1. Nintendo-baas Tatsumi Kimishima gaat met pensioen

Nintendo-baas Tatsumi Kimishima gaat met pensioen

Zijn opvolger wordt waarschijnlijk Shuntaro Furukawa

De 68-jarige Nintendo-drecteur Tatsumi Kimishima verlaat het bedrijf om met pensioen te gaan.

Dat laat Nintendo weten in hun financiële statement. Kimishima blijft nog aan het hoofd zitten tot zijn termijn verloopt op 28 juni. Daarna zal hij nog op het kantoor van Nintendo gevonden kunnen worden als Executive Advisor. Zijn huidige positie wordt waarschijnlijk overgenomen door Shuntaro Furukawa, 46-jarige directeur van Global Marketing. Zijn aanstelling wordt echter pas op 28 juni goedgekeurd.

Furukawa werkt al sinds 1994 bij Nintendo en hij is sinds 2012 de Outside Director van de Pokémon Company. Hoeveel en welke van zijn huidige posities hij zal houden is vooralsnog onbekend.

Naast Kimishima stappen ook een aantal andere directeurs op bij Nintendo om met pensioen te gaan. Bovendien zal Satoru Shibata, het hoofd van Nintendo of Europe, mogelijk de globalere directierol van Yoshimi Mitamura overnemen. Een andere directeur die overwogen wordt voor deze positie is Masao Yamazaki. Wie Shibata over zal nemen in het geval dat hij de baan krijgt is nog niet duidelijk.

Nintendo

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

  • Hij heeft het goed opgepakt en blijft gewoon advies geven.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren