1. Google zendt op 14 juli een nieuwe Stadia Connect uit

Google zendt op 14 juli een nieuwe Stadia Connect uit

Nieuwe games voor de streamingservice

Update: vanavond om 19:00 uur zendt Google een nieuwe Stadia Connect uit. De presentatie is te bekijken op het YouTube-kanaal van Stadia.

Origineel bericht:Op 14 juli zendt Google een nieuwe Stadia Connect uit met nieuwe games voor de streamingdienst.

Google heeft nog niet aangekondigd wat kijkers precies kunnen verwachten tijdens de digitale presentatie. Het is de eerste Connect-stream sinds april, waar onder andere PUBG en Octopath Traveler voor de dienst werden aangekondigd.

Google Stadia is een streamingdienst waarbij games direct kunnen worden gespeeld zonder deze eerst te moeten downloaden of installeren. Alleen een internetverbinding, controller en een apparaat als een tv met een Chromecast, laptop of smartphone zijn nodig om gebruik te kunnen maken van de dienst.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Er zullen meer mensen naar deze stream kijken dan mensen gebruik maken van Stadia.
 • @ShadowhunterrX

  Ik maak er gebruik van, en het is echt de moeite. Geen input lag, gwn starten en spelen zonder enige download of update. Ook 2 van mijn vrienden zijn overgestapt naar stadia, omdat het gwn zo makkelijk is. Sinds kort kan ik stadia ook op men smartphone spelen met mijn PS4 controller. Dus wees eens niet zo zuur en probeer het eerst zelf eens vooraleer je het steeds moet afbreken.
 • @CyberFl

  Ik ben wel benieuwd. Jij zegt geen input lag? Welke games speel je erop dan? Ik kan me niet voorstellen dat je bij een hectisch shooter als doom geen storende input lag ervaart. Een octopath trafeler zal best goed lopen.

  Heeft google een stadia data centre in Nederland? als dat zo is geloof ik dat de lag minimaal kan zijn.
 • @Newgamessuck
  Ik ben ook een stadia gebruiker sinds de launch. En ik speel Doom, AC, Division 2 en af en toe wat andere gamen erop. En alles lag free en werkt super snel. Mooie graphics etc en dat voor een tientje per maand en de games zijn vaak in aanbieding of normale verkoop prijs…
  Ik ben erg tevreden over Stadia.

  Heb nog even gekeken, maar hierdoor is het denk ik lag free.

  https://www.ad.nl/tech/google-investeert-1-miljard-euro-in-uitbreiding-nederlandse-datacenters~a6cf6d68/
 • @DigitalHeekie

  hmmz, ja een datacentre in Nederland scheelt wel. Dan kan de lag minimaal zijn. Ik ben wel beniewd. Ik ga het eens proberen als er een free trail komt ofzo met een game als doom.
 • @Newgamessuck

  Destiny 2, pubg, NBA 2k 20, grid, en nog een paar.
 • @CyberFl

  Zit wel enige input lag in, ik heb Mortal Kombat 11 uitgebreid mogen testen van WB, en merkte toch wel dat delay in zit.
  is wel nihil maar het is er wel, op xbox,pc & ps4 geen last van.
  verder weet ik natuurlijk niet hoe het met andere games zit.
 • @BiohazardJP

  Speelde je met wifi of kabel?
 • @CyberFl
  "Geen inputlag" lijkt mij onmogelijk, maar het is goed om te zien dat streaming gaming steeds stabieler wordt. Heb zelf ook wat testen gedaan rond release en vond het toen wel merkbaar, net als bij de xCloud.
  Maar misschien moet ik het binnenkort nogmaals proberen. Voor mezelf zal ik het niet als main gaming optie gebruiken, maar het is wel handig als je geen zin hebt de volle game te downloaden (in geval van xCloud dan) of even buitenshuis bent.
 • @ShadowhunterrX HAHAHA dit is zo waar!
 • @Zorewin

  Wow take it easy boi.
 • Ik heb het nu iets minder dan een maandje en soms werkt het goed en soms werkt het voor geen meter, ongeacht hoe goed de verbinding of ping is.

  Dus Stadia-fans ga mij a.u.b. niet vertellen dat het altijd goed werkt, want bij mij persoonlijk niet. Ik begrijp dat je misschien de absoluut ideale situatie kunt creëeren voor Stadia, maar dan nog is lokale hardware beter. Het is leuk voor erbij of de mensen die te casual voor een console zijn.

  xCloud Preview werkt minder goed dan Stadia, dus Google doet wel iets beter dan Microsoft op dit moment. PS Now heb ik nog niet geprobeerd, dus ik heb geen idee of dat goed werkt.
 • @CerandoX.nl

  Wat voor cat kabel gebruik je? Of speel je het via Wi-Fi? Hoeveel mensen zitten er op je netwerk? Dit soort zaken maakt ook wel het verschil. Ik gebruik een zeer goede cat kabel, en heb bijna nooit echt last gehad van input lag.
 • @CyberFl
  Het type CAT kabel maakt totaal niet uit in een gewone thuissituatie, of je moet iets hebben wat nog "ouder" is dan CAT5e (wat eigenlijk niet voor komt).
  Gebruik van het netwerk inderdaad wel, wat dus één van de factoren is waar je niet altijd invloed op kunt hebben. Een willekeurig apparaat in je netwerk kan een update hebben, wat weer gevolgen kan hebben voor je speelsessie.

  Zoals je zelf zegt, "bijna nooit echt last". Dus het is niet 100% stabiel. En voor mij zal dat dus de reden zijn om altijd dedicated hardware thuis te willen hebben.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren