1. Nieuwe trailers tonen de Kong-familie in Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Nieuwe trailers tonen de Kong-familie in Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Apetrots

Nintendo introduceert twee personages voor Donkey Kong Country: Tropical Freeze met trailers.

In Donkey Kong Country: Tropical Freeze wordt het tropische eilandje van Kongs door pinguïns aangevallen en bevroren. De apenfamilie moet gaan springen en slingeren om hun thuis weer terug te krijgen.

De eerste trailer introduceert Donkey Kong, het hoofd van de familie en de bekende aap die al in menige Nintendo-game een belangrijke rol heeft gespeeld. "De jungle redden is praktisch zijn baan", vertelt de voiceover in de trailer. Donkey kan slingeren en heeft een ground pound. Bovendien kan hij zijn krachten bundelen met andere familieleden.

De tweede trailer focust op Funky Kong, een personage die op de Wii U enkel voorkwam als winkeleigenaar. De nieuwe Tropical Freeze introduceert Funky echter ook als speelbaar personage in Funky Kong-modus. Dit is bedoeld als de easy-modus en Funky kan daarom ook onder andere oneindig zijn adem inhouden en rollen. Bovendien kan hij zweven en neemt hij geen schade van spikes door zijn surfbord.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze is een platformer die uitkwam voor de Wii U. Ondanks de goede cijfers is het spel weinig bekend omdat het uitkwam op de minder succesvolle console van Nintendo. 

Ook wij vonden het een cool spelletje en in onze review schreef Lars: "Retro flikt het weer met Donkey Kong Country Tropical Freeze. De betere besturing en nieuwe personages Dixie en Cranky Kong maken de game tot een opvolger die helemaal nieuw aanvoelt. Bovendien is het leveldesign zo perfect dat vrijwel geen enkel verloren hartje aan de game te wijten is, hoeveel je er ook zult verliezen. Dankzij de geweldige muziek en vrolijke, gedetailleerde levels is zelfs doodgaan en het opnieuw moeten doen geen straf. Het is een hele uitdaging om Donkey Kong Country: Tropical Freeze uit te spelen, maar misschien nog wel een grotere uitdaging om niet dolenthousiast te worden. Blijken Wii U-bezitters toch niet in de aap gelogeerd."

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

 • Toch nog maar een keer gekocht de beste 2d platformer allertijden. Beter zijn ze bij retro nog met een game in de dkc serie bezig
 • @kaassouflee30

  Beste ooit weet ik niet (er zijn nogal veel platformers en veel waar ik fan van ben, waaronder ook o.a. de eerdere Donkey Kong Country games, MegaMan, Super Mario, etc.), maar wel een zéér sterke titel. Blijft jammer dat deze zo ondergewaardeerd bleef op de Wii U. Hopelijk krijgt hij op de Switch eindelijk het publiek, wat een spel als dit verdiend. Het is een geweldige game!

  Zou m' zelf ook wel voor de Switch willen, in plaats van de Wii U. Komt mogelijk nog. Er is een voordeel: je weet zeker dat je een goed spel koopt. Zacht uitgedrukt, want dit is een meesterwerk, net als "Donkey Kong Country" en "Diddy's Kong Quest".

  Geloof dat je er ook voor kunt kiezen om niet in "New Funky Mode" te spelen en het spel te doorlopen als in de Wii U versie. Lijkt me goed, al is Funky Kong misschien juist ook wel tof om een nét iets andere ervaring aan het spel te geven. Speel je m' nog steeds niet al te gemakkelijk uit, lijkt me. Mijn voorkeur ligt bij het gewone spel, zonder Funky. Hem erbij hebben kan echter ook tof zijn, maar ik heb graag de volledige uitdaging, zonder concessies. :)

  Een nieuwe Donkey Kong Country game zou ik ook toejuichen. Hoop dat deze nu wel aanslaat. Het spel verdient het en het maakt de kansen op een opvolger groter, al komt die vroeg of laat toch wel. :D
 • @kaassouflee30 Beste?? Ik vind Donkey Kong Country 2 Diddy's Kong Quest (SNES) nog altijd het beste uit de kong reeks!
 • @FR4G1L3.
  Ik vind Diddy's Kong Quest (DKC2) ook de beste uit de serie, maar TF staat wel hoog op mijn lijstje!
  Ik ga JUIST WEL met Funky Kong spelen, omdat ik de game op de Wii U al een aantal keren uit heb gespeeld en omdat ik 'm op een andere manier wil ervaren. :D

  DKC is voor mij ook één van de beste 2D Platformer series en ik hoop dat er een deeltje 3 van de 'Returns' reeks in ontwikkeling is! :)
 • @Piet S. Is TF beter dan Returns? Ik vond namelijk returns niet zo heel goed helaas,.. Misschien lag het ook wel aan de besturing.
 • @FR4G1L3.
  Returns staat bij mij ergens onderaan het lijstje van beste DKC games en TF ergens bovenaan, dus dat zegt genoeg lijkt me. ;P
 • @Piet S. Bastard :p ben nu aan het twijfelen. Je hebt mij nieuwsgierig gemaakt Haha
 • @FR4G1L3.
  Mijn DKC lijst:
  DKC2 > DKC3 = DKCTF (gedeelde 2e plek) > DKC > DKCR.

  Check anders gewoon wat gameplay van de Wii U versie op YT!
  Ik wil het niet op m'n geweten hebben, dat jij straks vindt dat ik je een miskoop aan heb gesmeerd (ik acht die kan heel klein, maar oke). ;P
 • @kaassouflee30

  Ik ben er ook ingetrapt en heb hem ook nogmaals gekocht. Toen ik de 2 labo pakketten in het winkelmandje zette dacht ik dat ik die 45 euro extra ook wel kon missen.
 • Deze ga ik zeker halen. Heb de Wii U-versie nooit gespeeld.
 • @Luigi1985

  Goede keuze.

  Als je van dit soort games houdt is Celeste ook een aanrader. Qua graphics wat minder, maar de gameplay is een stuk dieper en beter dan dc:tf. Ook ietsje moeilijker.
 • @Newgamessuck
  Celeste betere gameplay dan TF?
  Laten we het er maar op houden dat dat een mening is. ;P
  (En ja, ik heb Celeste uitgespeeld. Goede/vette game btw!)
 • @Piet S.

  Ja alles is een mening en smaak natuurlijk. Ook beide uitgespeeld en heb dk:tf opnieuw gekocht (dat zegt genoeg). Maar celeste was voor mij echt heel bijzonder. Alles klopte aan die game voor mij. Bij DK zijn er ook vele hoogtepunten, maar ook dieptepunten, omdat het design meer voor iedereen is (logisch) en celeste is meer niche voor een bepaalde doelgroep waar ik precies in pas.
 • @Newgamessuck
  Daar heb je een punt.
  Uiteindelijk draait het gewoon om smaak inderdaad. :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren