1. Nintendo 64 Mini-handelsmerk goedgekeurd

Nintendo 64 Mini-handelsmerk goedgekeurd

Komt er een N64 Mini?

Nintendo heeft officieel groen licht gekregen voor een Nintendo 64-controller-handelsmerk. Dat laat Nintendolife weten op hun website. Gezien de komst van de NES Classic Mini na het aanvragen van een vergelijkbaar handelsmerk duidt dit mogelijk op de komst van de miniconsole.

De aanvraag voor het handelsmerk is gedaan bij het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie, Internationaal bekend als de EUIPO. In het handelsmerklogo is een zwart-witte afbeelding van een N64-controller te zien. De aanvraag was gedaan in juli 2017 en is officieel geregistreerd en gepubliceerd op 30 augustus 2018.

NES

Handelsmerken en logo's van bedrijven worden vaker opnieuw aangevraagd, omdat het design aangepast blijft worden om mee te gaan met de tijd. Interessant is dat het nieuwe N64-logo qua ontwerp erg veel overeenkomt met het nieuw geregistreerde merk van de NES-controller.

Bij de verpakking van de nieuwe NES Classic-controller, wordt het zwart-witte logo ook getoond. Betekent dit dus dat we ook binnenkort een N64 Mini kunnen verwachten, aangezien het praktisch dezelfde stijl heeft als het NES-logo.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Als ze maar ff wachten met uitbrengen, wordt een erg duur grapje met de Playstation mini en de Neo Geo mini ook nog onderweg
 • leuk man! Een van de betere consoles van Nintendo samen met de Gamecube voor mij.
  De N64 is dan ook de enige console die ik nooit gehad heb, wel rom's gespeeld op de pc. Maar da's toch anders. Instant buy voor mij!
 • Ultra 64.
 • Met het risico de zure zeiksnor uit te hangen: dit betekent voorlopig geen N64 classics bij Switch online?
  Niet dat mijn verwachtingen erg hooggespannen waren…
 • @Basbanaan

  De NES Classic Mini is ook nog niet zo heel lang uit (1,5 jaar?) en NES games zijn ook beschikbaar op de Switch, dus misschien in de (nabije) toekomst?
  Laten we het in ieder geval hopen! :-D
 • @Piet S. Ik hoop zelf dat NES Remix en SNES Remix (beide Wii U) ooit ook bij het aanbod van Switch Online komt. Waren leuke alternatieve levels/quests op bestaande oude titels. De Switch lijkt me de ideale console voor zulke titels omdat het onderweg ook erg makkelijk en lekker wegspeelt.
 • @Piet S.
  heb gister even die oude NES games gespeeld, gewoon uitgekomen voordat ik geboren was, hehe.. maarja, da speelt toch voor geen meter, kon bij Tennis niet eens één keer serveren. Mario 1 en 3 zijn dan wel weer tof om te doen…

  Zijn er voor de switch ook "nieuwe" 2D platform mario's te koop?
 • @Soon.

  Nou ja wel die Wii-u Super Mario de Luxe (remaster)
  Als je die nog niet gespeeld hebt… en hopelijk komt Mario Maker ook nog naar de Switch..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren