1. Nieuwe Lego Super Mario-sets onthuld

Nieuwe Lego Super Mario-sets onthuld

Releasedatum starter-set in augustus

Er zijn twee nieuwe Lego-sets aangekondigd van Lego Super Mario. De sets zijn bekendgemaakt in een korte trailer van Nintendo.

De Lego Super Mario-collectie werd vorige maand aangekondigd door Nintendo en Lego. Nu is de releasedatum bekendgemaakt voor de starter-set, die in augustus uitkomt. Dit is gedaan door middel van een trailer waar Jonathan Bennink, het hoofd van Lego Lab die de set in detail laat zien. In de trailer zaten nog twee verrassingen. In de video zijn er ook twee nieuwe Lego Super Mario-uitbreidingen aangekondigd.

Het gaat om de Piranha Plant Power Slide Expansion Set en de Bowser’s Castle Boss Battle Expansion Set. Bij de eerste set moet Mario zich staande weten te houden tussen twee Piranha Plants en bij Bowsers kasteel moet hij de strijd aangaan tegen Koning Koopa. Wanneer deze sets uitkomen is nog niet bekend.

Als laatste is er in de trailer wat meer informatie bekend over de starter-set van Lego Super Mario. In de video legt Bennink uit dat het Mario-poppetje voorzien is van lcd-schermen en een speaker, die hem reacties laten geven en geluiden laat maken. De starterset is vanaf nu te reserveren via de officiële Lego-website en andere geselecteerde retailers voor 60 euro. De trailer is hieronder te bekijken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Mijn dochter is echt wel hyped om dit. Lijkt me ook wel leuk om kinderen te stimuleren op creatief gebied.
 • Ben als lego fan zo teleurgesteld. Waar Disney je het Disney kasteel en de trein plus station laat maken. Komt Nintendo met dit ipv een set waar je peach castle na kunt bouwen.

  Zonde
 • @smaakmaker
  die komt wel, maar daar ga je dan apart voor betalen. Dit gaan ze zo hard melken.. en gelijk hebben ze. Dit is/word een goudmijn!
 • @Soon..

  Ik hoop het want dan wil ik het wel hebben een peach castle bestaande uit 6000 onderdelen
 • @smaakmaker

  Doelgroep is duidelijk: kinderen.
  Het kan alleen functioneren als speelgoed want mooi kan je het niet noemen en de bekende minifigures ontbreken.

  Hopelijk krijgen we ooit dit op een dag.
 • Hij heeft een mooi Nederlands-Engels accent.
 • @CerandoX.nl beetje té mooi
 • Waar is piet gebleven?

  Mis ik laatste tijd of heb ik iets gemist?
 • @TommieNL

  Ik was 2 weken gebanned (terecht, maar wel een beetje lang, imo) voor eindeloos steggelen met @Jowy.
  Verder heb ik de site, zo nu en dan, in de gaten gehouden, maar (op een nep profiel van mij na) is er niet veel bijzonders gepost of gebeurd.

  Verder heb ik ook weinig met Lego, maar als er een Zelda set uitkomt, dan koop ik ‘m wel. :)

  O en ik hoop echt zooo erg dat dat verhaal m.b.t. die Mario remasters waar is. Ik wacht echt al JAREN op een nieuwe versie van SM64! <3
 • @PietS.

  Welcome back Piet. Ja ik had het ook pas laat door dat het een nep account van je was. Maar ja ik ben groots lego en Nintendo fan dus ik had liever iets voor mij gehad.

  Maar als er in deze vorm een dk set komt dan koop ik het alsnog haha

  En oh ja ik moet kleur bekennnen ben fan van ac op de Switch haha.
 • @smaakmaker

  O man… Ik kan ook echt niet stoppen met AC spelen… Iets wat ik echt nooit gedacht had! XD

  En er is in de tijd dat ik gebanned was inderdaad een fake account aangemaakt, dat bijna dezelfde naam had als ik, maar gelukkig hebben de mods dat snel opgepakt en opgelost! :)
 • @PietS.

  Ja ik vind ook leuker dan ik gedacht had. Maar ik ben meer games aan het ontdekken. Ori and the will of the wisps uitgespeeld. Had ik ook nooit gedacht van te voren. Hollow knight mee bezig alleen heb ik daar wel een grote haat liefde verhouding mee. En nu ac. Moet wat ik werk in de administratie op een school en ik werk nu maar 1 dag per week. Dus moet me wel vermaken. En aangezien met andere hobby lego vrij prijzig is moet het van de games komen.
 • @PietS.

  Teveel AC aan het spelen?
 • @CyberFl

  Je zult het niet geloven… M’n eerste AC game en heb er al dik 100 uur inzitten… Het is echt ZO verslavend… 😫 Nu al m’n op 1 na (BotW) meest gespeelde game op de Switch! 🙌🏻
 • @PietS.

  Maar…je naam is nu toch óók anders? PIETS. Was toch PIET.S?
 • @Monojaxx

  Nope. Dit is het altijd geweest. De punt kort mijn achternaam af, aangezien m’n voornaam al volledig is. :)
 • @PietS.

  Je hebt helemaal gelijk Piet. Zat even terug te kijken op oudere posts. In iedergeval welkom terug ouwe gamert!
 • @Monojaxx

  Haha, thanks! 😜
 • @PietS.

  100 uren? Stevig.
 • @CyberFl

  Ja, ondertussen zit ik tegen de 120 aan. De uren vliegen voorbij en het gaat gewoon niet vervelen… ‘Stevig’ is een understatement… 😝

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren