1. Nintendo brengt in 2019 een game uit die 'goed past bij Nintendo Switch Online'

Nintendo brengt in 2019 een game uit die 'goed past bij Nintendo Switch Online'

Een meer over de verkoopcijfers van de Switch

Tijdens een aandeelhoudersvergadering heeft Nintendo gezegd dat het bedrijf dit jaar een game uitbrengt die goed pas bij Nintendo Switch Online. Ook reflecteerde Nintendo op de verkoopcijfers van de Switch en de 3DS.

Shinya Takahashi, senior managing directing officer bij Nintendo, gaf aan dat het bedrijf titels in ontwikkeling heeft "waar consumenten genoegen uit scheppen, inclusief een die goed past bij Nintendo Switch Online." Takahashi gaf geen namen van games, dus het blijft onduidelijk om welke titel het gaat. Een racegame als de vermeende Star Fox-racinggame of een nieuwe F-Zero zouden in theorie aan deze criteria voldoen.

Switch-verkopen

Shuntaro Furukawa, Nintendo’s president, reflecteerde ook op het naar beneden bijstellen van het verwachte aantal verkochte Switch-consoles. Volgens Furukawa waren verkopen tijdens de eerste helft van het afgelopen fiscale jaar, april tot september 2017, niet voldoende om het doel te behalen.

Een journalist vroeg hoe Nintendo het ontwikkelproces stroomlijnt software te verspreiden over het jaar. Volgens Shinya Takahashi, werkt Nintendo systematischer en is het onterecht dat Nintendo volgens sommigen “de neiging heeft tot een trage ontwikkeling van games.” Als voorbeeld geeft hij aan dat Nintendo “onaangekondigde games” in ontwikkeling heeft die in 2019 moeten verschijnen.

Nintendo Switch

Daarop reageerde Miyamoto dat het ontwikkelproces steeds soepeler verloopt omdat hij meer ruimte geeft aan jonge ontwikkelaars.

"Ik geef steeds meer autoriteit aan jongere mensen en ik denk dat we dankzij hun een unieke, Nintendo-achtige ontwikkelstructuur hebben neergezet. Ik wil hun groei koesteren, terwijl we unieke Nintendo-games blijven maken.

Wat het ontwikkelproces betreft, het feit dat we Super Smash Bros. Ultimate hebben uitgebracht, wat je kunt beschouwen als een megatitel, laat zien dat het proces soepel verloopt."

President Furukawa kwam ook nog terug op het feit dat Nintendo “het aantal mensen dat toegang heeft tot de Nintendo-IP wil uitbreiden.” Hoewel het voor het bedrijf belangrijk is om andere bedrijfstakken in te zetten om een groter publiek te bereiken, zijn hardware-verkopen volgens de president net zo belangrijk.

“De reden dat deze cijfers belangrijk zijn is dat consumenten die blijven spelen met de hardware ook meer mogelijkheden hebben om software aan te schaffen.”

3ds

Ook zegt Furukawa dat de verkopen van de 3DS in het afgelopen jaar sneller zijn afgenomen dan verwacht, maar ondanks dat blijft Nintendo het apparaat nog wel ondersteunen. Volgens hem de 3DS nog steeds aantrekkelijk als eerste Nintendo-platform voor kinderen vanwege de compactheid en relatief lage prijs.

New Nintendo 3DS XL

Volgens geruchten wil Nintendo de Switch en 3DS dichter bij elkaar brengen met een compacte versie en goedkopere versie van de nieuwe console. Deze zou Nintendo in het aankomende fiscale jaar nog uit willen brengen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • 'Als voorbeeld geeft hij aan dat Nintendo “onaangekondigde games” in ontwikkeling heeft die in 2019 moeten verschijnen.'

  Dus Pokemon Gen 8, Luigi's Manon 3, Animal Crossing, Daemon X Machina, Town, Yoshi's Crafted World, Yo-Kai Watch 4 & Fire Emblem: Three Houses (en mogelijk Bayonetta 3) komen uit in 2019 EN daarnaast nog meer exclusives?
  Mij hoor je in ieder geval niet klagen! :-D

  Ik hoop uiteraard wel dat die nog niet aangekondigde games in mijn straatje passen.
  Daarnaast denk ik dat Nintendo ook op een MP-heavy game doelt, als ze zeggen dat die betreffende game goed past bij Nintendo Switch Online.

  Het beter verspreiden van grote Switch releases is btw wel een pre!
 • @Piet S.

  Ik ben heel benieuwd naar Town. Hoop dat ze daar meer van gaan laten zien de komende maanden!
 • @Silverwolf

  Ik ook! Die aankondiging was toch wel een kleine verrassing!
 • @Piet S.

  Mijn mening. Een hele game die zich afspeelt in 1 dorp. Ik zie niet hoe dat een leuke game kan worden. Ik denk dat het een soort uit de hand gegroeide pokemon gen 8 demo is waar ze wat met de nieuwe engine speelden.

  Ik zit er graag naast, maar kijk er niet naar uit.
 • @Newgamessuck

  Ik weet ook niet of het iets gaat worden hoor, maar ik ben er wel benieuwd naar! Al helemaal omdat het een game van Game Freak is.
  We zullen het af moeten wachten.
 • @Piet S.

  Haha grappig om te horen, dit geeft mij juist reden nog skeptisch te blijven. In mijn ogen heeft Gamefreak de afgelopen 15 jaar vrijwel niets laten zien wat het vertrouwen zou moeten wekken dat ze nu oppeens iets nieuws kunnen brengen.
 • @Shuckles

  Ik denk dat de focus al die tijd al grotendeels op de Pokemon gen 8 games ligt. Ik weet het ook niet 100% zeker hoor, maar ik blijf er voor nu met een positieve blik naar kijken!
 • @Piet S.

  Dat denk ik inderdaad ook, al ben ik bang dat het toch meer van hetzelfde gaat worden.

  Daarom ook niet perse vertrouwen in Town. Gamefreak heeft de afgelopen 15 jaar niet veel meer gedaan dan Pokémon elke 2/3 jaar in een andere jasje te stoppen om die franchise maar weer wat meer uit te melken.
 • @Shuckles

  Pokemon = Pokemon en veel zal er (gelukkig) ook niet veranderen aan de franchise, omdat de core gameplay gewoon goed is, naar mijn mening.

  Maar goed, we zullen af moeten wachten!
 • @Newgamessuck

  Volgens mij vertaalt Town zich naar stad, dus dat hoeft niet gelijk te betekenen dat het iets kleinschaligs is. Bovendien zie ik niet in waarom kleinschaligheid gelijk betekent dat het geen leuke game kan worden. Kijk bijvoorbeeld naar een Majora's Mask, die speelt zich ook grotendeels af in een klein dorpje, en dat wordt gezien als een van de betere games die Nintendo ooit heeft gemaakt.
 • @Piet S.

  Je valt steeds in herhaling ivm switch games dat nog moeten uitkomen, en dat je zeker een switch moet kopen. Want je wilt niet dat het tegen-valt omdat je geen spijt wilt hebben dat je een switch hebt gekocht.
 • @CyberFl

  Wat… Wat brabbel je nou allemaal? Probeer het nog eens en nu in het Nederlands, a.u.b.

  Edit:
  Je hebt je comment (gelukkig) aangepast.
 • @CyberFl

  Dit topic gaat mede over toekomstige Switch games, dus mijn comment is 100% topic gerelateerd.
  Daarnaast is het gewoon een feit dat Nintendo veel exclusives uitbrengt. Of je dat nou in wil zien, of niet. Zoek het op, zou ik zeggen.

  Daarnaast heb je mij 0 keer zien/horen zeggen ‘dat je zeker een Switch moet kopen’. Dit moet iedereen namelijk lekker zelf weten.
  Graag zie ik bewijs m.b.t. dat is dat ooit gezegd/getypt heb, want ja… Anders is het ook maar een loze beschuldiging he.
  ;-)

  En dat wat tegenvalt? Ik heb zelf +/- 25 games op Switch en ik verveel me er nooit mee, dus ik weet niet hoe je er nu weer bij komt dat ‘ik spijt zou hebben van het kopen van m’n Switch’… :’-)

  Niet zoveel onzin verkondigen, zo net voor het weekend jongen.
 • @Piet S.

  Ik heb tot dusver meer plezier aan mijn Switch beleefd dan aan mijn PS4 die ik al veel langer heb. Dus ook ik heb geen spijt ;)
 • Ieder zijn ding
 • @benjaminben

  En dat hoor/zie ik steeds meer mensen zeggen. Uiteindelijk blijft het een kwestie van smaak.

  Maar spijt? Nooit. :-D
 • Waarom wordt er nog over de 3DS gepraat, als dat ding niet meer te vinden is.

  Jammergenoeg.
 • @Don Carpaccio

  De 3DS was (en is) een top apparaatje, maar het 3DS-tijdperk is nu wel voorbij.
  Nu 100% inzetten op de Switch! :-)
 • @Piet S.Ik ben er pas net mee begonnen haha
 • @Nova-6

  Ach, beter laat dan nooit! ;-P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren