1. Nintendo zou productie van Switch willen verhogen

Nintendo zou productie van Switch willen verhogen

Bedrijf wil tekort aan de hybride console tegengaan

Nintendo zou de productie van de Switch willen verhogen. De vraag naar de console is de laatste maanden namelijk flink gestegen.

Sinds februari is de Switch lastig verkrijgbaar - eerst in Japan, maar ook steeds vaker in het Westen. Dit kwam onder andere door problemen tijdens de productie in Chinese fabrieken in verband met het coronavirus, alsmede een toegenomen populariteit van de console door de release van Animal Crossing: New Horizons in maart.

Nikkei meldt nu dat Nintendo aan leveranciers en fabrieken heeft gemeld dat het in fiscaal jaar 2020, dat op 1 april begon en loopt tot 31 maart 2021, tien procent meer Switch-consoles wil leveren in vergelijking met vorig jaar. Aangezien er ongeveer 20 miljoen exemplaren van de Switch werden verscheept in 2019, zou het gaan om om en nabij de 22 miljoen exemplaren.

In het huidige kwartaal, dat loopt van april tot en met juni, zou Nintendo aan sommige fabrieken zelfs een toename van vijftig procent in productie van bepaalde onderdelen hebben gevraagd.

Nintendo Switch

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Met mijn investeerders pet op (heb al jaren een voor mij grote positie in Nintendo aandelen) is dit weer een spannend boekjaar voor Nintendo.

  22 Miljoen kan, maar zou ook zomaar 15 miljoen kunnen worden. Hoe lang duurt corona? welke grote system seller is er nog naast animal crossing (die fantastisch haar werk doet, maar veel van die verkopen zijn nog voor vorig boekjaar).

  Invloed van de nieuwe consoles van Sony of microsoft verwacht ik niet. Is qua prijsklasse geen directe concurrent. Er gaan geruchten van een console only formfactor met een prijs rond 99-149. Als dat dit boekjaar nog komt zie ik 22m wel gebeuren
 • @Newgamessuck

  Heb je ergens deelbare info m.b.t. het (ver)kopen van Nintendo aandelen?
 • @PietS.

  Je moet een accout nemen bij een broker. (ik zit bij degiro.nl)

  Dan is er een duitse en amerikaanse listing die je kunt kopen. Welke je koopt maakt weinig uit, want beweegt hetzelfde verder.
 • @Newgamessuck

  Thanks voor de info!
 • @Newgamessuck
  Haha, daar is meneer de grote investeerder weer. :D Hij is nog net geen Miyamoto, maar hij komt in de buurt.
 • @CerandoX.nl

  Als ik kansen zie, dan probeer ik die aan te grijpen ja! Gratis geld, JONGUH!! XD
 • @CerandoX.nl zoals New eerder zei, een 5cijferige investering is ook wel wat hoor
 • Over die 100m. heen klappen GVD! XD
 • @PietS.

  Nou dat hoop ik niet ze moeten niet beloond worden voor op Ac na nog zeer droevige software jaar. En Ac is leuk maar begint me nu toch ook wel aan een aantal dingen te irriteren.

  Maar ik hoop dat Nintendo snel de Switches weer levert mijn vriendin wil er namelijk een.
 • @smaakmaker

  Denk je nou niet dat dat mede te maken heeft met het hele corona gebeuren? Kijk naar wat Sony & MS dit jaar aangekondigd hebben… Ook niks. Er gaan zelfs hardnekkige roddels over problemen m.b.t. de next-gen consoles (en dan vooral m.b.t. de PS5).

  Ik zou het met je eens zijn als we nu niet in deze ellende zaten, maar nu is het gewoon klote voor ieder bedrijf.
 • @PietS.

  En hoe hadden ze dit aan kunnen pakken? Ze gaven in de laatste direct netjes aan dat release datums kunnen wijzigen ivm met corona crisis. Dus dan hadden ook gewoon hun grote najaar games kunnen tonen met dezelfde boodschap er voor. Dus nee ik denk dat Nintendo niet zoveel heeft dit jaar.
 • @smaakmaker

  Dat waren games die al langer in development zijn of waar minder mensen bij betrokken zijn, dus een ander verhaal. Misschien vinden ze het marketing technisch gewoon niet slim om NU met grote aankondigingen te komen.

  Daarnaast ga je voorbij aan het feit dat Nintendo tenminste nog IETS heeft laten zien in dit jaar, voor dit jaar. Bij Sony en MS is het compleet stil.

  Jezelf een beetje inleven in niet zo heel moeilijk hoor.
 • @PietS.

  Tuurlijk is het voor iedereen lastig in deze tijd. Maar ik mag toch aannemen dat ook de titels die dit najaar komen nu toch al af of bijna af zijn.

  En we zullen het moeten zien of ze deze zomer nog wat aankondigen doen maar ik heb er weinig vertrouwen in. Maar ik hoop dat ik er naast zit.

  En waarom haal je de Xbox en Playstation er bij als ik kritiek heb op Nintendo.

  En het verschil is met Nintendo en Sony en Xbox dat hun nieuwe consoles krijgen dit najaar en dat hun najaar games daar voor uitkomen. Dat is een andere situatie en Sony heeft nog 2 grote titels in het verschiet. Nintendo niet.

  En Xbox heeft Halo al voor dit najaar eerder aangekondigd daar weten we al een grote najaar titel van. Van Nintendo nog niet.
 • @smaakmaker

  Ja want de ontwikkeling van die games zal vast heel rap gaan nu iedereen thuis zit….
 • @Shuckles

  ‘Inleven’ lijkt ‘m een beetje moeilijk af te gaan…
 • @PietS.

  Piet blijf eens respectvol doe ik ook naar jou toe toch.
 • @smaakmaker

  Dit heeft niets met respectvol of respectloos te maken. Op basis van je comments kom ik tot bovenstaande conclusie. Dat wil echter niet zeggen dat ik je afkraak, o.i.d.
 • @Shuckles

  Neem aan dat de games die eind 2020 komen toch ook voor de corona crisis al bijna of helemaal af waren. En thuis werken zal inderdaad de ontwikkeling wat vertragen. Maar Naughty Dog is vanuit thuis ook in staat the Last of us 2 af te maken. Dat hij later komt heeft te maken met leverings problemen. En ik hoor Sucker Punch ook niet zeggen dat het afmaken van Ghost of tsushima vertraging oploopt. En als die uitgesteld wordt. Komt het omdat er dan ook leverings problemen zijn. En Cyberpunk 2077 afmaken gaat ook prima in deze tijd.


  Dus waarom zouden Nintendo studio's niet hun games prima kunnen afmaken. Als andere partijen dat ook lukt.
 • @smaakmaker

  Het ligt er natuurlijk aan hoever ze met de ontwikkeling waren voordat al deze ellende begon hè. Als een game toen al bijna klaar was, dan is is alleen het ‘afmaken’ niet zo ingewikkeld, maar als een game nog niet half af was, dan is het in deze tijd natuurlijk moeilijker om die game af te krijgen.

  Kom op Kaas, een beetje doordenken.
 • @PietS.

  Ja maar een game die nu nog half af is gaat niet in 2020 uitkomen natuurlijk.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren