1. Nieuwe NES-games voor Switch op de planning volgende week

Nieuwe NES-games voor Switch op de planning volgende week

Ninja Gaiden, Wario's Woods en Adventures of Lolo

Er komen op 12 december drie NES-games naar de Switch voor leden van Nintendo Switch Online.

Het gaat om Ninja Gaiden, Wario's Woods en Adventures of Lolo. Ninja Gaiden is de eerste game in Tecmo's populaire actiereeks en biedt precieze platformactie, terwijl Wario's Wood een puzzelgame is waarin blokken de vorm hebben van monsters en bommen. Adventures of Lolo kwam al in 1989 uit en is van Kirby-ontwikkelaar HAL Laboratory. Lolo reist af door vijftig puzzelkamers waar elke keer drie sterren verzameld moeten worden om verder te geraken.

De app waarin diverse NES-games via een op Netflix lijkende dienst worden aangeboden, is alleen beschikbaar voor mensen die betalen voor een Switch Online-abonnement. Nintendo voegt elke maand een aantal games toe aan de service. Het is nog niet bekend of het bedrijf ooit van plan is games van andere consoles toe te voegen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Klap gewoon heel die NES library erin en ga door met SNES/N64/GC(!!) games. Kom op!
 • Ninja Gaiden is wel één van de vetste NES-games ^^
 • Dit is gewoon zoals gewoonlijk lame… Emulator bij elke nieuwe console and dan aardig wat centjes erom vragen,… speel gewoon op je comp met emu
 • @Darkempire

  Ik ben het met je eens dat ze het anders aan moeten pakken, maar 'aardig wat centjes erom vragen'..? €20,- per jaar (met een gezinsabonnement zelfs maar €8,- p.j.) is echt niets. Al helemaal niet omdat er voor die prijs meer functionaliteiten toegankelijk zijn dan alleen de NES game library.
 • @Darkempire

  Yup betalen voor games is lame. Alles zou gratis moeten zijn.
 • @Ramirez

  Ik wil ook wel alles gratis hebben! :-D
 • @Piet S.

  Tja ik snap het gezeik niet echt. Natuurlijk zie ik ook liever snes, n64 en Cuba games. Al mogen ze de laatste 2 wel weglaten. 3D games uit die tijd zijn afschuwwekkend verouderd.

  Maar het is slechts 20 euro per jaar. Je krijgt korting in de eshop, je kunt online, en je krijgt wat games er voor terug. Vooral de korting maakt het een fair deal vind ik.

  Daar komt bij dat online geen must is om te genieten van games. De beste games zijn singleplayer, en alle Nintendo games hebben een uitstekende local multiplayer.

  Wil je toch online…betaal dan gewoon die paar peanuts die ze er voor vragen. Mensen zijn altijd rupsje nooit genoeg. Ze willen alles maar er niet voor werken of betalen.
 • @Ramirez

  Korting in de eshop?
 • @Newgamessuck

  'Special offers' is ook een deel van de Nintendo Switch online dienst. Alhoewel deze offers nog niet live zijn, houdt dit wel in dat leden bv. korting op games kunnen krijgen, etc.
 • @Piet S.

  Eerst zien, dan geloven.
 • @Ramirez

  Het gezeik komt vooral omdat het gewoon een enorme stap terug is tenopzichte van alle andere Nintendo consoles uit het online tijdperk.

  Niemand zit te wachten op om de paar maanden misschien een leuke NES game te kunnen spelen.

  De meeste switch bezitters willen gewoon graag allerlei Nintendo klassiekers kunnen spelen, en dit is gewoon niet de manier.

  Mensen willen hiervoor ook best betalen, kijk maar naar de VC op vorige Nintendo consoles.
 • @Shuckles

  True, Die 20 (voor mij 35) euro per jaar kunnen me geen reet schelen. Ben geen sloeber. Maar probleem is dat wat ik ervoor krijg mij ook geen reet kan schelen.

  Probleem is dat imo Nintendo de verkeerde strategie kiest voor online. Ik wil best meer betalen en dan dingen krijgen die ik wel cool vind. Misschien wil een ander minimaal betalen en alleen maar online kunnen. Zou ideaal zijn als ze verchillende keuzes hebben. Maar hiermee maken ze zover ik weet niemand echt blij. Nog nooit iemand vol lof horen spreken over nintendo online.

  Enige 'positieve' dat ik hoor is "ach, het is maar 20 euro per jaar". Is waar, maar wel jammer
 • @Ramirez

  Nou ik zou ook graag de mogelijkheid zien om de SNES-games etc. ook via de dienst te spelen (zou daar zelfs nog wel een paar cent extra voor over hebben).

  20 euro om online te kunnen én gratis NES games te spelen vind ik helemaal niet zo'n probleem.

  Ik heb nog geen games die ik online speel voor de Switch, maar als die er wel komen, dan neem ik wel een abonnement.
 • Die nes game boeien mij niet meer en met mij vele andere. Drop idd die hele library en ga snes N64 en gc games druppelen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren