1. Nintendo blijft voorlopig nog mobiele games maken

Nintendo blijft voorlopig nog mobiele games maken

Smartphone-games hebben veel opgeleverd

Nintendo gaat voorlopig nog aan de slag met het maken van mobiele games. Dat heeft de Japanse gamegigant bekendgemaakt tijdens een Q&A met investeerders.

Eerder werd er gezegd Nintendo na het succes de Nintendo Switch en Animal Crossing: New Horizons de Japanse gamegigant zich van de mobiele markt zou aftreden. Alleen blijkt uit een recente Q&A dat het tegenovergestelde waar te zijn. Op de vraag wat de positie van Nintendo is op de mobile markt zei CEO Shuntaro Furukawa het volgende: “De mobiele games zijn bedoeld om het bereik van ons intellectueel bezit uit te breiden, zoals Animal Crossing, Fire Emblem en Mario Kart”, zei de CEO. “Dit heeft resultaat gehad, want met de release van Animal Crossing Pocket Camp in 2017 hebben veel nieuwe vrouwelijke en Amerikaanse fans kennisgemaakt met de franchise."

animal crossing

Dit is reden genoeg voor Nintendo om voorlopig nog door te gaan met het maken van mobiele games. “In 2015 zijn we de samenwerking met ontwikkelaar DeNA aangegaan”, zei Furukawa. “Hierbij hadden wij twee doelen: de eerste was om originele Nintendo-games voor mobiele apparaten te maken en de andere was om apps te maken die gebruikmaken van ons intellectuele bezit. De relaties tussen de twee bedrijven is in de afgelopen vijf jaar sterker geworden en wij zijn van plan om in de komende tijd te blijven samenwerken met DeNA.”

De meningen over de mobiele games Nintendo zijn sterk verdeeld. Veel Nintendo-fans zijn niet blij met de vele microtransacties die in onder andere Doctor Mario World, Animal Crossing: Pocket Camp en Mario Kart World Tour om de games echt goed te kunnen spelen. Nintendo heeft microtransacties niet besproken tijdens de Q&A.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Snap het wel van Nintendo, is toch een gouden markt.
  Alleen die micro transacties zijn te bizar voor woorden.
  Hoop dat ze het anders gaan aanpakken.
 • @jo_joost

  Zoals? Er is geen mobiele game van Nintendo die zoveel gezeik kreeg als Mario run. Terwijl imo dat juiste de perfecte aanpak was.

  Micro transacties en free to play is nou eenmaal wat mobiele gamers gewend zijn en willen.
 • @Newgamessuck
  Ik zou toch zeggen het super Mario Run tactiek. Nintendo heeft altijd wel zijn eigen willetje gehad, dus waarom niet.
  En anders de micro transacties drastisch verminderen/ alleen skins.
 • @jo_joost

  Zelf speel ik de Nintendo mobile games niet. Alleen Mario run vond ik toen wel geinig. Ik kijk het puur vanuit een business standpunt.

  Ze willen Met hun ip een zo breed mogelijk publiek Bereiken. Dan kom je al gauw bij free to play. Verder willen ze er graag wat aan verdienen. Dan kom je al gauw op de micro transacties…..

  Zoals ik al zei. Ik heb verder geen ervaring met de Nintendo mobile games, dus het zou kunnen dat ze die micro transacties niet goed toepassen. Maar free to play met (een juiste toepassing van) microtransacties klinkt perfect voor wat ze willen doen.

  Ik geef toe dat ik verder te weinig ervaring met mobile games heb om een mening te hebben op wat goede en verkeerde toepassingen van micro transacties zijn.
 • @Newgamessuck
  business gezien snap ik Nintendo ook.

  Ik speel zelf met enig regelmaat mobiele games.
  Opzich doet Nintendo het op de meeste games het nog wel prima.
  Fire Emblem Heroes is een leuk spel waarbij de micro transacties lichtelijk storend zijn maar niet heel ernstig. AC heb ik zelf niet gespeeld. Het is vooral bij Mario Kart dat het voor mij schandalig wordt toegepast. Hier wordt je gedwongen om te gaan betalen om te winnen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren