1. Ninja Theory werkt aan experimentele game Project: Mara

Ninja Theory werkt aan experimentele game Project: Mara

"Een realistische representatie van geestelijk terreur"

Ninja Theory werkt aan een experimentele game genaamd Project: Mara.

Het bedrijf deed dat via een teaser trailer en een nieuwe developer diary, waarin het meer vertelt over de studio zelf en de games die er in ontwikkeling zijn.

Project: Mara wordt een realistische representatie van geestelijk terreur, zo claimt de studio. "Het is gebaseerd op echte ervaringen en diepgaand onderzoek, en ons doel is om de horror van het brein zo accuraat en realistisch mogelijk te recreëren. Project: Mara wordt een experimentele titel en een voorbeeld van wat een nieuw medium voor verhaalvertelling kan worden."

Veel meer details over het spel zijn er nog niet, behalve dat het zich op één locatie en rondom één personage moet afspelen. Ook is niet duidelijk wanneer Project: Mara uit moet komen en op welke platformen, al lijken Xbox Series X en pc zo goed als zeker: Ninja Theory is inmiddels onderdeel van Microsoft. Daarbij is de game ook aangekondigd op de officiële Xbox-website.

De ontwikkelaar heeft naast Project: Mara ook Senua's Saga: Hellblade 2 en de multiplayergame Bleeding Edge in de maak. Bekijk hieronder de teaser trailer en de developer diary.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik ben erg benieuwd. Goede studio aankoop van Microsoft.
 • Interessant. Dit is het eerste dat voorkomt uit hun Insight Project dan toch? Dat open initiatief dat ze een aantal maanden geleden zijn gestart. Deze stap naar wat psychiatrische horror(?) lijkt te zijn, vind ik wel nice. Vraag me af wat de balans tussen "echte game" en "research project" wordt hiermee.

  Weet iemand overigens welke engine Ninja Theory gebruikt? Deze teaser, en ook Hellblade II, het ziet er fotorealistisch uit.
 • @That Mr Awesome

  Lol dat zijn gewoon beelden van hun studio.
 • @Snake_NL
  Ja, niet dus. In engine met ray tracing. Natuurlijk is het pre-rendered of cgi of hoe je het wil noemen.

  Zegt het iets over de game? Niet per se. Net als Hellblade II.

  Maar het is indrukwekkend, jouw reactie onderstreept dat nog eens haha. Vandaar dat ik benieuwd ben welke engine dit is.
 • @That Mr Awesome In de diaries zie je dat de CEO op de trap zit. Dat stukje is niet ingame en van de studio. Wat je in de hal ziet is in-engine.

  Dus ja wel degelijk hun studio.
 • Gaaf, deze zomer lekker mijn PC upgraden. :-)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren