1. Nintendo maakt grove fout over Fifa 19-actie op Switch

Nintendo maakt grove fout over Fifa 19-actie op Switch

Spelers beschuldigen Nintendo van misleidende reclame

Nintendo komt ter viering van de opkomende feestdagen met een promotionele actie van de Ultimate Team-modus genaamd, FUTMAS. In de populaire modus geeft EA aan dat er dagelijks nieuwe 'Squad Building Challenges' zijn. Dit blijkt uiteindelijk niet het geval te zijn voor de Switch.

Via bovenstaande tweet van de Amerikaanse Nintendo wordt de actie gepromoot voor de Nintendo Switch. Zo worden er onder andere speciale pakketten en gethematiseerde outfits beschikbaar gesteld. De actie genaamd FUTMAS wordt gehouden vanwege de aankomende feestdagen. Deze Squad Building Challenges zijn puzzels met specifieke voorwaarden waaraan voldaan moet worden om beloningen te krijgen, vaak in de vorm van gratis spelerspakketten.

In onderstaande video wordt de actie gepromoot waar op het einde in kleine letters wordt aangegeven dat de dagelijkse en wekelijkse uitdagingen niet van toepassing zijn op de Switch-versie van de game.

De fout van Nintendo wordt benadrukt door Reddit-gebruiker 'BrychanJ'. BrychanJ vindt dat Nintendo zich schuldig maakt aan misleidende reclame. Ondertussen hebben meerdere gebruikers gereageerd op de misleidende tweet van Nintendo.

Zowel Nintendo als EA hebben nog geen reactie gegeven over de berichten van klagende spelers. Het is daarmee nog niet duidelijk of deze actie alsnog op de Switch-versie gaat verschijnen of alleen beschikbaar blijft voor andere platformen.

Fifa 19

Fifa 19 is verkrijgbaar voor pc, Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Gvd… :'-)
 • wie speelt er uberhaupt fifa op zijn switch
 • Dat is niet best…
 • We kunnen wel stellen dat dit 1 van de laatste versies zal zijn voor de Switch. Eigenhandig de nek omgedraaid door EA zelf.
 • Vraag mij af wat lager is.

  EA die te gierig is om de actie voor alle versies te laten gelden of Nintendo die deze fout maakt? Er is in ieder geval iets misgegaan in de communicatie tussen die 2.

  Ik ben wel benieuwd of EA alsnog overstag gaat, wat wel zo eerlijk zou zijn, of dat Nintendo een correctie doorvoerd.

  Persoonlijk heb ik niks met FIFA dus de actie zelf zal me zorg zijn.
 • Omdat ze meer verdienen met de PS4 en xbox versie.
 • Je kunt het Nintendo niet echt kwalijk nemen. Ze doen dit echt niet om te misleiden.
 • Klinkt alsof Nintendo niet op de hoogte was dat EA dit niet op de Switch heeft. Waarom zou Nintendo iets promoten wat ze niet hebben en daardoor enkel de aandacht erop zetten dat er nóg iets niet aanwezig is op de Switch versie.
 • @Exalian
  EA maakt zelf ook reclame op de Switch zelf met het bericht. Heb het voorbij zien komen. Wel raar…
 • Ik speel nu pes omdat het een free to play versie heeft. de lite versie.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren