1. Nintendo-president over nieuwe game, Online, uitbreiden publiek en meer

Nintendo-president over nieuwe game, Online, uitbreiden publiek en meer

Nintendo breidt uit met nieuwe games, winkels en themapark

Nintendo richt zich momenteel op het uitbreiden van het publiek dat toegang heeft tot Nintendo-IP's (Intellectual Properties). Nintendo-president Shuntaro Furukawa maakte dit bekend in een recente fiscale bijeenkomst. Zo zijn er meerdere details onthuld over de plannen van Nintendo winkels en merchandise, themapark en een nieuwe Switch-game 'waar iedereen blij van wordt.'

Furukawa legt in de briefing uit hoe Nintendo gegroeid is door een breder publiek aan te trekken dan alleen maar gamers. "Games waren vroeger voor een selecte doelgroep. Nu werken we naar een tijdperk toe waarin gamen voor iedereen toegankelijk is," aldus Furukawa.

Super Smash. Bros Ultimate

Nieuwe game

De Nintendo Switch heeft gezorgd voor een verkoop van 32 miljoen exemplaren en met het uitkomen van Nintendo Switch Online heeft Nintendo ondertussen acht miljoen abonnees die gebruikmaken van de onlinedienst.Recent ging het gerucht dat ook SNES-games worden toegevoegd aan de service.

Ook wordt er gehint naar een nieuwe Nintendo Switch-game voor 2019 'waar iedereen blij van wordt'. Een verdere titel of releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

Nintendo Switch

themapark en merchandise

Door het merk Nintendo aantrekkelijker te maken voor een groter publiek werkt Nintendo ook aan het eerste themapark van Nintendo. Dit wordt gebouwd binnen het Universal Studios-park in Japan als 'Super Nintendo World'-gebied. Volgens Nintendo moet dit klaar zijn voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. Twee jaar later, in 2022, staat ook de Super Mario Bros.-film op de planning om uit te komen in de bioscoop.

Nintendo opent ook een eerste Nintendo-winkel in Tokyo. Waar de eerste Nintendo-winkel al was geopend in New York en meerdere Pokémon-winkels over de wereld, wordt er nu ook officieel een merchandise-winkel in Japan geopend. "Met deze nieuwe opening van hopen we dat de band tussen Nintendo en de fans nog sterker wordt en blijft groeien," zei een woordvoerder van het bedrijf.

Nintendo New York

Vandaag gingen er geruchten dat Nintendo werkt aan een nieuwe, kleinere versie van de Nintendo Switch. Daarentegen liet Nintendo wel eerder deze week werken dat het bedrijf zich voorlopig blijft richten op de verkoop van de originele Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • 'een nieuwe Switch-game 'waar iedereen blij van wordt'.'

  KOM MAAR DOORRR!!!
 • @Piet S.

  Labo 1.2
 • @Don Carpaccio


  Hahaha😂
 • @Don Carpaccio

  O my… Alsjeblieft niet zeg… :'-D
 • Jullie weten vast wel waar ik pas blij zou van worden. En als het ooit zover komt dan haal ik een switch.
 • @Grombeer

  Enlighten me!
 • @Piet S. Party chat en een normale Friends list.
 • @Grombeer

  Als DAT toegevoegd wordt op de Switch zelf (dus niet via de app), dan koop je een Switch?
  Damn.

  Ach, gelukkig hebben verschillende mensen verschillende interesses.
 • @Piet S.
  Als er fatsoenlijke online functies worden doorgevoerd dan zouden games als Mario kart en Super Smash Bros door mij veel meer gespeeld worden. Offline zijn ze in mijn ogen niet zo interessant en online met vreemd heeft ook niet veel meerwaarde.
 • @blue_blade_3

  Ik heb van beide games de SP-modus uitgespeeld. Top games!
  Ik kan me echter wel indenken dat mensen die graag online MP modus spelen niet tevreden zijn, maar om een console niet te kopen i.v.m. dit soort zaken… Dat gaat mij de pet te boven.

  Het gaat om de games.
 • @Piet S. Juist die games welke blue blade noemt. Waren in mijn ogen veel meer waard geweest als je een fatsoenlijke friendlist hebt en partychat. Hoeveel makkelijker is het niet om even een potje smash te spelen door iedereen in de party een invite te sturen door middel van 1 knop. Je mag best weten dat ik alles van Nintendo in huis gehad heb tot aan de switch. En in mijn ogen is de switch ook een leuk apparaat. Maar Nintendo verprutst het echt voor mij door niet mee te gaan met hun tijd qua online infrastructuur. Voor mij is dit gewoon een must tegenwoordig. De weinige avonduren die ik heb sinds de kids er zijn. Vind ik veel leuker om met online vrienden, potjes multiplayer te spelen dan een langdradige single player. Net als RDR2 vond ik echt vet maar deze duurde mij veels te lang qua verhaal.
 • @Grombeer

  Laten we het erop houden dat ik het begrijp, maar dat ik ook blij ben dat ik 0.0 waarde hecht aan online MP! X-D
 • @Piet S.
  Tuurlijk hebben deze games ook toffe SP-content, maar beide series zijn wel enorm populair geworden juist dankzij de MP.

  Nintendo heeft met Smash, Mario Kart, Mario Party, Splatoon, al hun sport games en zelfs met platformers zoals NSMB enorm toffe MP in hun library. Tuurlijk niks gaat boven Couch-coop, maar voor een hele grote groep gamers is dit niet mogelijk.

  Juist daarom is het zo jammer dat Nintendo geen investeringen doet in hun online ervaring.
 • @Shuckles

  Ze hebben aangekondigd dat ‘de online ervaring’ uitgebreid wordt, dus ik ben benieuwd!
 • @Piet S.

  Daar heb ik nou ook totaal niets mee. Ik vind single players juist veel leuker. Wat denk je als fokking StarWars fan hoe ik baalde dat Battlefront alleen als MP te spelen was. Ik sprak daar schande van😆. Denk je eens in, De wereld van Zelda delen met de rest van de wereld…NOT!
 • @Monojaxx

  SP boven MP, dat geldt voor mij ook 100%! Een MMORPG Zelda game… Nou nee, liever niet inderdaad! :'-)

  Dat ze maar snel met nieuw Zelda nieuws komen! 'Online dienst' nieuws kan mij ook niet echt bekoren…
 • @Grombeer


  "De weinige avonduren die ik heb sinds de kids er zijn."

  Ik heb met je te doen als ik het zo lees…😅
 • @Piet S.
  Bij mij juist hetzelfde, als je van de PS4 naar een switch gaat, is het echt een downgrade. Dus Nintendo fix that…
 • @CyberFl

  Ik hoop voor mensen die hier (veel) waarde aan hechten (zoals jij en Grombeer), dat Nintendo dit inderdaad snel oppakt!

  Ze hebben in ieder geval wel aangegeven dat de online dienst uitgebreid wordt, dus dat is tenminste al iets.
 • @Grombeer

  Party chat, wat is dat?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren