1. Nintendo doneert duizenden mondkapjes in strijd tegen corona

Nintendo doneert duizenden mondkapjes in strijd tegen corona

Uitgedeeld aan Amerikaanse hulpdiensten

Nintendo heeft duizenden zogenoemde N95-mondkapjes gedoneerd aan brandweer en reddingsteams in de Verenigde Staten en hoopt zo bij te dragen aan de bestrijding van het coronavirus.

Om een steentje bij te dragen in de strijd tegen het coronavirus heeft Nintendo duizenden N95-mondkapjes gedoneerd aan Amerikaanse brandweer en reddingsdiensten. Ze worden beschikbaar gesteld door Nintendo's North Bend-productiefaciliteit.

De mondkapjes waren daar op voorraad in geval van nood, maar Nintendo staat ze nu graag af om van hulp te zijn. "De mondkapjes waren eerste instantie aangeschaft voor noodgevallen in de faciliteit", stelt Jerry Dandon, een woordvoerder van Nintendo. "Maar in deze COVID-19-crosis wisten we dat ze elders meer nodig waren."

De kapjes worden in de regio door de stad North Bend uitgedeeld en het stadsbestuur heeft te kennen gegeven het gebaar van Nintendo's donatie bijzonder te waarderen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Volgens geruchten komt de a.s. Nintendo direct met nieuws en beelden over BOTW 2 en Metroid (Prime 4)!!!
  https://www.google.com/amp/s/www.express.co.uk/entertainment/gaming/1259035/Nintendo-Direct-March-2020-Zelda-Breath-of-the-Wild-2/amp
 • @Monojaxx
  Dat zou wel heel vet zijn!
  Maar ik had eigenlijk vandaag wel een aankondiging verwacht. De hoop is nu dat ie morgen komt en vrijdag wordt uitgezonden. Ik verwacht namelijk niet dat Nintendo een Direct in het weekend gaat doen. Misschien stellen ze de Direct wel uit ivm het Coronavirus hoor maar zou wel fijn zijn als ze ons daar even van op de hoogte brengen
 • @Snafu9

  En dan duimen dat hij sneller uitkomt dan we denken. De ontwikkeling is toch al een tijdje bezig. Hoop op deze zomer nog, maar zal eerder rond de feestdagen zijn ben ik bang. Echt…ik neem een week vrij voor deze game!
 • @Monojaxx

  Corona zal game ontwikkeling niet erg veel vertragen, in vergelijking met films of series. Game developers werken vaak al in documenten en met krachtige laptops.
  Teams die direct contact hebben zijn vaak groepjes tot 10 personen, de rest maakt vooral contact met presentaties of producers die net zo makkelijk online kunnen.
  Games als Ori worden bijvoorbeeld al gemaakt zonder een vorm van gezamenlijke locatie.

  Het moet in ieder geval niet te lang gaan duren.
 • @Monojaxx Zoals ik al eerder aangaf. Laat Breath of The wild 2 lekker maart 2021 uitkomen. En dan de grote race game dit najaar.
 • @smaakmaker

  Dat kan jij willen, maar van mij mag die zo snel mogelijk komen. Nmi de beste game ooit gemaakt. Dus zie ik heel graag deel 2 verschijnen waar ik nog meer van verwacht dan deel 1!🤗
 • @Monojaxx

  Ik vond zeker als je hem een 2e keer speelt wel wat minder.

  Mijn favoriete games zijn prime 1 The last of us, dkctf en dkc 2
 • @Snafu9

  Ik zie Nintendo geen direct op vrijdag doen. Sowieso denk ik dat we nog een trailer krijgen van Xenoblade met release datum. Maar dat Nintendo hun direct opspaart voor een juni direct ipv de E3 direct. Ik zie geen grote general direct meer voor juni verschijnen. Omdat Nintendo de komende maanden toch op Xenoblade na niets meer heeft. En die najaar games kunnen ze ook mee wachten tot in juni. Ik hoop dat ik er naast zit.
 • Goede zaak van Nintendo.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren