1. Nintendo-games mogelijk toch vertraging opgelopen

Nintendo-games mogelijk toch vertraging opgelopen

Eerdere uitspraak was verkeerd vertaald

First party Nintendo-games hebben mogelijk toch vertraging opgelopen door de pandemie. Dat blijkt uit een opnieuw vertaalde uitspraak van general manager Shinya Takahashi.

Een paar weken geledensprak Takahashi zich uit over de impact van het coronavirus bij de Japanse gamegigant. Bij de eerste vertalingen leek het erop dat Takahashi zei dat Nintendo geen vertraging verwachtte. Uit een nieuwe vertaling blijkt juist dat er het tegenovergestelde gezegd is. Daarin zegt Takashi namelijk dat ontwikkelingsschema’s last kunnen krijgen van het virus doordat teams nu vanuit huis moeten werken in plaats van op kantoor. “Dit zorgt ervoor dat wij mogelijk niet onze producten kunnen uitbrengen op de momenten die we eerst gepland hadden”, zei Takahasi. “Nintendo zal blijven doorgaan met het uitvoeren van bedrijfsplannen om producten aan onze consumenten te leveren, terwijl we voor een veilige werkomgeving zorgen voor onze werknemers.” Een video over de nieuwe vertaling is hieronder te bekijken.

Afgelopen maandag werd een Nintendo Direct Mini uitgezonden, die niet veel inzicht gaf in de plannen voor het najaar van de Nintendo Switch. Het is op dit moment nog niet duidelijk welke first party-games Nintendo dit jaar nog wil uitbrengen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Blijft appart dat Nintendo er zoveel last van houd. En andere bedrijven je er nauwelijks over hoort. En daarbij heeft Nintendo niet zoals bijvoorbeeld grote blockbusters te maken met echte acteurs en motion capture.
 • @smaakmaker
  Helaas is Japan niet gebouwd op thuiswerken dit moest ineens van de grond af opgebouwd worden. Daar hebben ze denk veel last van gehad. Jammer dat het alleen weer uit een interview moet komen maar niet gewoon een eigen statement maken op hun site of andere kanalen
 • @Snafu9

  Ja maar Nintendo heeft ook studios buiten de Japan. De laatste 2D Metroid werd in Spanje gemaakt. Retro studios hoop misschien tegen beter weten in dat ze misschien een Dkc hebben gemaakt voor de Prime 4 ontwikkeling . En oke dat kan zo zijn maar ik hoor andere Japanse ontwikkelaars er nooit over klagen. Ik heb bijvoorbeeld From Software en Capcom niet gehoord over problemen. En de nieuwe Re kon ook gewoon aangekondigd worden of de nieuwe Gran turismo wordt ook in Japan gemaakt hoor nergens hun over problemen ivm Corona.
 • @smaakmaker

  Speelt ook mee dat deze bedrijven niet constant worden ondervraagd wanneer ze nou met iets komen en ook nog geen deadlines hebben. Het lijkt me vrij sterk dat zij geen last hebben gehad van deze situatie.

  Bijna Nintendo valt het alleen vele malen meer op omdat ze nu eenmaal in de spotlights staan.

  Sowieso heeft iedere ontwikkelaar er wel last van vermoed ik
 • @Shuckles

  Ja maar klaag er niet zo over Nintendo. En leuk dat ze zeggen dat sommige nieuwe first party content vertraagd wordt. Welke nieuwe first party content ze hebben nog niets aangekondigd
 • @smaakmaker

  Wees blij mooie kaasmaker, want dit geeft wel de indicatie dat er wat int vat zit. Hoor toch juist jij erg blij van te worden ;)
 • @smaakmaker
  Andere bedrijven niks van hoor ? Volgens mij zijn er aardig wat games vertraagd uitgekomen of zelfs langere tijd uitgesteld. Zelfs Fifa 21 komt in oktober XD.
 • @ShadowhunterrX

  Klopt maar niet met een super vertraging. En natuurlijk hebben bedrijven er last van maar Nintendo blijft er maar over klagen. En zolang ze niets tonen kan dit voor mensen overkomen dat Nintendo gewoon hun software niet op orde heeft en corona gebruikt als excuus want ook voor de corona crisis hebben ze het nagelaten om goede toffe games aan te kondigen.
 • @smaakmaker

  Hoe bedoel je ze blijven klagen? Dit is volgens mij de eerste keer dat ze zich hierover uitspreken?
 • @Shuckles

  Nou de 2e keer. En door hun eigen foute beslissing ligt er nu geen grote game klaar op de plank namelijk Metroid prime 4. Als ze dat gelijk in 2016 aan Retro hadden gegeven hadden ze ondanks de corona crisis een grootste game klaar gehad dit jaar.
 • @smaakmaker

  Maar dit staat toch volledig los van de Corona Crisis waar het nu over gaat?

  Sowieso vind ik het niet heel interessant nieuws. De meeste games zullen wel enigszins worden vertraagd door de huidige situatie. Maar dit zou net zo goed een aantal weken kunnen zijn.
 • @Shuckles

  Ze zeggen nu dat ze ontwikkelings problemen hebben. Maar ik geef alleen aan dat als ze het eind 2016 gelijk aan de goede studio Metroid prime 4 hadden gegeven. Dan hadden ze nu ondanks de corona crisis wel echt een kwalitatieve top game in de schappen gehad.

  Maar goed laten we afwachten wat het jaar gaat brengen.
 • @smaakmaker

  Maar dat is compleet irrelevant aan de huidige situatie. We zullen inderdaad neem zien wat komen gaat. Heeft ook geen zin om daar nu weer te over discussiëren.
 • @Shuckles

  Jawel want dan hadden ze zonder problemen Metroid prime 4 kunnen uitbrengen.
 • @smaakmaker Als is vals ;)

  Om nou aan te komen met, ALS ze in 2016 deze beslissing hadden gemaakt DAN hadden ze een najaarstopper in 2020 gehad, gaat me wel erg ver. Ja, Nintendo mag best laten horen wat er dit najaar gaat komen, maar dit elke dag opnieuw verkondigen heeft geen zin. Ik denk dat de meesten hier het in grote lijnen met je eens zijn hoor, maar je jaagt mensen tegen je in het harnas door het elke keer te verkondigen. Uiteraard staat het je vrij, maar doe ermee wat je zelf wilt :).
 • @Jorn6810

  Klopt daarom ga ik verder ook niet meer op in. Maar ik vind Metroid prime 4 wel een blunder volgens mij zijn er nog nooit echt hele goede fps achtige games in Japan ontwikkelt en vervolgens ga je als Nintendo dit aan Japanse ontwikkelaars geven. Maar tenzij Retro studios aan een game bezig was die dit jaar nog gaat komen snap ik van dit besluit niets.
 • @smaakmaker

  Dit is toch geen klagen? Dit is letterlijk vragen beantwoorden en duidelijkheid scheppen. Dat niemand dit leuk nieuws vindt, lijkt me duidelijk, maar dit kun je geen klagen noemen.

  Wel vraag ik me of het interview deze keer wel goed vertaald is, want het is al enkele keren misgegaan…


  Verder ga ik er geen woorden aan vuil maken, want we vallen weer eens in herhaling. :)
 • @PietS.

  Daarom op Nintendo raken we mits ze binnenkort een geweldige direct geven niet eens. Maar we gaan het zien.
 • @smaakmaker
  Ik zie ze niet echt klagen en ze beantwoorden alleen de vraag die gesteld word.

  Ik zie alleen wel een ene Smaakmaker er weer over klagen en zen wekelijkse *nintendo heeft dit jaar te weinig laten zien* verhaaltje tevoorschijn halen.
 • @ShadowhunterrX

  Ach zo heb jij weken lang zitten zeuren hoe kut the Last of us 2 ging worden en hoe blij je was met de leaks dus pot verwijt de ketel zuurpruim.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren