1. Indiegames in de schijnwerpers in presentatie Nintendo Switch

Indiegames in de schijnwerpers in presentatie Nintendo Switch

Veel nieuws voor indie-liefhebbers met een Switch

Meerdere indiegames zijn aangekondigd voor de Switch door Nintendo. Het Japanse bedrijf bracht een video uit waarin games zoals Windjammers 2 en Moonlighter werden besproken.

De videopresentatie wordt geen Nintendo Direct genoemd, maar 'Indie Highlights'. In de video worden een aantal games getoond die we al kennen, maar ook een paar nieuwe titels voor de Switch getoond. Alle games in de presentatie zijn speelbaar tijdens Gamescom.

Nieuw aangekondigd is Windjammers 2, het vervolg op de klassieke arcadegame die recentelijk als remaster nieuw leven kreeg. Dit tweede deel verschijnt in 2019, terwijl de remaster van het origineel op 23 oktober voor het eerst op de Switch verschijnt.

Verder is bekend dat de 3D-shooter Morphies Law, de sim-game Prison Architect en de roguelite Bad North vandaag beschikbaar worden gesteld.

Andere games die aan bod komen: The Gardens Between (20 september), Monster Boy and the Cursed Kingdom (6 november), Moonlighter (herfst 2018), Children of Morta (begin van 2019), This War of Mine (november), Streets of Rogue (winter), Everspace: Stellar Edition (december), Baba Is You (herfst 2018), Slay the Spire (begin 2019), Night Call (begin 2019) en Terraria (2019).

Bekijk hieronder de volledige presentatie terug.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van de gekheid die deze maffe industrie met zich meebrengt. Perfecter dan Spelunky en Tetris wordt het niet.

Reacties

 • Veel uurtjes aan Prison Architect besteed op de PS4. Leuke game was dat!
 • Alleen Monster Boy ga ik (100% zeker) aanschaffen. Voor de rest weinig boeiends.

  Ik heb liever dat ze met een reguliere Direct komen.
 • @Piet S.
  Piet, als Nintendo man kan je mij vast adviseren; is Splatoon 2 het waard om te kopen (voor volle prijs) of is het zo'n game die je 2 weken speelt en dan nooit meer aanraakt? Ik zie dat mensen op internet er super enthousiast over zijn maar de gameplay filmpjes zijn wel altijd heel eentonig
 • @blue_blade_3
  Qua SP content (incl. DLC) is het heel goed te doen, qua hoeveelheid.

  Als je van MP houdt, dan is het sowieso een volmondige: ‘Ja’.
  Mits het genre je aanstaat, natuurlijk! :-)
 • @blue_blade_3

  Heerlijk spel als je kort een paar potjes online wilt knallen/verven.

  Is er wel een die je niet na een uurtje weg moet leggen. Spel moet groeien en wordt beter hoe meer je het speelt.
 • @Newgamessuck en PietS.
  Aha oké, dan ga ik hem binnenkort halen denk ik. Lijkt me al een tijdje een tof spel alleen ben ik bang dat hij heel eentonig is. De potjes zijn wel heel kort namelijk.
 • @blue_blade_3

  Die korte potjes vind ik zelf juist een groot pluspunt. Even snel paar potjes knallen. Ik heb sowieso nooit tijd voor lange game sessies.

  Je moet alleen even door de zure appel heen bijten. Boven een bepaald level mag je ranked battles spelen waar meer variantie is. Daarvoor kun je maar 1 ding doen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren