1. Nintendo bevestigt grote releases voor Switch

Nintendo bevestigt grote releases voor Switch

Het zijn er niet veel

Nintendo heeft de grote gamereleases voor de Nintendo Switch bevestigd. Het gaat om een totaal van zes games die in Europa moeten uitkomen.

De games die de Japanse gamegigant voor een release in Europa gepland staan zijn Xenoblade Chronicles: Definitive Edition (29 mei 2020), Clubhouse Games: 51 Worldwide Classics (5 juni 2020), Bravely Default 2 (2020), Bayonetta 3 (nog geen datum), Metroid Prime 4 (tijdelijke titel en nog geen datum) en The Legend of Zelda: Breath of the Wild Sequel (tijdelijke titel en nog geen datum).

Dit zijn natuurlijk niet heel veel titels die nog op de agenda van Nintendo staan. Volgens geruchten zouden er nog een aantal games in ontwikkeling zijn, zoals de verschillende 3D Mario-remakes. Fans vermoeden dat Nintendo nog wat games achterhoudt, maar deze nog niet aankondigt vanwege het coronavirus. Dit wordt gevoed door het gerucht dat Nintendo geen Direct gaat houden in juni, omdat veel games vertraging hebben opgelopen.

De Nintendo Switch is sinds 2017 uit in Nederland. Lees hier over de tien beste games die tot nu toe op de console zijn uitgekomen.

Nintendo Logo

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Ik snap het bericht niet helemaal. Wat bevestigen ze (op een tweetal snelle releasedata na) precies? Dat deze games in ontwikkeling zijn was natuurlijk al bekend…
 • @Jorn6810
  Het artikel gaat ook nergens over. Nintendo heeft altijd in haar earnings report een lijstje met de al aangekondigde games. IG dacht dat het belangrijk was daar een artikel over te schrijven.
  Het gaat wss over de bodem dus van dit document:
  https://www.nintendo.co.jp/ir/pdf/2020/200507_3e.pdf

  Niets nieuwswaardig, maar ig heeft door dar Nintendo artikelen reacties oplevert en dus verkeer.
 • Er staat wel niet bij voor dit jaar.
 • Ik vind dit wel heel erg clickbait. Jammer.
 • Ik hoopte te lezen dat Nintendo een statement naar buiten had gebracht dat er op korte termijn grote titels aan komen.
 • @Luigi1985

  Ze moeten gewoon toegeven dat ze voor dit jaar niets hebben. Zelda botw2 komt wss pas in 2021 uit, en de rest ook.
 • @CyberFl
  Ik hoop dat je ongelijk hebt.

  Zou het niet zo kunnen zijn dat ze releases nog even vooruit schuiven tot de switch weer goed leverbaar is?

  Zolang er niks moois wordt aangekondigd dan gebruik ik de tijd om games te herspelen: was al begonnen met Odyssey voor de tweede keer en Tropical Freeze heb ik ook wel weer zin in. Daarnaast ben ik nog veel smm2 aan het spelen en heb ik nog een halve Mario + Rabbids.
 • @Luigi1985

  Het is imo overduidelijk dat er titels naar achter zijn geschoven, doordat door corona de development is vertraagd. Dat er nu niet veel Switches geleverd kunnen worden helpt ook niet. Daardoor wilt nintendo wss ook nog geen release dates committen, want wat nou als er nog geen uitzicht is dat er wel switches geleverd kunnen worden als de grote titel uitkomt.

  Wat ik denk. Nintendo hoopt dat er tijdens de feestdagen weer volop geproduceerd kan worden en bewaard wat grote titels voor die periode waar ze 70-80% van hun omzet maken. 2020 wordt qua 1st parties niet het sterkste jaar.

  Zelfs kijk ik deze maand uit naar xcom2. Nooit gespeeld en lijkt mij wel mijn ding.
 • Fucking clickbait titel.
 • @Rahl

  amen
 • Dit topic kan nog wel wat Smaak gebruiken…
 • @That Mr Awesome

  Ben heel benieuwd naar hoe hij erover denkt. Dat heb ik namelijk nog niet gehoord :)
 • @That Mr Awesome

  Is Piet weer weg?
 • @TommieNL

  Misschien weer bang om gebanned te worden. Kans is nogal groot als je op Smaakmaker in gaat.
 • @TommieNL Piet is gewoon verstandig om zich hier niet in te mengen.
 • Tsja eigenlijk weten we dus nu net zo veel als voor dit bericht.
 • Nintendo 2020 is echt wel heel mager…
 • Inderdaad een beetje clickbait dit en het hele corona gebeuren is gewoon één grote ellende.
  Verder heb ik er weinig over te zeggen. :)
 • Heb al mijn reacties verwijderd hier
  Mijn mening is inmiddels al wel bekend. En ik merk ook dat ik hem teveel herhaal erg vervelend voor de mensen hier excuses hier voor. Ik ga sws nog Ac spelen tot dat ik alle insecten en vissen heb. Daarna speel ik als de indie games Baldo, Summer in Mara en die game van de makers van No man sky kwaliteit zijn die ook nog op mijn Switch. En voor de rest zie ik het wel wat er nog verschijnt. En anders meer geld naast sparen voor mijn lego collectie.
 • @smaakmaker

  Nette reactie. Ik wil niet de discussie weer oprakelen, oprecht niet, maar ik deel je mening wel enigszins. Nintendo mag van mij ook wel eens wat laten zien. Natuurlijk is dit een bijzonder lastige periode, voor de meeste bedrijven en ook voor de game-ontwikkelaars en uitgevers. Maar iets meer transparantie is gewenst. Al komen ze met bericht over uitstel of iets in die soort. Exact hetzelfde geldt voor Sony.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren