1. Nintendo-fan heeft zelf een GameCube Classic gebouwd

Nintendo-fan heeft zelf een GameCube Classic gebouwd

Volledig functionele console gebaseerd op Wii-moederbord

Ondanks het enorme succes van de NES Classic en SNES Classic heeft Nintendo nog altijd geen GameCube Classic aangekondigd. Nintendo-fan en YouTuber Madmorda had geen zin om daar op te wachten, en besloot er zelf één te bouwen.

De kleine GameCube Classic is volledig functioneel en voor de build heeft Madmorda een Wii-moederbord verkleind zodat het in de kubus past. Het is dus géén emulator, maar draait originele games. Ook heeft de kleine console vier aansluitingen voor controllers. Door middel van een 3,5mm-jack-adapter zijn zelfs originele GameCube-controllers aan te sluiten. Eén van de twee USB-poorten aan de voorkant is ook te gebruiken in combinatie met een WiiU/GameCube-adapter. De andere USB-poort is bedoeld voor games en savegame-data.

De zelfgebouwde GameCube Classic heeft geen HDMI-aansluiting, maar wel een composiet-poort. Voor stroomvoorziening is simpelweg een standaard telefoonoplader nodig met een micro-usb-aansluiting, en volgens Madmorda is het zelfs mogelijk om een battery pack te gebruiken, mochten er geen stroompunten in de buurt zijn (wat vrij onwaarschijnlijk is, aangezien je toch echt een tv nodig hebt).

Check hieronder de video van dit knappe staaltje knutselwerk.

GameCube Classic

Dit artikel delen

Over de auteur

Dennis Mons Contentcoördinator/hoofdredactie voor InsideGamer.nl en een beetje van alles en nog wat bij de rest van die game-apies hier op de redactie. Dol op action/adventure, arcaderacers, turn based strategy, stealthgames en Tetris. Metalhead maar ook liefhebber van folk, klassiek en blues. En speel verdomd veel pool (9-ball & 8-ball).

Reacties

  • Dat is wel ziek Klein.
  • Wel nice hoor.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren