1. Overwatch-update deelt skill rating in drieën

Overwatch-update deelt skill rating in drieën

Sigma is nu speelbaar

Blizzard heeft een grote update uitgebracht voor de populaire teamshooter Overwatch. Het nieuwe personage Sigma is nu speelbaar voor alle platformen, daarnaast is het role queue-systeem beschikbaar.

Met de lancering van Sigma is de 31ste Overwatch-held een feit. Sigma is al enige tijd speelbaar op de pc-test-servers, maar nu is het voor iedereen mogelijk om met deze Nederlandse stroopwafelliefhebber te spelen. Sigma's superkrachten hebben alles te maken met zwaartekrachten hij is niet bang om er zo nu en dan een leuke Nederlandse kreet uit te gooien. "Het universum zingt voor mij!" of "Ik ben met mijn neus in de boter gevallen", klinkt regelmatig door je koptelefoon.

Overwatch

De andere grote toevoeging aan Overwatch is het role queue-systeem. Dit nieuwe systeem moet ervoor zorgen dat spelers niet langer worden gedwongen om een healer of een tank te kiezen. Voortaan kiest de speler voordat hij een match zoekt welke rol hij gaat vervullen: Tank, healer of dps (aanvaller). De speler kan voortaan dus altijd zelf zijn rol bepalen zonder dat het team hiervan de dupe wordt. Wel is het zo dat er langere wachttijden verwacht kunnen worden wanneer je een dps kiest. Er kan immers gezegd worden dat aanvallers het populairst zijn.

Een opvallend gevolg van het role queue-systeem is dat er een geforceerde 2-2-2 formatie van kracht is gegaan. Deze geforceerde formatie komt voor veel Overwatch-spelers als een aderlating, spelers kunnen immers niet langer in een match worden geplaatst met 5 dps-personages. Aan de andere kant beperkt het de teambuild-creativiteit stevig. De 2-2-2 formatie gaat de Overwatch League op zijn kop zetten aangezien de daverend populaire drie tanks, drie healers-formatie niet meer mogelijk is.

Per rol ontvangt de speler een aparte skill rating, dit zorgt ervoor dat de speler andere rollen kan uitproberen zonder dat de skill rating van zijn voornaamste rol wordt aangetast.

Wanneer de wedstrijd voorbij is dienen spelers zich opnieuw in te schrijven voor een rol. Als een speler zich inschrijft voor een onderbezette rol ontvangt hij hiervoor een kleine beloning. Zo worden spelers geprikkeld om minder populaire roller op zich te nemen.

Naast deze toevoegingen zijn er significante veranderingen in personages doorgevoerd. Brigitte, Symmetra en Sombra zijn bijvoorbeeld flink onder de loep genomen. Verder is er gesleuteld aan de kracht van verschillende personages zoals Hanzo, Orisa, D.va, Ashe, Doomfist, Tracer en Wrecking Ball, dit zijn echter kleine aanpassingen die waarschijnlijk niet veel invloed op het spel hebben.

Check de volledige patch notes hier.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Wacht nog altijd op Skate 4...

Reacties

 • Als je voor bijvoorbeeld voor healer kiest, zijn andere characters dan ook echt rechtgezet bijvoorbeeld? Want dan heb je tussendoor niet veel mogelijkheden om je team aan te passen
 • @blue_blade_3 Klopt ja, alle rollen staan vast voor het potje, 2 dps, 2 tanks en 2 healers. Gedurende het potje kan er niet van rol worden geswitcht, wel binnen de gekozen rol van personage
 • @CodyvandenBogert
  Begrijpelijk maar wel jammer. Ik speel het liefst een tank, maar als de healing niet zo best gaat switch ik vaak liever zodat iemand anders kan tanken. Dat kan dus helaas niet meer.
 • Ik speel zelf voornamelijk "Mystery Heroes", waar ook de nodige wijzigingen zijn geweest. Ben benieuwd hoe dit alles uit pakt.. Vooral voor Overwatch League.
 • Nog steeds 1 van mijn favoriete game allertijden. Maar helaas speel ik het al een tijdje niet meer.
 • @CyberFl
  Ik vond het ook erg tof. de community heeft het echter wel echt verpest voor mij.
 • Geweldige update. Vorige week op de pc gekocht en dat speelt heerlijk. Ga vanavond gelijk ff deze update checken

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren