1. 'Nieuwe Nintendo Switch wordt gedurende komende weken onthuld'

'Nieuwe Nintendo Switch wordt gedurende komende weken onthuld'

Console zou in september of oktober lanceren

Nintendo zou van plan zijn het nieuwe Nintendo Switch-model ergens de komende weken, nog voor E3, te onthullen.

Dat blijkt uit een nieuwe reportage van Bloomberg. Het bedrijf zou het nieuwe model, waar al geruime tijd geruchten de ronde over doen, nog voor E3 willen onthullen. Zo zouden uitgevers games die specifiek voor het model zijn bedoeld - of beter draaien op dat model - tijdens E3 kunnen tonen. E3 wordt dit jaar van 12 tot en met 15 juni gehouden, zij het alleen digitaal.

Volgens de reportage is Nintendo van plan de nieuwe versie van de populaire hybride console in september of oktober van dit jaar te lanceren. In juli zou de productie van de console beginnen. Het bedrijf zou er vertrouwen in hebben dat de productie op schema kan lopen. De console zou duurder worden dan het huidige standaard Switch-model, en dat model uiteindelijk compleet moeten vervangen.

De reportage meldt - net als eerdere geruchten - dat het nieuwe model, dat door journalisten vaak ook wel 'Switch Pro' wordt genoemd, wordt uitgerust met een oled-scherm van 720p en 7-inch. Ook zou deze Switch Pro via de televisie een resolutie van 4k kunnen weergeen. De geruchten doen al geruime tijd de ronde, maar Nintendo heeft zelf nog niet bevestigd dat er een nieuw Switch-model in de maak is.

Switch Lite Coral

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren