1. Nintendo aangeklaagd voor Joy-Con-mankementen

Nintendo aangeklaagd voor Joy-Con-mankementen

Aanlopen van de pook neemt speelplezier weg

Het probleem komt erg vaak voor voor bij Switch-gebruikers. De pook van de Joy-Con loopt aan. Het apparaat registreert beweging terwijl je joystick niet wordt aangeraakt. Nintendo Amerika is nu voor dit probleem aangeklaagd door advocatenbureau CSK&D.
Switch

In de aanklacht staat het volgende geschreven: "Dit defect beïnvloedt de speelervaring op het apparaat en tast daarmee de kernfunctionaliteit van de Switch en de Joy-Con-controllers aan". De aanklager is er van overtuigd dat Nintendo zich bewust is van dit mankement, maar dat er niks wordt ondernomen om dit probleem te verhelpen. De eis is simpel, Nintendo dient de defecte Joy-Cons te vervangen, of te repareren.

Nintendo heeft nog niet gereageerd op de aanklacht.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Wacht nog altijd op Skate 4...

Reacties

 • Heb er zelf geen last van, gelukkig, maar dit is al sinds release zo toch? Word tijd dat Nintendo er wat aan gaat doen!
 • @Soon. Ik heb er flink last van gehad. Heb toen maar een pro controller aangeschaft ;)
  Of zou dat het hele achterliggende idee van Nintendo zijn?!


  Speel gelukkig vooral in handheld modus.
 • @Bert de Vries
  Haha dat kan het ook zijn, heb vrijwel direct een pro controller gekocht…
 • @Bert de Vries Ik had het probleem ook.. Na een week al! Heb toen ook de pro controller gekocht. ik zie een patroon haha
 • @Bert de Vries
  Ik moet zeggen. Ik heb juist weer ontevredenheid over de pro controller. Ik vind de d-pad echt ondermaats.

  Daarom heb ik net een 8Bitdo Sn30 Pro+ controller ge-preordered. Is 15 augustus uit en wordt zoals vele verwachten de beste controller ooit.

  Ik zit hier met 4 goed werkende joy-cons thuis, een pro controller waar ik iets minder tevreden over ben (alleen de d-pad) en straks dus hopelijk een goede vervangeng voor die pro controller.
 • @Newgamessuck Ik heb een beetje wat jij ook hebt. De D-pad van mijn pro controller is niet helemaal lekker. Met name naar beneden en/of rechts links gaat niet altijd goed. Daarnaast heb ik ook last van driftende joycons maar dat merk ik alleen als we met meerdere gaan mariokarten bijvoorbeeld.
 • @Soon.

  Ik had er ook last van, maar toen het vuil onder het linkerpookje weggehaald met een nagelvijl en compressed air. Sindsdien geen last meer van drifting.
 • Gelukkig heb ik dit probleem (nog) niet zelf ervaren, maar dat komt waarschijnlijk ook omdat ik de Pro Controller als sinds dag 1 heb.

  Dit is wel iets wat Nintendo gewoon op moet lossen.
 • Als men hier last van heeft en Nintendo lost dit niet op als je je joy con naar ze stuurt zitten zij fout. Het is iig niet de ervaring die ik heb met de service van Nintendo.

  Zelf had ik ooit mijn joy con opgestuurd voor een andere mankement (switch herkende hem niet in handheld mode) en kreeg gewoon een nieuwe.
 • Ik had last van een veertje dat je hoorde…

  Laten maken door Nintendo en het probleem is teruggekomen.
  Bedankt Nintendo Lab!
 • @Don Carpaccio

  Ik heb dat probleem ook! ook nog eens met een Joy-Con van de Let's Go Pikachu editie… Kan dit kwaad??
 • @nickskuh16

  Kan dit kwaad in de zin van: kapotgaan. Ik denk het niet. Het is gewoon aanwezig en dat kan best irritant zijn.

  Ik heb de bundle met Mario Party gekocht. Die met de groene en
  roze Joy-Cons. Het is de groene die lastig doet.

  Ik zou zeker eens langsgaan.
  De winkel stuurt het dan op naar Nintendo.

  Komt vrij veel voor: Check Reddit.

  Ik zal wel dubbele pech hebben!
 • Heb helaas dit probleem. Sindsdien speel ik geen handheld modus meer. Vreselijk irritant het auto scrollen naar beneden in het menu en ingame.
 • Ook ik had hier last van, echt super vervelend. Ondertussen wel laten repareren onder de garantievoorwaarden, maar de angst is er toch dat dit probleem terug gaat komen. Die stickjes zijn gewoon super fragiel. Had graag gezien dat Nintendo met een Joy-Con 2.0 versie zou komen waarbij ook de schouderknoppen verbeterd worden.
 • @mvoske

  Maar juist dat Nintendo het gewoon fixed binnen de garantie is de rechtzaak imo kansloos.

  Nintendo verkoopt een product, enkele hebben een drifting defect, Nintendo fixed dit binnen de garantie… Wat voor kans maakt deze rechtzaak dan?

  Ik heb trouwens 4 joycons zonder drifting issue.
 • @Newgamessuck

  Of ze de rechtzaak zouden winnen of verliezen laat ik in het midden, die drifting van de Joy-Cons is gewoon een probleem wat voor de consument erg onaangenaam is. Daarnaast lijkt het mij nog een groter probleem worden bij de Switch Lite aangezien die enkel in handheld gebruikt kan worden en je de Joy-Cons niet kunt vervangen als er eentje defect is. Tenminste, als de Switch Lite dezelfde sticks gebruikt, wat op het eerste gezicht wel zo lijkt uit de afbeeldingen.
 • @mvoske

  Het blijkt vaker voor te komen. idd onaangenaam zoals ieder mankement. Wil het niet goedpraten, maar nieuwe hardware en kinderziektes zijn van alle tijden. Zolang de fabrikant het fixed is het idd onaangenaam, maar dat is dat.

  Als dit issue ook in de lite vaak voorkomt is dat wel heel dom. Dat kan ik me niet voorstellen dat ze dit in nieuwe hardware revisies hebben aangepakt.
 • Zou toch wat zijn als Reggie dit zag aankomen en toen snel vertrokken is.
 • Ook last van gehad. Net binnen de garantie opgestuurd gelukkig. Jammer dat het heletraject meer dan 2 weken duurt en je geen vervanging krijgt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren