1. Nieuwe seizoenen Call of Duty: Modern Warfare en Warzone zijn live

Nieuwe seizoenen Call of Duty: Modern Warfare en Warzone zijn live

Nieuwe game modi en maps

De nieuwe seizoenen van Call of Duty: Modern Warfare en Warzone zijn van start gegaan. De updates zijn nu beschikbaar.

Infinity Wards Ashton Williams laat weten dat de update maar 4GB aan schijfruimte nodig heeft, nadat het geïnstalleerd is, maar dat het downloadpakket een stuk groter zou zijn. Xbox-gebruikers kwamen toch voor een grote verassing te staan toen zij een update van 84,4 gigabyte moesten downloaden voor Call of Duty: Modern Warfare. Uitgever Activision heeft via Twitter aangekondigd dat het om een grote bug gaat en dat er druk gewerkt wordt aan een oplossing.

Seizoen 4 brengt Captain Price terug als nieuwe Operator in de Battle Pass. De Captain was een bekend personage uit Call of Duty: Modern Warfare 4. Daarnaast komen er drie nieuwe maps beschikbaar. Zo bevat Modern Warfare na de update een map genaamd Trench Mosh Pit voor 2v2-gevechten, een Ground War Map genaamd Barakett Promenade en komt Modern Warfare 2’s Scrapyard terug naar de game.

Modern Warfare

Voor Warzone is het meest opvallende de nieuwe in-game evenementen. Volgens de patch-notes van Infinity Ward kunnen deze evenementen voorkomen tijdens Warzone Battle Royale-matches en kunnen ze het hele spel op z’n kop zetten. De evenementen heten Jailbreak, Fire Sale en Supply Choppers.

Bij 'Jailbreak' komen alle spelers die zijn geëlimineerd weer terug in de match, of ze nu aan het wachten zijn voor de 1v1 in de Gulag of al een spectator waren, ze krijgen een tweede kans. Iedereen in het spel krijgt een minuut van tevoren een bericht dat de Jailbreak plaats gaat vinden. Een Jailbreak kan op elk moment tijdens een game plaatsvinden.

Het tweede evenement ‘Fire Sale’ zorgt ervoor dat de producten in de Buy Station verkocht worden met kortingen die kunnen oplopen tot tachtig procent. Als een speler veel geluk heeft dan worden er zelfs items voor niets weggegeven. Tijdens de Fire Sale is het terugkopen van een gevallen squad-member volledig gratis, dus houd dat in gedachten tijdens het volgende spel en wees er snel bij, want dit evenement duurt maar één minuut.

Tot slot de 'Supply Chopper'. Tijdens dit evenement arriveert een vreedzame, maar sterk bepantserde helicopter in Verdansk. Als de helikopter wordt neergehaald is er tussen het schroot wat hoge kwaliteit loot te vinden. De helikopter valt niemand aan, maar spelers moeten oppassen dat ze hun vijand niet uit het oog verliezen als ze proberen de helikopter neer te halen.

Warzone.jpg

Naast deze evenementen zijn er ook Weapon Mastery-uitdagingen toegevoegd aan CoD: Modern Warfare en Warzone. Wanneer een wapen tot goud is gebracht komen de Mastery Challenges beschikbaar. Per wapen zijn er acht uitdagingen. Elke uitdaging komt ook met een beloning zoals Emblems en Playercards.

In Warzone kun is er nu ook een nieuwe spelmodus genaamd Warzone Rumble. Deze modus verdeelt honderd spelers over twee teams. Vervolgens worden de spelers gedropt in Verdansk. Volgens Infinity Ward is de modus “high action met custom loadouts, voertuigen en snelle respawns”.

Dit artikel delen

Over de auteur

Zoë Bonefaas Zodra ik een Game Boy in de hand gedrukt kreeg, was ik om. Het leukste van games vind ik de verhalen die ze vertellen. Favorieten zijn Assassin's Creed, Skyrim, Stardew Valley en Life is Strange. Buiten verhalen in videogames ben ik ook fan van verhalen op andere manieren. Voor de hand liggend dus van films en series (Marvel, DC, Star Wars, Disney, She-ra Princes of Power, Lucifer... ik kan echt eeuwig doorgaan).

Reacties

  • Ik had gehoopt dat ze de map flink onder handen zouden nemen
  • @Erik07

    Pas bij seizoen 5, maar ze hebben een paar leuke elementen toegevoegd zoals Jailbreak Enzo.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren