1. Gerucht: Nintendo werkt aan kleine, goedkope Switch

Gerucht: Nintendo werkt aan kleine, goedkope Switch

Zou in het fiscale jaar 2019 in de winkels komen te liggen

Nintendo zou intern aan een kleine, goedkope versie van de Switch werken. Dat meldt Nikkei.

Er gaan al langer geruchten over een nieuwe, kleinere versie van de Switch. Dit keer geeft de Japanse uitgave Nikkei echter aan dit te hebben vernomen. Nikkei is een van de grootste uitgaves van Japan en brengt meestal alleen iets wanneer het zeker is van zijn zaak.

De kleinere versie van de Switch zou in het fiscale jaar 2019 uit moeten komen (dat loopt van april 2019 tot en met maart 2020). Daarbij zou de prijs van de console met deze nieuwe versie omlaag gaan. Verder is er nog niets bekend, ook niet of het apparaat aan de televisie te koppelen is.

Nikkei noemt de nieuwe versie "makkelijker te dragen". Mogelijk ziet Nintendo deze nieuwe versie van de Switch tegelijk als een opvolger van de 3DS. Met gamereleases als een nieuwe Animal Crossing en Pokémon zou de timing van een kleinere Switch mogelijk goed uitkomen.

Nintendo Switch

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Wat moet je nou met een kleine versie is toch kut maak dat niks.
 • @dennis070

  Voor mensen die een kleinere variant fijn(er) vinden en niet (te) veel geld uit willen geven, is dit natuurlijk ideaal.

  Ik kan me nog herinneren dat de DS Lite toen als een tierelier verkocht!
 • @dennis070

  Zelf gebruik ik de TV zelden voor de Switch. Een kleinere handheld is een goedkopere oplossing voor mensen die geen waarde aan de docked-mode geven.
 • @Silverwolf

  Ik gebruik mijn Switch ook voor 97% als handheld. De overige procent is te danken aan Mario Party.
 • @dennis070

  De hele gameboy/DS/3DS serie is en was een gigantische seller. Maar grafisch konden/kunnen deze consoles niet tippen aan de grote consoles van Nintendo. Dus hoe gaaf is het om mobiel op zakformaat dezelfde games te kunnen spelen als op de grote Switch! Dit wordt nmi juist een hit.
 • Deze kleinere versie zie ik inderdaad als opvolger van de 3DS. Hele slimme zet van Nintendo. Ik verwacht dat er geen losse joycons bij zitten, maar gewoon vast aan de console. Die zouden anders wel erg klein worden. Dus de grafische kracht van de Switch in zakformaat.
 • @Monojaxx dat denk ik ook, zonder dock optie. Zelf verwacht ik daarom geen prijsverlaging van de huidige Switch, maar meer bundels voor dezelfde prijs.
 • Mooi, hier kan ik nog wel vrede mee hebben. Ben altijd erg gevoelig voor hardware revisies, omdat je dan het gevoel hebt dat je met ''mindere hardware'' bezig bent, maar dit is duidelijk bedoeld voor een andere doelgroep.
 • Slimme keuze! Voor vele is dit een console voor naast je Xbox, PC of PS4 en dan is die 300+ euro toch vaak te duur. Dit zou het voor veel consumenten een stuk aantrekkelijker maken om die Switch in huis te halen.

  Ikzelf zou liever een premium model zien, met een kras bestendiger display en een langere accuduur.
 • @Robskeee

  Nahh.. Als ik de verkoopcijfers (van zowel de hardware als software) zo bekijk, dan denk ik dat veel mensen de Switch ook gewoon zien als main game console.

  Een premium model met echte verbeteringen zie ik daarnaast ook zeker zitten!
 • @Piet S.
  Ik heb hem zelf in huis gehaald omdat ik graag wilde betalen voor de games, maar met name voor het grote voordeel van het handheld gedeelte. Speel dan ook veelal op het kleine scherm terwijl mijn vriendin afschuwelijke Nederlandse programma's met Linda de Mol en Nick en Simon kijkt. Zo kun je toch samen op de bank zitten, je vermaken met wat je tof vindt, zonder dat je beide als autistische kluizenaars in je eigen kamertje weggestopt zit om een anders interesse/hobby maar te ontwijken. Werkt erg fijn zo.

  Ennnn.. Zelda BotW en Mario Odyssey trokken mij echt over de streep. Heb zelf een PS4 en kom van de 360 af, maar dan mis je (als voormalig trotse Cube eigenaar) toch echt de Nintendo-games .Zij maken spellen die geen ander maakt.
  Want hoewel Dead Space, Bloodborne en Fallout 4 erg tof zijn, mis je soms die kleurige en luchtige werelden die Nintendo neerzet. Mede door de handheld modus, is er in Zelda geen graspriet of zwerfkei die ik niet gezien heb. Dat zegt wat gezien de omvang.

  De Cube was een 'voor erbij' console, de Wii was een 'voor erbij console', de Wii-U was een 'deze koop ik wel wanneer hij geen reet meer kost console', maar de Switch is naar mijn mening een opzichzelfstaand product. Mede dus door de handheld-modus, maar ook door de line-up aan AAA en indie-games die echt wel tof is. Nu alleen nog wat meer exclusieve titels vanuit de grotere producenten, alhoewel er inmiddels genoeg remasters verschijnen van games die ik nog nooit gespeeld heb.
 • @benjaminben

  Een goed stukje tekst waar ik het grotendeels mee eens ben (voor mij zijn Nintendo consoles namelijk altijd 'main consoles' geweest. ;-P)!
  Maar ik snap precies wat je bedoelt!
 • @Piet S.

  De Wii en Wii-U zag ik ook wel als erbij. Maar alles daarvóór zeker als main, omdat deze minstens of zelfs krachtiger waren dan de concurrenten. Switch is voor mij een twijfelaar, omdat ik echt al lang zit te wachten op iets tofs, wat ik je al eerder uit had gelegd.

  Maar zeker de Cube. Op een of andere manier heb ik daar nog steeds de beste gevoelens bij. Wat een toffe games kwamen op die console uit zeg! RE 1 Remake, Star Fox Adventures. Metroid Prime. En de Super NES uiteraard. Dat was ook een hele toffe console. En de C64, Atari 2600….aaaah ik word echt oud ;-)
 • @Piet S. Kijk eens na de hoeveelheid 3DS systemen er verkocht zijn. Sales zeggen niets over of het nu een main console is of niet.
  Ik praat nu over de meerderheid, en die willen toch en graag FIFA, COD en Battlefield spelen met klasgenootjes.
 • @Robskeee

  Ik vind die vergelijking niet helemaal eerlijk, aangezien de 3DS een dedicated handheld device was en de Switch een hybride apparaat is. Met een Switch kun je lekker voor en op de TV gamen (net zoals met een X1 & PS4) en dat kon met de 3DS dus niet.

  Als je echter kijkt naar de FIFA/COD/Fortnite generatie, dan heb je zeker een punt.
 • @Robskeee
  Het spijt me zeer Robskee. Maar veel dingen wat je nu zeg slaan nergens op.

  - Premium… protector kost 2 euro en beetje powerbank 30.
  - Consument 300+ te duur. Je praat voor jezelf. De Switch gaat jou geliefde xbox voorbij en de xbox is veel goedkoper. Software is king my boy.
  - Generatie fifa/cod… verspreid over 3 systemen. Een vierde voegt weinig toe. Fifa Switch is echt populair online… not

  Voor veel mensen bestaat het concept *main console* niet. Die halen een systeem om gewoon de games te spelen die ze willen. Zoals Benjaminben al netjes vertel. Je haalt op basis pro en cons.
 • Ik durf niet te zeggen hoeveel mensen de switch binnenhalen als main console. Wat gezegd wordt de cijfers liegen er niet om dus zullen er zeker genoeg zijn. Maar ik begrijp wel wat robskee bedoelt. Wellicht is het op basis van zijn eigen ervaring?
  Als ik naar mezelf kijk en de mensen op mijn werk en vriendenkring, toegegeven het is een indicatie voor mij maar…Er zijn daar veel switches in omloop en iedereen heeft er een PS4 naast en in mijn geval en sommige anderen ook/en of een xbox. Al is er een collega die inmiddels om is en zn ps4 nu ff niet meer gebruikt omdat hij smash verslaafd is geworden. Anyway het is een groot succes en ik vind het ook een prachtige apparaat al speel ik nog t meest achter de tv met de andere consoles, de switch is zoals hierboven ook gezegd wordt een fijne afleiding en ook te gebruiken als je met je vriendin voor de buis moet hangen oid.
 • @xevulutionx

  Het scheelt inderdaad gewoon per persoon. Ik heb naast de Switch bv. een X1 als "2e console" en die staat nog niet een kwart zoveel aan als de Switch. Bij iemand anders zou dit compleet andersom kunnen zijn.

  Wel moet je rekening houden met het feit dat mensen die recent een Switch gekocht hebben of er nog 1 gaan kopen, waarschijnlijk al lang een X1/PS4 in bezit hadden/hebben, dus dan koop je je 2e console (in dit geval de switch) altijd 'voor erbij'. Uiteraard zijn er ook mensen, zoals jouw collega, die compleet omslaan en de Switch bijna alleen maar (gaan) gebruiken.
 • @Piet S. 'Wel moet je rekening houden met het feit dat mensen die recent een Switch gekocht hebben of er nog 1 gaan kopen, waarschijnlijk al lang een X1/PS4 in bezit hadden/hebben, dus dan koop je je 2e console (in dit geval de switch) altijd 'voor erbij' '

  Precies wat je hier aangeeft
 • @ShadowhunterrX Op je pikkie getrapt?
  Wat interesseert mij het nou weer of een console een andere console 'voorbij gaat' ?
  Je hebt totaal een verkeerd beeld erbij.

  Het is een feit dat de meerderheid op deze aardbol een gameconsole haalt voor de mainstream games als Call of duty, Fortnite, Fifa en Battlefield. In dit geval het meest op de PS4.

  ' Voor veel mensen bestaat het concept *main console* niet. '
  Wat is dit dan nou weer voor slap geouwehoer? Wij 'gamers' hebben vaak meerdere consoles in huis maar de meerderheid hebben gewoon alleen een PS4 in huis staan. Cijfers liegen daar niet om. De Switch noem ik daardoor een console die mensen vaak (lang niet altijd natuurlijk) erbij nemen. En voor die 300+ euro is dat een grote stap.
  Ik praat absoluut niet voor mezelf want ik ben veel te impulsief en haal altijd meteen het nieuwste ongeacht de prijs.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren