1. Dit was het nieuws: Wordfeud en Cyberpunk 2077

Dit was het nieuws: Wordfeud en Cyberpunk 2077

Gaat die komeet nou eindelijk inslaan?

Heb je een drukke week gehad of ben je alles vergeten na Koningsdag? Hier is een overzicht van het belangrijkste gamenieuws van deze week.

Firewatch-ontwikkelaar Campo Santo gekocht door Valve

Campo Santo, de studio achter Firewatch, is overgenomen door Valve.

Het gebeurt niet meer vaak dat het bedrijf achter het populaire gameplatform Steam een gamestudio opkoopt. Alle twaalf leden van Campo Santo zouden akkoord zijn gegaan bij de overname en men blijft doorgaan met het ontwikkelen met games.

De ontwikkeling van hun nieuwe game, In the Valley of the Gods, dat vorig jaar tijdens The Game Awards werd aangekondigd, kan ook ongestoord doorgaan. Daarbij blijft de studio Firewatch ondersteunen.

Campo Santo toonde vorig jaar In the Valley of the Gods, een avontuurlijke pc-game waarin spelers archeologische vondsten doen in Egypte. Hieronder is een trailer te zien.

Actrice claimt op Twitter aan Doom-film te werken

Volgens Nina Bergman wordt er vanaf volgende week aan een nieuwe film gebaseerd op Doom gewerkt.

Op Twitter liet actrice, model en zangeres Nina Bergman weten dat ze naar Bulgarije gaat om daar te werken aan de nieuwe film. Ze noemt daarbij Universal Pictures, de studio achter de vorige Doom-film. Die verscheen in 2005 en had Dwayne Johnson en Karl Urban in de hoofdrol. Critici waren over het algemeen niet te spreken over die film. Bergman belooft op Twitter dat het script van de nieuwe film een stuk beter is.

In 2011 gingen er al geruchten over een nieuwe Doom-film. Toen zou Universal al op zoek zijn geweest naar iemand die het script kon schrijven. Meer details zijn nog niet bekend.

Nieuwe informatie over The Witcher-serie op Netflix

The Witcher-serieschrijfster Lauren Hissrich heeft meer informatie gedeeld over de aakomende Netflix-serie via haar Twitter-account.

De serie zal waarschijnlijk uitkomen in 2020. Ze vermeldt ook dat het team zo snel werkt al het kan, maar dat kwaliteit voor snelheid gaat. 2020 is dus een inschatting. Daarbij is er ook nog niet besloten wie de cast wordt voor de serie.

Wel weten we dat de serie acht afleveringen zal bevatten. Daarbij stelt Hissrich dat 't misschien weinig lijkt, maar dat ze op deze manier de afleveringen vol actie en verhaal kunnen stoppen zonder dat de serie op een gegeven moment zijn kracht verliest. Bovendien wordt The Witcher geschoten in Oost Europa. "De serie zich nergens anders afspelen", schrijft ze.

Tien procent van alle Nederlanders speelt nog Wordfeud

Wordfeud wordt nog steeds maandelijks gespeeld door 10% van alle Nederlanders.

Dat maakt Nu.nl bekend op basis van de meest recente gebruikerscijfers van de makers zelf. Volgens hen speelt 1,6 miljoen Nederlanders maandelijks Wordfeud, wat omgerekend een kleine 10% is van onze bevolking. Dagelijks spelen 1,2 miljoen Nederlanders het spel nog. Overigens laat Wordfeud-ontwikkelaar Håkon Bertheussen weten dat Nederland hun "belangrijkste markt" is. "Ongeveer de helft van onze spelers woont daar."

Wordfeud is al sinds 2011 te spelen en het is een digitale versie van Scrabble, die spelers online tegen elkaar kunnen spelen. In onze review gaven we het spel een 8. Daar schreef Gerard van Nieuwenhuijzen er het volgende over: "Online scrabbelen. Meer is WordFeud niet; en dat is geweldig." Wordfeud kan gedownload worden in de app store.

Wordfeud

Groot PUBG-toernooi heeft prijzenpot van 2 miljoen dollar

Er wordt deze zomer een groots e-sports-toernooi rondom PlayerUnknow's Battlegrouds gehouden in Berlijn met een prijzenpot van 2 miljoen dollar.

PUBG Corp heeft gisteren de PUBG Global Invitational 2018 aangekondigd. Deze vindt van de zomer plaats in Berlijn. Twintig teams zullen strijden voor in totaal twee miljoen dollar aan prijzengeld. Er komen twee wereldkampioenen uit het toernooi: eentje die speelt in first-person en eentje die speelt in third-person.

Er zijn wel vaker toernooien gehouden met PUBG, waaronder in 2017 op Gamescom, maar er is nog nooit 2 miljoen dollar aan prijzengeld weggegeven rondom de game. Het toernooi is van 25 tot en met 29 juli.

In gerelateerd nieuws is bekendgemaakt dat de Miramar-map voor het eerst speelbaar is in de Xbox One-versie van de game. Spelers moeten daarvoor in de Xbox Store wel de 'PUBG Test Server' downloaden. Dat kan vanaf vandaag. De map, die al sinds vorig jaar in de pc-versie speelbaar is, komt dan op 26 april beschikbaar in Nederland van 2 uur 's nachts tot 8 uur 's ochtends. Op 27 en 28 april herhaalt zich deze testperiode. In dit weekend kan de map ook nog getest worden, maar dan van 8 uur 's avond's tot 8 uur 's ochtends.

PUBG

Gerucht: Cyberpunk 2077 komt dit jaar nog uit

Cyberpunk 2077 komt mogelijk dit jaar nog uit en krijgt een first person-perspectief. Dat eerste valt op te maken uit de Poolse krant Strefainwestorow (vertaald op Reddit) waarin wordt vermeldt dat CD Projekt Red geen dividend betaalt aan aandeelhouders, vermoedelijk om de marketing van de game te kunnen betalen.

In de krant staat vermeld dat CD Projekt Red, ondanks de grote hoeveelheid geld die The Witcher 3 dit jaar nog opleverde (200 miljoen euro) geen dividend gaat betalen. Vorig jaar betaalden ze ruim op tijd 30 miljoen euro maar nu willen ze dat geld achterhouden.

Bovendien vertelde CD Projekt Red-CEO Marcin Iwiński in een interview dat hij onder de indruk was van de Fallout 4-reveal op E3 en de manier waarop het niet veel later op de markt kwam. Deze reveal was bijzonder omdat het spel als een verrassing kwam en bovendien een paar maanden later al verkregen kon worden. Dit doet vermoeden dat CD Projekt Red een vergelijkbare stunt wil uithalen en dat Cyberpunk dit jaar nog op de markt zal verschijnen.

CYBERPUNK 2077-GAMEPLAY

Gamepressure laat weten dat Cyberpunk volgens anonieme bronnen een first person-perspectief zal hebben, iets heel anders dan wat we gewend zijn van de Witcher-reeks.

Bovendien weten we al dat het gebaseerd is op een pen-and-paper-rpg met dezelfde naam. Gamepressure vermoedt daarom dat het een rpg wordt die spelers de optie biedt problemen op veel verschillende manieren op te lossen en mogelijk kan er, net zoals in Deus Ex: Mankind Divided afgewisseld worden tussen first en third person afhankelijk van de aanpak van de speler. Ook meldt de anonieme bron dat er sprake is van een wallrunning-mechaniek vergelijkbaar met die van Call of Duty: Infinite Warfare.

Op E3 2018 in juni horen we pas of deze geruchten waar zijn of niet.

Cyberpunk 2077

Xbox One krijgt Discord-integratie en ondersteunt 120Hz

De Xbox One wordt binnenkort geïntegreerd met Discord. Bovendien zal het 120Hz ondersteunen.

In een blogpost laat Microsoft weten dat ze een deal hebben gesloten met Discord waardoor spelers hun Xbox Live- en Discord-accounts kunnen linken. Zo kunnen gebruikers in Discord zien wie van hun vrienden online zijn op hun Xbox One en zelfs wat ze aan het spelen zijn. Ook is het mogelijk dit te verbergen voor mensen die liever geheim houden dat ze aan het spelen zijn.

Xbox Insiders kunnen deze feature binnenkort al testen. Het linken kan gedaan worden in het 'Account Settings'-menu van de Xbox One, waar vervolgens 'Linked social accounts' geselecteerd moet worden. Daar is nu de optie een link te vormen met Discord. Met een unieke code van Xbox kunnen spelers in de Discord-app de twee dan eindelijk verbinden.

De twee accounts kunnen ook verbonden worden via pc. Onder 'User Settings' kunnen gebruikers 'Xbox Live' vinden, waar ze vervolgens in moeten loggen op hun account.

HOGERE REFRESH RATE OP DE XBOX ONE

Ergens in mei wordt het mogelijk de refresh rate van de Xbox One in te stellen op 120Hz. Spelers met monitoren en televisieschermen die een 120Hz refresh rate aankunnen hebben nu de optie daar gebruik van te maken voor 1080p- en 1440p-resoluties. Voor spelers met een tv die dit niet ondersteunt maakt het geen verschil. Deze instellingen kunnen gevonden worden onder 'Display and sound' en vervolgens 'Video output'.

Daarnaast zijn er ook wat kleine features zoals 'Group Your Games' en verbeterde gezinsinstellingen. Ga naar de Microsoft-website voor meer informatie.

Discord

Ook de Belgische Kansspelcommissie is tegen lootboxes

Ook de Belgische Kansspelcommissie heeft de eerste stappen tegen lootboxes in videogames genomen.

Zij begonnen het onderzoek op initiatief van Koen Geens, de Belgische minister van Justitie. De vraag was of er verboden kansspelelementen in videogames zitten, naar aanleiding van de controversie omtrent Star Wars Battlefront 2.

De Belgische Kansspelcommissie onderzocht Overwatch, Star Wars Battlefront 2, Fifa 2018 en Counter-Strike: Global Offen­sive en drie van de vier zouden in overtreding zijn. De commissie dreigt met boetes die op kunnen lopen tot 1,6 miljoen euro.

Volgens het verslag vindt de commissie de situatie "verontrustend" en "bijzonder problematisch voor minderjarigen en gokverslaafden. Het gebrek aan kansspelregulering staat in schril contrast met de gereguleerde kansspelsector voor volwassenen."

Peter Naessens, De directeur van de Kansspelcommissie vertelt ook het volgende: "Betalende loot boxen zijn geen onschuldig onderdeel van videospelen die zich presenteren als behendigheidsspel. Spelers worden er door verleid en misleid en geen enkele van de beschermende maatregelen inzake kansspelen wordt toegepast. Nu duidelijk is dat in het bijzonder kinderen en kwetsbare personen hier onbeschermd aan worden blootgesteld, worden de spelfabrikanten maar ook betrokken partijen opgeroepen deze praktijk een halt toe te roepen."

Het rapport vermeldt bovendien dat de manier waarop spelers verleid worden om lootboxes te kopen problematisch is. In Fifa 2018 wordt bijvoorbeeld Cristiano Ronaldo gebruikt om de duurste boxes aantrekkelijk te maken. De commissie is bang dat er ernstige gevolgen kunnen zijn voor jongeren die "opgevoed worden om gokken als normaal te beschouwen".

Volgens Geens kunnen uitgevers hierom vervolgd worden, wat kan leiden tot boetes tot 0,8 miljoen euro en een gevangenisstraf van vijf jaar. Bij het benadelen van minderjarigen kunnen deze straffen zelfs verdubbeld worden.

Omdat de lootboxes in Star Wars: Battlefront 2 werden verwijderd voor het spel uitkwam, wordt EA niet schuldig gevonden, maar de andere drie zijn allemaal gewaarschuwd. Bovendien laat de Belgische Kansspelcommissie weten dat ze er vanuit gaan dat veel meer dan de onderzochte games schuldig zijn aan het gebruik van kansspelelementen.

Overwatch

Nintendo-baas Tatsumi Kimishima gaat met pensioen

De 68-jarige Nintendo-drecteur Tatsumi Kimishima verlaat het bedrijf om met pensioen te gaan.

Dat laat Nintendo weten in hun financiële statement. Kimishima blijft nog aan het hoofd zitten tot zijn termijn verloopt op 28 juni. Daarna zal hij nog op het kantoor van Nintendo gevonden kunnen worden als Executive Advisor. Zijn huidige positie wordt waarschijnlijk overgenomen door Shuntaro Furukawa, 46-jarige directeur van Global Marketing. Zijn aanstelling wordt echter pas op 28 juni goedgekeurd.

Furukawa werkt al sinds 1994 bij Nintendo en hij is sinds 2012 de Outside Director van de Pokémon Company. Hoeveel en welke van zijn huidige posities hij zal houden is vooralsnog onbekend.

Naast Kimishima stappen ook een aantal andere directeurs op bij Nintendo om met pensioen te gaan. Bovendien zal Satoru Shibata, het hoofd van Nintendo of Europe, mogelijk de globalere directierol van Yoshimi Mitamura overnemen. Een andere directeur die overwogen wordt voor deze positie is Masao Yamazaki. Wie Shibata over zal nemen in het geval dat hij de baan krijgt is nog niet duidelijk.

Nintendo

Fortnite-fans denken dat de komeet met aliens te maken heeft

Fans denken nu dat de mysterieuze komeet in Fortnite het werk is van aliens. Ook zijn er in-game noodoproepen gevonden.

De komeet, waarvan spelers al een tijdje van denken dat het Tilted Towers zal vernietigen, komt steeds dichterbij en nieuwe theorieën over zijn herkomst zijn opgedoken op basis van veranderingen in de game na update 3.6. Naast wat nieuwe wapens en een self refund-feature zijn er namelijk ook nieuwe op UFO-lijkende 'sterren' in de lucht te zien. Een Redditor laat met een filmpje de ster goed zien.

Bovendien moeten spelers in een nieuwe missie van de Save the World-modus telescopen uit elkaar halen om er een grotere mee te bouwen. Deze missie krijgen ze van Lars, die de spelers vertelt dat zijn vriend Carlos "iets gezien heeft in de lucht" dat lijkt te communiceren met de zombie-achtige Husks. Carlos blijkt aan het einde van de missie ook nog eens vermist. "Wherever he is, we're about to have some company", voegt Lars tenslotte toe.

Ondertussen zijn er op in-game televisieschermen noodoproepen te zien die bovendien rare geluiden afspelen. Fans vonden een verborgen bericht die "they don't want us to k" spelt in morsecode. De uitzender van het bericht lijkt onderbroken te worden maar waarschijnlijk is het laatste woord "know". Ook is er audio gevonden die waarschijnlijk klaarstaat voor het moment dat de komeet inslaat.

Waneer de komeet inslaat en wat voor veranderingen dat met zich meebrengt is nog geheel onbekend. Epic Games heeft daar nog niets over laten weten.

Fortnite

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren