1. Nintendo 3DS weer gewild na Switch-tekorten in Japan

Nintendo 3DS weer gewild na Switch-tekorten in Japan

Prijzen schieten omhoog

Door de grote Nintendo Switch-tekorten in Japan is de 3DS weer onder de aandacht gekomen. In de laatste maanden is de vraag naar de handheld fors gestegen.

Door het coronavirus is de vraag naar gameconsoles fors gegroeid. Wereldwijd zijn alle consoles moeilijker te vinden. In Japan zijn de tekorten voor de Nintendo Switch zelfs zo erg dat verkopers een loterijsysteem in het leven hebben geroepen voor een kans om de hybride console te kunnen kopen. Omdat de Nintendo Switch nergens is aan te slepen kijkt de Japanse bevolking nu naar diens voorganger: de 3DS.

De vraag naar de handheld console is fors gestegen sinds de tekorten in Japan zijn ontstaan. Volgens de prijschecker Kakaku is ook de prijs van de 3DS gestegen, waar de handheld console in januari nog 10,000 yen was (ongeveer 85 euro) is de prijs nu gestegen naar 13,775 yen (ongeveer 118 euro).

3DS

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

  • Toch een mooi apparaatje, jammer dat het bijna niet meer relevant is.
  • Nintendo… Maak die dingen terug ipv die 2DS.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren