1. Nintendo-fans in verwarring over 'Peachette'

Nintendo-fans in verwarring over 'Peachette'

Ontmoet het nieuwe Nintendo-personage

Tijdens de laatste Nintendo Direct kreeg het publiek een eerste blik van het nieuwste Nintendo-personage, Peachette. Peachette zal haar eerste opwachting maken in New Super Mario Bros. U Deluxe, maar met Peachette kun je niet direct spelen. Je moet eerst als Toadette spelen om vervolgens via een nieuwe power-up, de Super Crown, te veranderen in Peachette.

Met deze nieuwe manier van veranderen in het spel, is er verwarring ontstaan onder de fans over wie of wat Peachette nu eigenlijk is. Qua uiterlijk is Peachette gewoon Peach met paardenstaartjes, en dus een mens. Maar Toadette is een 'Toad' en verandert in Peachette. Is Peachette dan ook gewoon een Toad?

Op Reddit is er veel discussie ontstaan over de achtergrond en relatie tussen Peach en de Toads. Er is zelfs een oude strategy guide gevonden uit 1987 genaamd 'How to Win at Super Mario Bros', waaruit blijkt dat voor de gebeurtenissen van het spel Peach inderdaad een van de Toads was, genaamd Prinses Toadstool. Zou dit dan de relatie tussen Peach en de Toads verklaren?

Ook al is er veel discussie over Peachette en haar achtergrond, dankzij haar verschijning is er nog meer discussie ontstaan over waarom Waluigi niet meedoet in Super Smash Bros. UItimate. Een personage dat allang bestaat en volgens fans een eigen game moet krijgen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Net zo interessant als de zelda tijdslijn.
 • @Newgamessuck

  Ik vind de Zelda tijdlijn zeker interessant! :-)
  Dit, aan de andere kant…
 • @Piet S.

  Die hebben ze ondertussen ook al 3x gewijzigd en veranderd omdat het nieuwste deel er anders niet inpast. Doe dan gewoon geen tijdslijn als het achteraf verzonnen onzin is.
 • @Newgamessuck

  Ze hebben 'm sinds Hyrule Historia maar 1x aangepast en voor de rest alleen maar aangevuld/uitgebreid. :-)
  En wat mensen ook zeggen, als je jezelf erin verdiept, dan zit zeker logica in!
 • Nu ik dit gelezen heb voel ik me erg schuldig voor het slopen van al die zwevende blokken..
 • OOooooke ja dit is een mooi verhaal…
 • Nintendo moet eens stoppen met zulke domme toevoegingen te creëren had Wario of walluigi speelbaar gemaakt.
 • "dankzij haar verschijning is er nog meer discuse ontstaan over waarom Waluigi niet meedoet in Super Smash Bros. UItimate."

  Was het teveel moeite om hier dieper op in te gaan?
 • Ik denk dat ik hier vannacht echt wakker van lig. Princess Peach is gewoon een Toad en Bert en Ernie zijn een stel. Te veel onthullingen op één dag. Bij RTL Boulevard smullen ze hiervan.
 • Serieus: ik vind Peachette te belachelijk voor woorden!

  Verander dan de intro en het einde en voeg de échte Peach toe als speelbaar personage. Peach is best een tof personage en ze kan nog zweven ook! Heel wat beter dan Toadette die voor Peach speelt, als Peachette. Vergezocht, dom en doet toch wat afbreuk aan de gevestigde personages. Peach is géén Toad of Toadette!

  Grappig dat er een verhaaltje uit 1987 is gevonden, maar de daarin afgebeelde 'Princess Toadstool' lijkt helemaal niet op Princess Peach Toadstool. Wat mij betreft is het een verzinsel van de makers van die guide, die niet precies wisten hoe ze het moesten tekenen. In 1987 lag alles nog niet zo vast, al kregen personages als Mario, Luigi, Princes Peach en Toad omstreeks "Super Mario Bros. 2" wel hun vaste uiterlijk. Ze zijn daarna niet veel meer veranderd.

  Wat mij betreft is Peachette géén echt personage. Ik wil die dus ook niet tegenkomen in bijv. Mario Party of Mario Kart. Peachette is nog erger dan Gold Pink Peach uit "Mario Kart 8"! Slaat nergens op…
 • @MVG

  Volledig eens
 • @MVG erger dan Gold Pink Peach weet ik niet hoor haha. Pff wat vind ik die kut en nog inspiratielozer dan Peachette. Maar had gewoon Peach erin geknald en hele Toadette weggelaten of andersom zou ik zeggen.

  @redactie waar is de rubriek van de top-5 gebleven? Zou bijvoorbeeld graag een top-5 side characters uit het Mario universum willen die te weinig aandacht krijgen in nieuwe games als Mario Kart/Tennis/Party enz…
 • @Jorn6810

  Ergens vind ik het erger. Hier wordt zowel afbreuk gedaan aan zowel Peach als Toadette. Toadette hoort niet in een soort Peach te veranderen. Gold Pink Peach sloeg ook nergens op, maar was niet meer dan een anders ingekleurde Peach, net als Metal Mario. Er werd niet gedaan alsof een personage veranderd in een compleet ander personage, alleen omdat Nintendo de échte Peach ontvoerd laat zijn. Pas intro / einde aan en de echte Peach kon gewoon meedoen als speelbaar personage.

  Maar eerlijk is eerlijk: beide personages zijn vergezocht en slaan nergens op. Gold Pink Peach was zo ongeïnspireerd dat ik die ook nergens meer hoop tegen te komen. Dat geldt ook voor Peachette. Voor mij geen "New Super Mario Bros. Deluxe". Niet alleen hierom, maar ook omdat zowel 'new' als 'U' een gepasseerd station zijn. Nog steeds een leuke titel, maar ik ga m' overslaan, ten gunste van iets nieuws.
 • Lekker boeiend allemaal. Man, man, man… :'-)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren