1. Accessoire voegt twee knoppen toe aan DualShock 4-controller

Accessoire voegt twee knoppen toe aan DualShock 4-controller

Klik extra knoppen achterop je controller

Sony lanceert volgend jaar een accessoire voor DualShock 4-controllers waarmee PS4-gebruikers twee extra knoppen kunnen gebruiken. Dit kondigt het bedrijf aan via de PlayStation Blog.

Het product wordt de Back Button Attachment genoemd en past onder elke DualShock 4-controller. De accessoire heeft twee knoppen die kunnen worden ingesteld om bijvoorbeeld als R1-, R2-, cirkel- of driehoek-knop te fungeren. Hiernaast is er een OLED-display ingebouwd om informatie te geven over de instellingen, waarmee ook tussen drie profielen kan worden gewisseld.

De Back Button Attachment bevat tevens een extra aansluiting voor een koptelefoon of headset. In Europa lanceert de toevoeging op 14 februari voor 29,99 euro.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van de gekheid die deze intrigerende industrie met zich meebrengt. Perfecter dan Spelunky en Tetris wordt het niet.

Reacties

 • 29,99 valt eigenlijk wel mee voor een officiële accessoire. Ik heb de Nacon Revolution Unlimited geprobeerd, maar ik gaf nog steeds de voorkeur aan de DS4. Naast dat de sticks beter gepositioneerd zijn op de DS4, voelde de Nacon ook niet even fijn aan.

  Misschien koop ik dit wel. :)
 • Is een alternatief voor een Scuff controller dus.
 • Raar moment om dat nog uit te brengen. Tenzij de DS4 ook gaat werken op de ps5, dat zou mooi zijn :)
 • @That Mr Awesome

  Denk het wel.
 • @CyberFl
  Ja toch? Zijn denk ik wel op een punt dat er weinig aan de controllers geschaafd hoeft te worden bij de nieuwe consoles. Wel erg benieuwd naar die nieuwe techniek in de DS5 triggers. Meer of minder weerstand waardoor je bijvoorbeeld de variatie van verschillende wapens voelt, dat klinkt heel tof.
 • Dus dan heb je een mooie controller en dan maak je hem met een accessoire lelijk? Praktisch >>> looks maar er is een grens.
 • Misschien ook handig voor VR toepassingen.
 • @darroo Ja nou nog een update van de move!
 • Nooit fan van dit soort dingen omdat het meestal minder goed werkt tenzij het in software gebakken is, wat bij Sony meestal niet zo is. Liever het systeem wat MS gebruikt met de Elite controller.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren