1. Ninja Theory doet boekje open over realistische graphics in Project: Mara

Ninja Theory doet boekje open over realistische graphics in Project: Mara

Veel informatie is er nog niet over de mysterieuze game

In een nieuwe developer diary praat ontwikkelaar Ninja Theory je bij over de realistische graphics van Project: Mara.

De game werd vorig jaar aangekondigd en moet een experimenteel spel worden dat zich in één enkel appartement afspeelt. Daardoor kunnen de ontwikkelaars extreem veel details in de omgeving toevoegen.

Veel informatie over het spel is echter nog niet bekend. Eerder gaf de ontwikkelaar aan dat het een realistische representatie van geestelijk terreur moet worden. "Het is gebaseerd op echte ervaringen en diepgaand onderzoek, en ons doel is om de horror van het brein zo accuraat en realistisch mogelijk te recreëren. Project: Mara wordt een experimentele titel en een voorbeeld van wat een nieuw medium voor verhaalvertelling kan worden."

Ninja Theory is inmiddels een Microsoft-studio. Naast Project: Mara ontwikkelt het ook Senua's Saga: Hellblade 2.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Weet nog wel dat bij de onthulling er iemand bij hoog en bij laag volhield dat het slechts echte video footage was wat we toen zagen van die hal. Geeft wel aan dat de omgevingen fotorealistisch kunnen worden, wat zeker in deze setting en dit genre een extra impuls kan geven.

  Tegelijkertijd weet ik van mezelf dat omgevingen vaak niet de immersiebreker zijn, maar de personages. Hopelijk kunnen ze daar ook een stap in maken. Wel onder de indruk van dit.
 • Ziet er wel heel mooi uit.

  Het is wel grappig dat je in het filmpje (op 0:55) ziet dat ze Sony apparatuur gebruiken om de omgeving te capturen. Terwijl het een MS studio is.
 • @Snake_Fisher
  Waarom niet? Sony maakt hartstikke goed cameras, dus het zou vreemd zijn deze niet te gebruiken. Als je om die reden een ander merk (wellicht minder geschikt?) gebruikt ben je vrij onprofessioneel bezig.
  Of is het ook grappig dat veel studio's Windows gebruiken? ;)
 • @Snake_Fisher sinds wanneer maakt Microsoft hardware?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren