1. Nieuwe gameplay van Final Fantasy 7 Remake uitgebracht

Nieuwe gameplay van Final Fantasy 7 Remake uitgebracht

Meer informatie volgt in juni

Square Enix heeft nieuwe gameplay van Final Fantasy 7 Remake getoond.

De trailer werd gisteren aan het einde van Sony's State of Play-livestream uitgezonden. Er gingen al een aantal dagen geruchten dat een nieuwe video van FF7 Remake in de presentatie getoond zou worden.

Het is voor het eerst dat de remake getoond wordt sinds de onthulling op PSX 2015. Sindsdien is de game bij Square Enix in ontwikkeling, maar werd er zeer weinig informatie naar buiten gebracht. Wel is bekend dat de game in episodische vorm op PlayStation 4 moet uitkomen, maar het is niet duidelijk of dat inmiddels nog het geval is.

Aan het einde van de nieuwe trailer wordt gemeld dat er in juni meer volgt. Aangezien Sony geen persconferentie op E3 houdt, maar Square Enix wel, wordt er mogelijk daar nieuwe informatie rondom de game gegeven.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Damn, als je ziet hoe dik de graphics eruit zien en dat in combinatie dat het origineel super belangrijk voor hun is, snap ik best dat SE hier hun tijd voor nemen. Vind ik ook best hoor. FF7 was mijn eerste RPG ooit.
 • @Fukushu

  Square-enix is alleen niet meer het Squaresoft van het origineel. SE neemt altijd ruim de tijd voor hun games. Echter ze maken geen geweldige en onvergetelijke titels meer.

  Begrijp me goed hoor. SE games zijn nog steeds goed maar ergens stellen ze altijd teleur. De laatste echt goede en onvergetelijke game van ze was FFX. Daarna ging het bergafwaarts met de kwaliteit.

  Deze remake ziet er wel goed uit. Al had ik veel liever gezien dat ze qua gameplay trouw blijven aan het origineel met wat aanpassingen i.p.v. het nogal teleurstellende FF15 systeem.
  Dit gaat bij de echte fan raar smaken. Dat is ook exact wat ik bedoel met kwaliteit. Ze weten hun echte fans altijd tussen de benen te schoppen. Niet voor niets verkoopt Final fantasy steeds slechter.

  Hoe dan ook deze titel haal ik wel. Maar ik wacht wel op een totaal pakket mochten ze nog steeds van plan zijn het in die belachelijke episodes uit te brengen.
 • @Ramirez
  Zal denk wel meevallen bij de echte fans. Veel mensen hebben Crisis core gespeeld op de PSP. Als ze het vechtsysteem daar een beetje van pakken, zit het wel snor.
 • @ShadowhunterrX

  Dit lijkt mij gewoon een kopie van het systeem van FF15. Dit gaat bij de fans van FF7 niet goed vallen. Niet voor niets is deel 15 de slechts verkochte 3D deel in de serie…de verandering heeft niets geholpen.

  Ik snap dat men tegenwoordig niet het slome systeem wil uit het origineel. Dat is onspeelbaar. Maar een fast paced turn based had gewoon zoveel beter gepast. Ik speel momenteel FFX en het is echt heerlijk. Maak het nog iets sneller en wat tactischer, ook qua positie van characters en het is perfect.

  Je speelt een RPG als FF voornamelijk voor het verhaal en niet voor een actievolle gameplay. Het was altijd een serie waar je lekker hangend en relaxend van kon genieten. Door de actievolle gameplay is dat minder geworden.

  De verkopen zullen wel goed zijn want het is FF7. Maar de backlash…
 • @Ramirez
  Geen idee. Ben zelf met FF4 begonnen en de meeste fans van FF7 vandaag. Zijn alleen maar beetje de meelopers van oejooo vet. Dat zag je duidelijk bij de aankondiging van de FF7 smash DLC. Dus de backlash zal ik al met een korreltje zout nemen.Waarom heb je tegenwoordig geen backlash over :)
 • @Ramirez het valt enkel niet goed bij conservativelingen… En stop nu met praten in de naam van ff7 fans( waar jij niet bijhoord btw..). Ik ben een fan van't eerste uur. Ik vind dat ze vooruit moeten ipv blijven hangen. Het ziet er super uit. Grappig dat de anti boys steeds gaan vertellen hoe een game moet zijn. Laat het omgekeerd zijn en wij zijn blij.
  goed dat je ffx speelt, jammer dat je het 10 jaar te laat speelt. Misschien speel je ff7 remake over 15 jaar ook wel uit, tegen dat ie op een nintendoconsole verschijnt.
 • @Jowy

  Final Fantasy is ook de progressieve reeks.
  Dragon Quest is de conservatieve reeks.
  Altijd zo geweest, zal altijd blijven.
 • @Jowy

  Kereltje…

  Ik game al sinds de nes dagen en heb sindsdien alle Final fantasy games gespeeld. Voor FF7 kocht ik speciaal een PS1. Voor FFX speciaal een PS2. Ik ben juist een enorme fan van deze franchise. Alle games in de serie waren legendarisch goed tot aan X. Na dat moment begon de verandering.

  Noem mij maar conservatief. Ik zeg waarom iets veranderen waarin je groot bent geworden. Als ze zo nodig een actie game wilden maken hadden ze het ook een andere serie kunnen maken.

  Je ziet Mario toch ook niet veranderen en nog steeds is het enorm geliefd. GTA blijft toch ook GTA? Of Halo?

  Stel je voor dat de volgende Call of duty een third person shooter wordt. Of dat de volgende Zelda een first person game als Elder Scrolls wordt…

  Series zijn geliefd omdat ze weinig afwijken van hun roots. Wil je wat anders, maak dan ook wat nieuws. Deze spagaat in je fanbase was totaal niet nodig.
 • @Ramirez
  Ik ken je van jaren terug al op deze site en forum. Bij bent gewoon een domme fanboy. Beoordeel gewoon nintendogames, want niemand wil je mening horen over andere games.
 • @Jowy

  Wat een inhoudloze post. Maargoed we zijn ook niets anders van je gewend.

  Je kunt blijkbaar ook niet op een normale manier een discussie voeren zonder op de man te spelen. Het begint bijna een obsessie voor je te worden…wat heb ik je aangedaan? Ben ik je verloren vader oid? Grow up gast.

  Als mijn mening je niet aanstaat lees je er maar overheen.
 • @Ramirez

  FFXV is juist één van de beter verkochte delen….
  Alleen FFVII, FFVIII en FFX verkochte beter. De totale sales zijn slechter in vergelijking met andere ja, maar die hebben re-releases er al opzitten. FFXV niet.
  Daarnaast, XIII-2 en XIII-3 verkochten samen iets meer dan de helft dan wat FFXV verkocht.
  Daarnaast, meeste FF fans klagen echt niet om het vechtsysteem, veel meer om het verhaal omdat het niet is afgemaakt. (En om het feit dat FF Versus XIII er gewoon cooler uitzag omdat het wat meer mature was, en dat is verser)
 • @Ramirez

  Dragon Quest XI is anders een erg goede JRPG. ;)
  SE stelt me vooral in één ding teleur: De games tegenwoordig niet afmaken, en fans €/$120 betalen voor het hele pakket. Of meer.
  - DLC voor FFXV had gewoon in de game moeten zitten.
  - FFXIII in een trilogie…erg tegen de mentaliteit van de bedenker in, maar ja, dat deden ze allang al.
  - DQXI definitive edition voor enkel de Switch…terwijl meerderheid van de spelers het op de PS4 heeft en de extra content (nog) niet krijgt. En de content is best veel trouwens.
  - KH3 was voor velen een simpele teleurstelling.

  Oh enne, waarom het een actie-RPG is…is best simpel uit te leggen, JRPGs verkopen niet genoeg tenzij je Pokémon heet.
 • @Ardyn

  Dat games tegenwoordig niet afgemaakt worden is idd een farce die snel moet uitsterven. DLC is prima zolang het ook echt iets achteraf is.

  Ik heb het al vaker gezegd dat ontwikkelaars meer hun tijd moeten nemen. Zou de kwaliteit ten goede komen. Desnoods maken ze games met een hoge productiekost maar duurder.

  Over de Switch editie van DQ zie ik eigenlijk 2 kanten. De Switch editie komt later uit en de extra content is een middel om mensen alsnog over de streep te trekken. Overigens is het nogal logisch dat de ps4 versie meer spelers heeft dan de Switch versie…die is nog niet eens uit. DQ11 verkocht trouwens het meeste op de 3DS. Maar dat doet er hier niet toe. Ik snap je punt en je hebt gelijk vind ik. Het was beter om alle versies uit te stellen zodat ze identiek zijn.

  Daarnaast verkoopt Pokemon denk ik niet perse goed omdat het een JRPG is. Eerder omdat het de mainstream Pokemon games zijn en Pokemon het meest waardevolle mediaproduct is. Pokemon verkoopt altijd. Plak Pokemon op een drol en het verkoopt alsnog miljoenen.
 • woooww kippenvel!!
 • Deze game gaat zo dope worden en een dikke meerwaarde krijgen ten opzichte van het origineel (dat ook nog steeds dope is, al is deel 8 by far de beste)
 • @Meta_coola

  PS1 games zijn niet zo goed met de tijd meegegaan in general.
  Daarmee vind ik zelf FF6 uiteindelijk de beste in de reeks, maar FF7 is de beste op andere wijzen. Vooral de kick in the nuts moment, oof.
 • Super!
 • Remake zal vast niet zo'n impact hebben als het origineel, maar als iemand uit 2000 ben ik wel heeeeeel excited voor deze game. :)
  Vooral omdat het origineel hier en daar niet zo goed is oud geworden, is deze remake wel nodig.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren