1. Nieuwe Nintendo Switch-update is nu te downloaden

Nieuwe Nintendo Switch-update is nu te downloaden

Ouderlijk toezicht en vrienden zoeken via Facebook en Twitter

De update voor firmware 5.0.0 voor de Nintendo Switch kan nu gedownload worden.

Een nieuwe update voor de Nintendo Switch brengt firmware versie 5.0.0. Deze update brengt onder andere ouderlijk toezicht. Dit werkt met een aparte app en ouders kunnen het gebruiken om softwaretitels te blokkeren voor hun kinderen. In de app kunnen ze specifieke titels op de 'whitelist' zetten, waardoor hun kinderen daar nog wel toegang tot hebben. Ook opgeslagen foto's en video's kunnen op deze manier geblokkeerd of juist gedeeld worden.

Daarnaast zoekt de Switch nu ook naar vriendensuggesties via je Facebook- en Twitter-account. Vrienden op de sociale media-platforms die ook een Switch geregistreerd hebben worden automatisch gesuggereerd als vriend.

Een volledige lijst met toevoegingen en aanpassingen kunnen gevonden worden op de Nintendo-website. De update wordt automatisch gedownload en als dat eenmaal klaar is zal aan gebruikers gevraagd worden de Switch opnieuw op te starten om de software te installeren. Vergeet niet progressie in de spellen op te slaan voor dit te doen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

 • Wat is dit nou voor een update. Je verwacht eindelijk meer apps etc slaat nergens op.
 • @Saidinho10

  Daar heb je toch geen update voor nodig….
 • Dit valt mij nou hard tegen! Ik had meer gehoopt op ondersteuning voor een Bluetooth headset en een app zoals Netflix.
 • @aupslegend zet je schrap voor de "maar die apps gebruik je al op andere consoles, tvs, telefoons en tablets"-argument.

  Onzin argument natuurlijk, want waarom wel op die andere devices en niet op de Switch.

  Maar de E3 komt er nog aan, dus even afwachten.
 • Volgens mij moet Nintendo dit soort dingen in de toekomst maar stilzwijgend updaten, scheelt een hoop gezeur XD
 • Mis ik iets? Hebben ze (Nintendo) verkeerde verwachtingen geschept rondom deze update, of hadden mensen weer eens te hoge verwachtingen (voor dit moment)? :)
 • @Piet S. Dit dus ^^
 • Nou jongens ik kan hem niet eens downloaden! Ik heb dan ook geen switch, maar dat had Nintendo wel even mogen melden voordat ik enthousiast werd van de update;)

  Flauw he jongens
 • Nintendo kan niet eens meer een normale update doen zonder kritiek. Blijkbaar de meest kritische fanbase ooit, haha.
 • Wat een butt update.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren