1. Nieuwe Xbox-app uitgebracht, met remote play voor iOS

Nieuwe Xbox-app uitgebracht, met remote play voor iOS

Toch een beetje streamen

Microsoft heeft een vernieuwde versie van de Xbox-app uitgebracht. Dat meldt het bedrijf via hun eigen website.

Een van de grootste verbeteringen voor iOS-gebruikers is de optie om games via remote play te spelen op iPhones en iPads. Deze functie was eerder al in bèta voor Android-gebruikers. Overigens gaat het hier niet om streamen vanuit de cloud (wat voorheen xCloud heette), wat Apple nog steeds niet toestaat via de App Store. Remote play houdt in dat je verbinding maakt met de console in je huis en de games daarop draait, maar op een ander scherm afspeelt.

Verder is vooral het ontwerp van de app aangepast, om het meer in lijn te brengen met de nieuwe interface voor Xbox Series X. Deze UI en menustructuur is eerder al toegepast op Xbox One.

Daarnaast kan de app gebruikt worden om te chatten met vrienden, games te kopen of alvast te downloaden naar een van je consoles. Voor nieuwe console-eigenaren is er nu een makkelijke manier om het apparaat aan de app te koppelen.

De vernieuwde app is nu beschikbaar. Voor Apple-gebruikers is minstens iOS 10 vereist, Android-gebruikers hebben versie 6.0 of hoger nodig.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

  • Remote play is een mooie functie, en het werkt ook buiten je eigen netwerk tegenwoordig. Binnenshuis is de latency een stuk beter dan via de xCloud, en zelfs via 4G kon ik "rustige spelletjes" redelijk spelen via Remote Play.
    Goed nieuws voor Apple gebruikers dus!
  • Ik ben benieuwd. Wel handig.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren