1. Ontwikkelaar Alec Holowka overleden

Ontwikkelaar Alec Holowka overleden

ONtwikkelaar van Night in the Woods

Alec Holowka, mede-ontwikkelaar van Night in the Woods en Aquaria, is op zaterdag overleden. Dit meldt zijn zus Eileen Holowka via Twitter.

Alec Holowka werd vorige week nog beschuldigd van misbruik door game-ontwikkelaar Zoë Quinn. Eileen meldt dat haar broer zijn hele leven heeft geworsteld met persoonlijkheidsstoornissen en een slachtoffer was van misbruik.

“Iedereen die mij kent weet dat ik altijd de slachtoffers geloof en dat ik altijd alles gedaan heb om hen te helpen, degenen die lijden aan psychische en chronische stoornissen. Alec was een slachtoffer van misbruik en heeft zijn hele leven geworsteld met persoonlijkheidsstoornissen. Ik zal niet doen alsof hij niet ook verantwoordelijk was voor het veroorzaken van pijn, maar diep van binnen was hij iemand die altijd alleen zorg en vriendelijkheid wilde bieden aan anderen. Het kostte hem tijd om uit te vogelen hoe hij dat moest doen,” aldus Eileen.

Verder zegt Eileen dat haar broer in de afgelopen dagen hulp had gezocht bij hulpdiensten in Manitoba, Canada. Volgens Eileen was haar broer in de afgelopen jaren een nieuw persoon geworden die werkte aan revalidatie en een beter leven.

Eileen sluit het af door het volgende te zeggen: “En voor het geval het niet fucking duidelijk was, Alec heeft specifiek gezegd dat hij het beste wenste voor Zoë en alle anderen, dus gebruik ons verdriet niet als een excuus om anderen lastig te vallen. Ga naar buiten, zorg voor iemand en werk ernaar om ervoor te zorgen dat dit soort dingen niet meer gebeuren.”

Alec Holowka

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

  • Ik kende hem niet, maar altijd triest om zoiets te lezen. Rust in vrede Alec.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren