1. Switch Online-abonnees krijgen volgende week nieuwe NES- en SNES-games

Switch Online-abonnees krijgen volgende week nieuwe NES- en SNES-games

Met o.a. Pop'n TwinBee en Shadow of the Ninja

Er komen volgende week vier spellen naar de NES- en SNES-apps voor Switch Online-abonnees.

Op de NES-app verschijnen de actiegame Shadow of the Ninja en racespel Eliminator Boat Duel. Qua SNES-games worden de verticale shooter Pop'n TwinBee en het sportspel Smash Tennis toegevoegd.

Alle vier de games verschijnen op 19 februari op de apps. Daarmee staan er straks 52 titels op de NES-app en 26 games op de SNES-app. Beide apps zijn exclusief (en zonder extra kosten) te downloaden voor Nintendo Switch Online-abonnees en blijven speelbaar zolang dat abonnement afgesloten blijft.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Waar blijft de DKC trilogie Nintendo. Of bewaren ze die aankondiging voor de Nintendo direct
 • @smaakmaker precies dit. Ik hoop toch echt dat ze iets in de planning hebben want ik vind het behoorlijk vreemd dat die games nog niet in die snes app staan.
 • @Retrogamer

  Inderdaad. Laten we hopen dat er Switch remasters/remakes van de eerste 3 DKC games aan zitten te komen. Die staan echt HEEL hoog op mijn verlanglijstje! :O<3
 • @Piet S.

  Ik bedoelde geen remakes of remasters. ik bedoelde gewoon de orginele snes games in de Snes apps haha. En remakes ik denk niet dat die er ooit komen.
 • @smaakmaker

  Waarom zouden ze (S)NES app game aankondigingen bewaren voor de Direct? Dat hebben ze volgens mij nog nooit gedaan. Dat is ook tijdverspilling in een Direct, vind ik.
  Normaal gesproken kondigen ze die (S)NES games gewoon zo, tussen neus en lippen door, aan. Net zoals ze nu weer gedaan hebben (zie dit IG topic).

  En aangezien alle 3 de DKC games nog niet toegevoegd zijn aan de SNES app, terwijl DKC1 bv. wel op de SNES Classis Mini staat, hou ik toch echt hoop op remasters/remakes!

  Ik zeg dus niet dat het onmogelijk is wat je zegt, maar waarom zouden ze het doen? Zo speciaal zijn ports voor de SNES app nou ook weer niet. :P
 • @Piet S.

  Haha. Ze hebben in de directs altijd 2 blokken van Switch headlines he. Daar kun je binnen nog geen minuut een aankondiging doen van DKC trilogy beschikbaar voor de Snes app. Is echt geen tijdverspilling. En een remake van 3 games . Ik zou het erg tof vinden. Maar ik denk dat je dan beter een nieuwe DKC kunt maken. 3 games remaken kost erg veel tijd. En wie moet die taak op zich nemen denk je? Want dan gaat het altijd ten koste van nieuwe games.
 • @smaakmaker

  10 sec. voor (S)NES app games vind ik al te lang (haha) en daarbij hebben ze in Directs nog nooit (S)NES app games aangekondigd, dus ik zou niet weten waarom nu wel. Het kan, maar ik zie het niet gebeuren en zou het raar vinden.

  O ja, natuurlijk wil ik ook liever een nieuwe DKC game, maar DKC2 is voor mij 1 van de beste games ooit gemaakt, dus een remaster/remake van die game voor de Switch zou ik echt geweldig vinden! <3

  Verder heeft Nintendo intern genoeg teams om zoiets te kunnen doen, zonder dat het nieuwe games in de weg komt te zitten. Retro Studios is bezig met MP4, dus voor hen zal het niet mogelijk zijn.
 • @Piet S. Haha nee binnen een direct van 35-40 minuten moet dat best kunnen haha. En volgens mij hebben ze dat wel eens eerder gedaan weet het niet zeker. En ja dkc2 is een van de beste games ooit. Maar ook de interne studio's die ze zouden remaken kunnen dan niet ingezet worden voor nieuwe games. En ik hoop bij Retro stiekem dat ze nog een dkcr3 hebben gemaakt voor Prime 4. En pas na de volgende direct geef ik die hoop echt op haha.
 • @smaakmaker

  Van mij hoeft het niet in ieder geval, haha. En nee, dat hebben ze nog nooit gedaan. Alleen de NES & SNES apps zelf zijn aangekondigd via een Direct, maar de losse games die daarna toegevoegd zijn, zijn nooit bekend gemaakt via een Direct.

  Volgens mij zijn er dedicated remake teams, die alleen remakes doen, dus dan zou het geen probleem moeten zijn. Pin me er niets op vast, maar ik dacht zoiets gelezen te hebben.

  Verder hoop ik ook op een DKCR3, maar ik ga nergens vanuit, haha! De hoop opgeven hoeft nooit, ook niet na de volgende Direct, want misschien komt die game pas volgend jaar of over 2 jaar uit. Wie zal het zeggen? :P
 • @Piet S.

  Piet, wat is je top 5 DKC games?
  Ik merk vaak op dat mensen deel 3 (SNES) vergeten of toch het minst vinden. Deel 1 (SNES) is geweldig vanwege de start van de serie, maar haalt het bij lange na niet bij de twee vervolgen.
 • @Rahl

  Ik heet geen Piet haha maar toch mijn top 5,
  1 Dkctrf was een geweldige game op het missen van extra Animal buddies na een geweldige game
  2 Dkc 2 de beste van de originele trilogie
  3 Dkcr Was een geweldige game mist alleen wat vaste characters. En de vijanden waren niet zo tof.
  4 Dkcr 3 was van de originele de vreemde eend in de bijt maar wel een toffe game.
  5 dkc 1 geweldig maar als base game wel de minste van allemaal.
 • @smaakmaker

  Alleen maar leuk om te lezen, dus goed dat je reageert!
 • @Rahl voor mij is de top 5;
  1 DKC 2
  2 DKC
  3 DKC3
  4 DKC Returns
  5 DKC Tropical freeze
  Ik mis in de retro studios games toch echt de kremlings en de animal buddy’s
  Ook vind ik het jammer dat je in de retro studios games niet van character kunt switchen zoals op de snes. En ik vind het ook jammer dat cranky kong niet meer zo’n asshole is die zich ervan bewust is dat hij een video game character is die alle nieuwere games en graphics afzeikt.
  Ik vind die retro studios games zekersteweten wel vet. Maar de snes games hadden een vibe die ik helaas nadat rare was overgekocht nooit meer terug heb gezien.
 • @Rahl

  - DKC2
  - DKCTF
  - DKC3
  - DKC
  - DKCR

  DKC2 is in mijn ogen de perfecte combi tussen simpelheid en 'genoeg te doen'. DKRC is te opervlakkig, imo. Saaie vijanden en teveel herhaling qua gebieden. Overigens spreekt de oude artstyle mij ook meer aan de de nieuwe.
 • @Piet S.

  Ik ben het vooral eens met het laatste. Die Donkey Kong SNES (even los van de zichtbare pixels) games zijn zo prachtig. Nog altijd.
  Ik kan bijna niet kiezen tussen DKC2 of DKC3 als nummer 1, maar als het echt moet ga ik voor DKC2 vanwege de magistrale muziek.

  1. DKC2 (de muziek is fenomenaal en in een game nog altijd ongeëvenaard, zelfs de muziek van The Legend of Zelda haalt die kwaliteit niet)
  2. DKC3 (wat speelt die game toch heerlijk en toen ik als jonge Rahl de vulkaan ontdekte op de kaart.. wauw)
  3. DKC1 (hele goede game en een fantastisch begin van deze serie, de muziek is ook zeer memorabel)
  4. DKCR (mooie flashbacks naar de good ol' times in een nieuw jasje met af en toe de fijne terugkerende muziek. Misschien komt het door de leeftijd en zijn die andere puur nostalgie, maar deze game haalt de kwaliteit van de originele games bij lange na niet)
  5. DKCTF (ik heb de game gekocht op de Wii U en iets van twee levels gespeeld, maar daarna helaas niet meer aangeraakt. Ik zou die game echt eens moeten opstarten, maar tot dusver niet echt gedaan. Dus geen mening over deze game)
 • @Rahl

  Koop een Switch met Tropical Freeze en spelen die game haha.
 • @Piet S.

  Hahaha. Nee als ze een speciale remake teams hebben ok. Maar ik zie het helaas niet snel gebeuren.

  En nee als deze komende direct geen dkcr3 bevat weten we zeker dat Retro er niet aan heeft gewerkt
 • @smaakmaker

  Ik zie het ook niet snel gebeuren, maar ik hoop er wel op! :P

  Ik blijf toch altijd een beetje hoop houden. Misschien dat een andere developer ermee bezig is (geweest)!
 • Lufia 2, rise of the sinistrals. PLEASE!
 • @Robskeee dat zou echt sick zijn. Hoe meer mensen die game spelen, hoe beter.
  De game heeft ook echt een enorme replaywaarde. Ik hoop daar ook echt op.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren