1. Nieuwe update Fortnite verandert cross-play

Nieuwe update Fortnite verandert cross-play

De update beperkt de opties wat betreft de tegenstanders

Epic komt met een nieuwe update voor Fortnite. Deze update zorgt ervoor dat PlayStation 4-gebruikers samen in een pool komen met Xbox One-gebruikers. De Switch-gebruikers worden samen in een pool gegooid met Fortnite-spelers die vanaf hun telefoon de game spelen.

Epic gaat er vanuit dat deze update de gameplay vooral voor mobiele gebruikers en Switch-gebruikers moet verbeteren. Wat betreft Xbox en PlayStation zijn geen uitspraken gemaakt, maar deze twee consoles staan al langere tijd lijnrecht tegenover elkaar. Of de strijd erop vooruit of achteruit gaat op deze manier is nog maar de vraag.

Fortnite Fire King

De update brengt nog veel meer nieuwe vernieuwingen met zich mee. Zo ook een soort hamster bal genaamd The Baller. Ook zijn er automaten geïnstalleerd waaruit je een wapen kan halen. Deze zijn gratis, maar kun je wel maar één keer gebruiken.

Verder zijn er weer nieuwe wapens en een modus toegevoegd. De Limited Time Mode heet The Getaway. Het is de bedoeling dat je als eerste van iedereen een juweel steelt en deze naar de ‘Getaway’ brengt. Uiteraard zijn er ook een aantal bugs opgelost.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Slecht dat ze Switch gebruikers en mobiele gebruikers bij elkaar gooien. Dit slaat gewoon helemaal nergens op. Telefoon gebruikers kunnen auto fire gebruiken, zeer oneerlijk.
 • @CerandoX.nl
  Zijn mobiel gebruikers dan dus in het voordeel? Ik had juist het tegenovergestelde verwacht
 • @blue_blade_3
  Ik weet niet. Toevallig heb ik Fortnite gister even op de iPhone geprobeerd en je kunt instellen dat zodra je op een vijand richt je gaat schieten. Je hebt wel de nadelen van touch controls natuurlijk, maar dit lijkt mij een groot voordeel. Hoe dan ook horen die groepen niet bij elkaar.
 • @CerandoX.nl
  Mee eens. Switch zou toch bij PS4 en XBOX moeten staan. 2 joycons op de houder is een prima controller in mijn ogen
 • Kun je dan als Switch speler ook niet meer samen met een vriend op een PS4 spelen?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren