1. Oculus brengt deze lente Oculus Rift S uit

Oculus brengt deze lente Oculus Rift S uit

Oculus komt binnenkort met een nieuwe versie van de Oculus Rift. De Oculus Rift S biedt een hogere resolutie scherm en interne tracking.

Het grootste verschil met de originele Rift is dat de Rift S geen externe camera's meer nodig heeft voor het tracken van de headset. Verder is het scherm nu een LCD met een iets hogere resolutie (1280 x 1440 in plaats van 1080 x 1200) en is de framerate opvallend genoeg van 90hz naar 80hz verlaagd. De field of view is wel iets verbeterd. De hoofdband heeft nu een 'halo'-ontwerp, vergelijkbaar met de PlayStation VR, waardoor het op- en afzetten gemakkelijker gaat. De afneembare koptelefoon is niet meer aanwezig bij de S, in plaats hiervan zijn kleine speakers ingebouwd in de bril zelf.

De Oculus Rift S lanceert in de lente van dit jaar voor 399 dollar. Een prijs in euro's is nog niet bekendgemaakt. Voor het gebruik van een Oculus Rift S is een pc vereist. Op de website van Oculus zijn de minimale en aanbevolen systeemeisen te zien. Het bedrijf brengt dit jaar ook de stand-alone Oculus Quest uit, hoewel hier nog geen releasedatum voor is gecommuniceerd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van de gekheid die deze intrigerende industrie met zich meebrengt. Perfecter dan Spelunky en Tetris wordt het niet.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren