1. Nindendo legt handelsmerken Zelda-games vast in Australië 

Nindendo legt handelsmerken Zelda-games vast in Australië 

Een hint naar de verjaardag van de franchise?

Nintendo heeft in Australië handelsmerken voor verschillende Zelda-games vastgelegd. Dat merkte Twitter-gebruiker Kelios als eerste op.

Zo valt op dat het handelsmerk voor The Legend of Zelda: The Phantom Hourglass in februari is vastgelegd als 'Phantom Hourglass'. Ook legde Nintendo 'Majora's Mask' vast in febrauri 2021. In sommige gevallen gaat het om een tweede handelsmerk met alleen de ondertitel van de Zelda-games, naast de uitgeschreven naam.

Andere titels die tussen 2020 en 2021 werden vastgelegd zijn Skyward Sword, Ocarina of Time, The Wind Waker, Spirit Tracks en A Link to the Past. Momenteel wordt gespeculeerd of het plotseling vastleggen van de handelsmerken een aanwijzing is naar voor vijfendertigste verjaardag van de franchise op 21 februari. Bedrijven maken echter niet altijd gebruik van vastgelegd intellectueel eigendom.

Bekijk hier de recent vastgelegde handelsmerken in Australië. 

The Wind Waker

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Jawelll, bevestiging dat er remakes aan komen, of niet? 😂
 • @RiRi

  Ben benieuwd. Ik vond niet alle Zelda-games even tof. Wind Waker en Spirit Tracks vond ik bijv. aanzienlijk minder dan de andere Zelda-games die ik speelde.

  Ik heb Link to the Past volgens mij nog nooit gespeeld, dus doe die maar dan als er een remake van een van deze games komt.

  Als ze maar niet een 3D Mario-collectie trucje doen.
 • @Luigi1985

  MM remake zie ik wel zitten. En dan goed.de MM remake voor 3DS was in vele opzichten een downgrade qua gameplay begreep ik.
 • @Luigi1985
  Ja voor mij ook. OoT, MM, SS of TP het liefst.
 • @Luigi1985

  lttp zit in de snes online. Nog steeds heel goed speelbaar en nog steeds geweldig. Ik zou zeggen. Begin eraan. Het is mijn favoriete zelda game.

  Maar zoals met bijna iedereen . De eerste zelda game die men serieus speelt is de favoriet.

  als je link between world wel hebt gespeeld ken je de overwereld al grotendeels.
 • @Newgamessuck

  Alttp is zeer goed speelbaar. Ik durf zelfs te stellen dat de game 0,0 verouderd aanvoelt. Ik speel hem zelf zeker 1x per jaar door.
 • @Newgamessuck

  O leuk. Dan ga ik die tussendoor eens spelen, of zal ik wachten tot een evt remake?…

  Mijn eerste Zeldagame was vreemd genoeg Wind Waker. Uiteraard heb ik daarvoor wel eens bij klasgenootjes Zelda op de NES gespeeld en ook Ocarina of time, maar zelf kreeg ik na de NES een Megadrive en vervolgens een PSOne. Ik ben er dus later ingerold zeg maar. Voor die tijd was Nintendo vooral Mario.
 • @Luigi1985

  Voor velen is Alltp het startpunt van hoe we Zelda kennen. De eerdere games zijn niet vergelijkbaar.

  Ik zou niet wachten op een remake. De snes versie is super en speelt heerlijk. Ziet er ook gewoon prima uit op de moderne televisies.
 • @Luigi1985

  Ik vond wind waker echt super dope, staat in mijn top3.
 • @san5324

  Ik ook, één van de betere Zelda's naar m.i.

  Mijn top 5:

  1. BOTW
  2. OOT
  3. TP
  4. TWW
  5. SS
 • @Monojaxx

  Mijn top… zoveel:
  - OoT/TWW
  - BotW
  - SS
  - TP/MM

  Ik vind die 3D Zelda games allemaal net wat vetter dan de 2D games, dus vandaar ook dit lijstje. De 2D games vind ik trouwens ook geweldig hoor, begrijp me niet verkeerd! 😄
 • @PietS.

  Verassend dat jij BOTW niet op één hebt staan?!
 • @Monojaxx

  Vind je? OoT heeft bij mij een gigantische (nostalgische) plek in m'n hart als eerste 3D Zelda game die ik ooit gespeeld heb en waarbij ik me over alles verbaasde als 8 jarig mannetje (ik voel me oud…) en het gevoel van (schijn?) vrijheid in TWW en de sfeer die mede daardoor ontstond(/ontstaat) is voor mij bijna niet te evenaren.

  Die 2 games zijn echt heilig voor mij, maar BotW volgt op de voet hoor. Ik zou OoT & TWW beide een 10 geven en BotW een 9,8.
 • @PietS.

  Ben jij pas rond de 30? Nou nou… Dan laat ik maar even in het midden hoe oud ik ben😄🙈
 • @Monojaxx

  1. Ocarina
  2. Windwaker
  3. Twilight
 • @san5324

  Ik vond m zo traag.. met dat varen enzo. Misschien moet ik t spel ooit nog eens een kans geven, want dat was natuurlijk al weer even geleden.
 • @Luigi1985

  Voor mij gaf dat juist een soort van vrijheid. Alsof je in een enorme wereld speelde. En inde HD remake had je ook dat snellere zeil. Dus ging het varen ook sneller.
 • @Luigi1985

  De HD versie heeft veel ergernissen verholpen door bepaalde zaken aan te passen. Zo is er Swift Sail, waarmee je veel sneller kunt varen en is de Triforce fetch quest verkort.
 • @PietS.

  Okee dat wist ik niet. Ik speelde die vaak met een vriend van me en we gingen altijd kijken hoeveel sigaretten we konden roken tijdens een bepaalde route (ja toen was roken nog hip). Volgens mij kon je van de ene naar de andere kant gemakkelijk twee sigaretten roken zo sloom ging t.

  Mijn top 3 is denk ik:
  Botw
  Ocarina
  Twilight princess
 • @Luigi1985

  En hoelang ben je al gestopt met roken? Ik net een half jaar😅. Blijf trek houden… pfffff..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren