1. Nintendo Direct kijken en shoppen bij Nintendo New York

Nintendo Direct kijken en shoppen bij Nintendo New York

Hey IG'ers,

Vorige week was ik in New York en laat daar nou precies de enige Nintendo winkel ter wereld zijn. Toevallig he? Nog toevalliger was het dat er in die week precies een Nintendo Direct ingepland stond. Samen met tussen de 150 en 200 mensen bekeek ik alle nieuwe aankondigingen. Het was écht een supertoffe ervaring om met zoveel mensen die dezelfde passie delen te mogen juichen voor aankondigingen van onder andere Super Mario Maker 2 en de nieuwe Zelda game. Ik weet dat een vlog misschien niet helemaal past binnen de community, maar ik dacht dat het toch misschien wel leuk zou zijn als ik jullie liet zien hoe de Nintendo New York winkel eruit ziet en hoe ik de Nintendo Direct ervaren heb.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Van Der Linden Liefhebber van Pokemon en Nintendo maar ook van Bloodborne en The Last of Us. YouTuber en Twitch Partner, kortom... vrijwel altijd met games bezig.

Reacties

 • Vet. Toen ik vier jaar geleden in NY was ben ik ook even bij de Nintendo Store naar binnengelopen. Wat grappige spulletjes gehaald en Zelda: A Link Between Worlds gekocht.

  Vond het wel leuk om een keer in die winkel te zijn. Heb daar destijds voor het eerst Mario Kart 8 gespeeld en toen ik weer in NL was heb ik ook direct de Wii U aangeschaft. Ik had in die periode het gamen op een wat lager pitje staan, maar ik kon het toch niet laten om de Wii U te kopen. Die Nintendo games blijven me op te een of andere manier aantrekken.

  Overigens vind ik het wel grappig om te zien hoe blij die mensen zijn met aankondigingen. Als ik zo'n Direct zie, dan is het: "O leuk. Super Mario Maker! en Zelda." Daar staan de mensen een gat in de lucht te springen. Denk dat ik daar te nuchter voor ben.
 • @Luigi1985

  Ik schreeuwde thuis om 23:00 mijn vrouw en kids wakker
 • @Newgamessuck

  Haha.. nee dat enthousiasme ontbreekt bij mij. Heb de direct overigens pas een dag later gekeken.
 • @Luigi1985 Hahaha, ja het ging eeeecht helemaal los joh, maar ook bij Box Boii voor de Switch werden mensen gek… Zelf heb ik wel ff staan schreeuwen toen Metroid Prime 4 aangekondigd werd twee (?) jaar geleden. Helaas zal die game nog even op zich laten wachten. Het was echt heel tof om dit een keer zo mee te maken! De echte klapper ontbrak wel voor mij tijdens deze Direct.

  Wel tof om te horen dat Nintendo je blijft trekken. Als ik het zo lees heeft de store weer een beetje je liefde voor games teruggebracht? Dat is dan toch die magie van Nintendo.

  @Newgamessuck, hahahaha! Was ze blij met je?
 • @Rickachu

  Het heeft er ook mee te maken dat ik vanwege werk enzo gestopt ben met op vrijwillige basis schrijven voor een gamewebsite rond 2012/2013. In die jaren daarvoor hield ik het gamenieuws nauwlettend in de gaten en was ik overal van op de hoogte. Toen ik ermee stopte heb ik het ook niet echt veel gevolgd.

  Daarbij had ook echt werkelijk niemand een Wii U, dus kwam ik ook niet echt in de verleiding. Ik speelde wel games op de PlayStation 4 en de 3DS, maar ook aanzienlijk minder. Voor PS4 heb ik eigenlijk vooral genoten van de remake van Last of us en Bloodborne. Verder heb ik eigenlijk niet zo heel veel toffe games op het apparaat gespeeld.

  Ik denk ook dat het komt omdat ik tijdens de PS3/Wii/3DS generatie zo ontzettend veel games heb moeten spelen en reviewen.

  Maar inderdaad: toen ik in de store was en weer even aan het gamen was, vond ik het gelijk weer leuk en besloot ik Zelda ook gelijk mee te nemen. Die was ook al wel eventjes uit, dus dat zegt eigenlijk wel genoeg over het feit dat ik niet zoveel met games bezig was. Daarvoor was Zelda altijd een instant buy.

  Ja, Nintendo heeft toch iets speciaals en die games hebben mij altijd net iets meer gegeven dan andere games.

  Momenteel met de Switch vind ik ook dat ze weer echt keihard terug zijn en dan is het ook wel interessant om de ontwikkelingen een beetje in de gaten te houden.
 • @Rickachu

  Dat ik om 2300 nog op ben terwijl ik de volgende ochtend om 6 uur op moet? Man van 38 die juigt om een Mario game. Ze denkt dat ik gek ben.

  Die Nintendo magic blijft gewoon bij mij. Vond je filmpje daarom ook wel leuk. Nog zo een volwassen man die enthousiast is als een kind van 12 in de Nintendo store new york . Ik zie mezelf ook wel 2 tassen vol troep kopen daar. Jaloers op jouw ervaring.

  Ook ik vond het jammer dat MPT niet is aangekondigd, maar was wel tevreden met de direct met Zelda en vooral MM2. Mario Maker zit zeker in mijn top 3 games of all times. Buien verschillen welke op 1 staat, maar vaak zal ik hem zelf als beste game ooit noemen.


  Om ook even wat feedback te geven op je filmpjes. Is gewoon een mening, wie weet zit ik ernaast. Maar je presenteert alsof je doelgroep kids tussen de 10 en 16 zijn. Als je kijkt naar de demografie van huidige Switch owners en Nintendo liefhebbers zitten er meer 30 plussers bij dan je denkt. Jij hebt hier misschien meer onderzoek naar gedaan en zit ik ernaast, maar denk dat het best kan om meer te presenteren alsof je met volwassen mensen praat. Niet negatief bedoeld. Wss weet jij als vlogger beter wat meer viewers oplevert.
 • @Newgamessuck Hahaha, fistbump! Nooit te volwassen worden, is niet goed voor je!

  Wat betreft de presentatie. Heel gek, maar dat is eigenlijk zo gegroeid. Mijn oorspronkelijke idee toen ik YouTube begon is dat ik de wereld achter het gamen liet zijn. Ik heb filmpjes gemaakt over mijn backlog, tofste Zelda games, favoriete gamechicks enzovoorts. Op een gegeven moment merkte ik dat Pokemon heel erg aansloeg dus toen ben ik me daarop gaan focussen. Dit trok een enorm jong publiek aan in combinatie met mijn presentatie is het geworden wat het nu is. Wel grappig dat je dat zegt. Ik ben benieuwd waar het nog meer toe gaat leiden. Mijn publiek wordt ook vanzelf ouder, wie weet ga ik daar in mee. Geen idee eigenlijk :D
 • @Rickachu

  Top, ga zo door!

  Voor mij was dit een super interessant onderwerp. Als je meer van zulke filmpjes hebt kijk ik die graag.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren