1. Nieuwe teaser voor eerste volledige CGI Pokémon-film

Nieuwe teaser voor eerste volledige CGI Pokémon-film

Mewtwo Strikes Back Evolution komt uit in juli 2019

De tweede teaser voor de volgende Pokémon-film, Mewtwo Strikes Back Evolution, is uitgebracht op nieuwjaarsdag. In de nieuwe teaser zien we hoe Mewtwo en Mew tegenover elkaar staan in de lucht onder de maan. Mewtwo Strikes Back Evolution is de eerste volledige CGI Pokémon-film.

In de nieuwe teaser is te zien hoe de nieuwe CGI-film terugblikt op de eerste Pokémon-film, Mewtwo Strikes Back uit 1998. Ook de bijkomende promotieposter komt overeen met de originele filmposter uit 1998, dit kan erop wijzen dat deze nieuwe CGI-film een remake gaat worden van de originele Pokémon-film.

Mewtwo Strikes Back Evolution is de tweeëntwintigste Pokémon-film. Wederom spelen Ash en Pikachu een hoofdrol in de film. De film staat gepland voor 12 juli 2019 om uit te komen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

  • Ik ga nu misschien een heel erg onpopulaire reactie geven, maar ik zie de "live action" Pokémon: Detective Pikachu meer zitten dan deze CGI remake. Éérst genoemde ziet er echt veel beter en interessanter uit imho.
  • @Meta_coola

    Mee eens. De Detective Pikachu film is een heel vergezocht en raar concept, maar wel een manier om een speelfilm in het Pokémon universum te maken. Het geeft een afbakening voor wat de film wel of niet gaat doen. Zelfs als het een eenvoudig gegeven blijft, is er in speelfilm-vorm een verhaal te vertellen over Pokémon én in wat schijnbaar hun wereld is. Een onverwacht concept. Bekend gegeven, maar wel iets nieuws en verrassends, wat niet veel mensen zagen aankomen.

    Deze "Mewtwo strikes back" remake lijkt me meer de standaard Pokémon-film, waarvan er vrijwel ieder jaar wel eentje verschijnt. Dat deze nu in 3D computeranimatie wordt gemaakt veranderd daar niks aan. Ook heeft deze film niet het budget van de Detective Pikachu film. Net als toen de eerste film verscheen in 1999, is het een grootschaligere aflevering van de tekenfilmserie. Het is wat je verwacht. Niet dat een "Mewtwo Strikes Back" remake daarmee meteen een slechte film betekend, maar het is wel heel erg kleuren binnen de lijntjes. Precies zoals je verwacht van de afgelopen 20 jaar.
    Komt nog bij dat een film niet beter wordt, alleen omdat deze in 3D animatie wordt gemaakt. Een 2D film kan nog steeds prima, ook in 2019, indien goed gedaan. Dit lijkt meer 3D gemaakt, omdat de opvatting heerst dat 3D animatie beter is dan 2D. Iets wat verre van waar is!

    Vreemd genoeg ben ik in kader daarvan ook benieuwd wat "Detective Pikachu" voor een film zal gaan worden. Het is zo'n raar concept dat het nog best heel tof kan worden. Zelfs als dat niet gebeurd, is de Detective Pikachu het nieuwe, verrassende en enigszins gewaagde project. De eerste trailer was leuk. In de strijd tussen standaard en verwacht of nieuw en verrassend, ben ik in dit geval ook benieuwder naar wat "Detective Pikachu" gaat doen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren