1. Update: Mixer-kanaal Ninja telt meer dan 1 miljoen abonnees

Update: Mixer-kanaal Ninja telt meer dan 1 miljoen abonnees

Op tweede plek van meest gevolgde kanalen

De populaire streamer Ninja heeft inmiddels een miljoen abonnees op het streamingplatform Mixer. Dit hoge aantal abonnees kan worden verklaard door een tijdelijke actie van Microsoft. Dit enorme aantal heeft hij binnen vijf dagen na zijn overstap van Twitch naar Mixer gehaald.

Nadat Tyler 'Ninja' Blevins vorige week bekendmaakte dat hij een exclusieve samenwerking is aangegaan met Mixer, heeft de populaire streamer nu al meer dan een miljoen abonnees bereikt op het streamingplatform van Microsoft. Op 3 augustus stond de teller al op 500.000.

Al vijf uur na de aankondiging van vorige week telde het Mixer-kanaal van Ninja 100.000 abonnees. Na zijn eerste livestream op het platform een dag later, die 80.000 kijkers trok, steeg dit aantal naar 500.000. Ter vergelijking: Op Twitch had Ninja op zijn hoogtepunt ongeveer 250.000 abonnees. Hoeveel abonnees Ninja nu heeft op Mixer is niet bekend, maar wel is te zien dat zijn kanaal op het moment van schrijven bijna 650.000 volgers en ruim 3,8 miljoen weergaven telt. Hiermee staat hij op de tweede plek achter de Spaanse streamer TheGrefg, die ruim 800.000 volgers heeft op Mixer.

Het hoge aantal abonnees van Ninja kan worden verklaard door een tijdelijke actie van Microsoft. Zo is het tot en met 30 september mogelijk om gratis te abonneren op Ninja zijn Mixer-kanaal. Hiervoor hebben gebruikers alleen een Microsoft-account nodig. De verwachting is dan ook dat het aantal abonnees weer zal afnemen, wanneer de actie afloopt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Ralph van Dodewaard Redacteur bij Gamer.nl en de tafeltenniskoning op de redactie.

Reacties

 • Ik dacht dat Ninja op Twitch veel meer abonnees had, maar niet dus.

  Wel een goede zet van Microsoft om hem binnen te halen. Eerlijk gezegd dacht ik dat Mixer een app op de Xbox was om te streamen naar Twitch.

  Hierdoor weet ik dus wel gelijk wat het is. Niet dat ik naar Ninja ga zitten kijken ofzo.
 • Tegenwoordig functioneren de taarten ook al als reclameborden.

  En dan ook een eigen logo hebben. Jakkes.
 • @Don Carpaccio
  Hij is een merk, dus een eigen logo is logisch.
 • Willen jullie ook een bericht doen wanneer hij 1,5 en 2 miljoen abonnees heeft? ;) ;) :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren