1. Nike Air Max 97-sneakers aangekondigd met N64-thema

Nike Air Max 97-sneakers aangekondigd met N64-thema

'Slechts' $160 maar releasedatum nog niet bekend

Nike heeft Air Max 97-sneakers gemaakt die geïnspireerd zijn door de Nintendo 64-console. Hoewel de schoenen duidelijk kleuren van de console uit de eind jaren negentig hebben, is het geen officiële samenwerking.

In 1997 kwam Nike’s Air Max 97 uit, een jaar na de release van de Nintendo 64 die de gaming wereld voor goed heeft veranderd. Alhoewel er geen branding van Nintendo op de schoenen staat, zijn de Air Max 97’s hier duidelijk door geïnspireerd. Dit valt te zien onder andere door het design van het logo van Air Max op de hiel wat een knikje geeft naar het logo van Nintendo.

Nike Air Max

De grijze kleur staat voor de kleur van de controller. De groene, blauwe, gele en rode accenten stellen de knoppen en het logo van Nintendo voor. Op de lip (tong) van de linkerschoen staat ‘Reset’ en op de rechter schoen staat ‘Power’, twee termen die voor de Nintendo gamers herkenbaar zijn.

Nike Air Max

Het is tot op heden nog niet duidelijk of de schoenen in een kleine, gelimiteerde oplage zijn, noch of het een permanente toevoeging is in het assortiment van Nike, wel is duidelijk dat de schoenen $160 moeten kosten, maar een releasedatum is er nog niet.

Nike Air Max

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

  • Air Max 1 en ik had erover nagedacht, maar '97 is echt 1 van de meest lelijke Air Max modellen die er ooit zijn uitgebracht.
    Bovendien zou ik persoonlijk een veel mooiere tribute aan de N64 kunnen verzinnen dan dit :P
  • Groot fan van de N64 (era) maar deze schoenen zijn echt afschuwelijk hahaha!
  • Fuckin lelijk zeg.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren