1. Samsung zet hoger in op games met Galaxy S10

Samsung zet hoger in op games met Galaxy S10

Unity wordt beter ondersteund

Samsung heeft gisteravond drie Samsung Galaxy S10-smartphones onthuld. De zowel op software- als hardware-gebied krijgen beide betere ondersteuning voor games.

Samsung brengt volgende maand de Samsung Galaxy S10. de grotere S10+ en de kleinere en goedkopere S10e uit. De telefoons hebben onder andere een nieuw ontwerp, kleinere bezels doordat de camera en vingerafdukscanner in het scherm zijn verwerkt en een verbeterde camera.

Om de toestellen geschikt te maken voor gamen, gaat Samsung voor de S10 en S10e een beter koelingssysteem introduceren en krijgt de S10+ een 'Vapor chamber cooling'-systeem, vergelijkbaar met wat Microsoft in de Xbox One X heeft geïmplementeerd. Door de betere koeling moeten de toestellen efficiënter functioneren en beter prestaties afleveren.

Een andere manier waarop Samsung games soepeler wil laten draaien, is via een betere ondersteuning voor Unity-games en een sterkere gpu. Tevens ondersteunen de telefoons HDR10+ en een verbeterde Dolby game-modus.

Een exclusieve Fortnite-skin wordt beschikbaar gesteld aan consumenten die de S10+ in huis halen. De skin is gebaseerd op Jung Chan-woo, een lid van de populaire Koreaanse boyband iKon. Zowel de Samsung Galaxy S10, S10+ en S10e zijn verkrijgbaar vanaf 8 maart.

Hiernaast is de opvouwbare Galaxy Fold onthuld. Met dit toestel kan een ietwat dunnere smartphone worden uitgeklapt om een scherm met tablet-grootte te gebruiken. Het toestel zal op 26 april in de winkels liggen, hoewel het nog niet bekend of dat ook geldt voor Nederland. In de Verenigde Staten krijgt de Galaxy Fold een prijskaartje van 1980 dollar.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy Fold

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van de gekheid die deze intrigerende industrie met zich meebrengt. Perfecter dan Spelunky en Tetris wordt het niet.

Reacties

  • Hoop zo erg dat deze lijn gaat floppen door deze achterlijke prijzen. Samsung support voor hun telefoons is ook om te janken. Heb al maanden geen update meer gehad voor me S7. Geen support maar wel 340 euro in de winkel koekoek.
  • @ShadowhunterrX

    Een toestel van meer dan 2jaar oud wordt toch bijna nooit meer geüpdate?
  • @san5324
    Android-telefoons inderdaad maar twee jaar. iPhones veel langer. Volgens mij wordt de iPhone 5 nog ondersteund.
  • @CerandoX.nl dan betaal je toch 3x meer voor een apple product, voor 3x verouderde hardware maar wel de nieuwste software en beveiliging.
  • Ik denk dat de hype van games op mobiles alweer voorbij is en dat men naar een switch gaat om echt mobile te gamen.
  • @darroox dat kan perfect samen gaan.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren