdoor kan de gebruiker een spel kopen zonder zich zorgen te maken over de juiste console waarop het spel te spelen is. Dit systeem zorgt ervoor dat de consument automatisch de juiste versie heeft, ongeacht op welke console diegene speelt. Dit betekent bijvoorbeeld dat eventuele remasters voor Series X kunnen worden aangeboden aan gebruikers die de game al bezitten. Alle Xbox Game Studios-games ondersteunen Smart Delivery automatisch, terwijl externe uitgevers zelf mogen bepalen of de functie wordt gebruikt.

Backwards compatibility is ook verder uit de doeken gedaan. Alle Xbox One-games (zonder Kinect) zijn speelbaar op de Series X. Hiernaast zijn ook alle originele Xbox- en 360-games die nu te gebruiken zijn op de Xbox One X ook speelbaar op de Series X.

Xbox series x

Meer details over de Xbox Series X worden volgens Phil Spencer nog voor de E3 in juni gedeeld.

Dit artikel delen

Over de auteur

Zoë Bonefaas Zodra ik een Game Boy in de hand gedrukt kreeg, was ik om. Het leukste van games vind ik de verhalen die ze vertellen. Favorieten zijn Assassin's Creed, Skyrim, Stardew Valley en Life is Strange. Buiten verhalen in videogames ben ik ook fan van verhalen op andere manieren. Voor de hand liggend dus van films en series (Marvel, DC, Star Wars, Disney, She-ra Princes of Power, Lucifer... ik kan echt eeuwig doorgaan).

Reacties

 • Vraag me af of het ook 120 hertz ondersteund. Anders heb je vrij weinig aan die extra 60 tot 70 fps
 • @mightybundy
  Dan kan met de huidige generatie al, maar door de bandbreedte limitaties van HDMI 2.0 is de maximale resolutie dan 1440p.
  Next-gen zal HDMI 2.1 ondersteunen welke hier ruim voldoende bandbreedte voor heeft.
  Of de games 120fps op 4K ondersteunen zal mogelijk zijn, maar dat gaat natuurlijk weer ten koste van de grafische opties van de games zelf. En of dat 't waard is..
 • Klinkt mij allemaal goed in de oren. Dat Smart Delivery is slim om met die naam te marketen, maar dat is toch hoe ook de One X enhanced games werken? Goeie zet, die dwingt 3rd party om kleur te bekennen. Gaan ze mee in de consumer friendly methoden van MS of mag je twee keer gaan lappen? Looking at you, EA, Ubi en Activision…
 • Blijft toch een lekker strak ding!
 • Indrukwekkend! En ook nog rdna 2.0. Nice nice

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren