1. 'Nieuwe PlayStation Store lanceert later deze maand'

'Nieuwe PlayStation Store lanceert later deze maand'

Alleen bedoeld voor PS4- en PS5-games

Sony zou van plan zijn een nieuwe versie van de PlayStation Store te lanceren later deze maand.

PushSquare claimt dat Sony ontwikkelaars heeft verwittigd dat de nieuwe versie van de Store er aankomt deze maand. De nieuwe versie zou specifiek bedoeld zijn voor webbrowsers en smartphones en zou gebruikers alleen nog maar in staat stellen PlayStation 4- en PlayStation 5-games te kopen.

Het zou daarnaast niet meer mogelijk zijn om PS3-, PSP- en PS Vita-games te kopen. Ook zouden PS4-apps, -thema's en -avatars niet meer op die manier gekocht kunnen worden. Games voor oudere consoles en thema's en avatars voor oude consoles zouden natuurlijk wel nog via de systemen zelf gekocht kunnen worden.

De vernieuwde winkel komt indien de geruchten kloppen vlak uit voordat de PlayStation 5 lanceert - de console komt op 12 november in specifieke landen zoals Japan en de VS uit, en op 19 november in de rest van de wereld. Sony heeft nog altijd geen duidelijke beelden uitgebracht van het besturingssysteem op de console.

PlayStation Store

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hopelijk is deze store een stuk sneller en stabieler. Ik vond de browser versie nog altijd wel fijner dan de console-versie, maar er is zeker verbetering mogelijk.
 • @CerandoX.nl

  De snelheid mag vooral aangepakt worden. Het werkt een partijtje langzaam de laatste jaren. Wellicht dat m'n PS4 aan z'n end is.
 • Benieuwd hoe dat er uit gaat zien op de pc en phone. Ook heel nieuwsgierig naar het design op de ps5. Hopelijk gaan ze de ps4 en ps5 games duidelijk gescheiden houden, in de store en ook in je library.
 • Vond de browser store nooit fijn werken. Koop mijn games vooral via de PlayStation app.
 • Beperkingen beperkingen..
 • @Ichabod
  Inderdaad. Alleen maar beperkingen met de komst van de PS5 en de slogan was toch play without limits.
 • Na lekker dan. Games voor de PS3, Vita en PSP was het makkelijkst te kopen juist via de browser. Op de PS3 en Vita is de store traag of missen games bepaalde DLC. Vooral de Vita store is error walhalla en de PSP store is al jaren dood.

  Gaat lekker Sony. Eerst met Update 8.0 Vita party chat killen en nu deze actie. Beetje waardeloos bedrijf aan het worden. Alles sneaky en stilletjes op de achtergrond killen. Met andere woorden…. GA NIET DIGITAAL MET PLAYSTATION.
 • @ShadowhunterrX

  Worden er nog steeds ps3 games gekocht dan? Ik denk dat dat op 3 handen te tellen is. In tegenstelling tot MS en Nintendo is Sony de enige van de 3 die oude consoles een lange periode blijft ondersteunen. Maar het moet toch een keer klaar zijn na 14 jaar.

  Bij nedgame en game mania kun je voor een 🍏 en een 🥚 ps3 games kopen.
 • @TommieNL
  Ben je nu serieus?

  Microsoft verkoopt nog steeds 360 en zelfs Originele Xbox-games. Sony lijkt mij dus niet de enige. Kijk maar eens in de Microsoft store.
 • @TommieNL
  Soms zijn er van die momenten dat je gewoon beter niks kan zeggen als je niks nuttigs te melden heb. Dit is er zo 1 van vol met onzin en aannames.
 • @TommieNL

  Tuurlijke worden PS3 games nog steeds gekocht. Ps3 games kopen in store via de PS3 zelf gaat overigens als een zonnetje.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren