1. Nintendo heeft een miljoen Switch-consoles in China verscheept

Nintendo heeft een miljoen Switch-consoles in China verscheept

Console doet het beter dan PS4 en Xbox One in het land

Nintendo heeft een miljoen exemplaren van de Nintendo Switch in China verscheept.

Dat heeft Tencent Holdings Ltd aangegeven, zo meldt Reuters. Tencent is verantwoordelijk is voor de distributie van de Switch in China en is tevens het grootste game- en social media-bedrijf in het land.

De Switch werd in december 2019 in China gelanceerd. Daarmee is de Switch in China in dezelfde periode meer verscheept dan de Xbox One en PlayStation 4 bij elkaar opgeteld, zo meldt Reuters, al worden precieze cijfers niet genoemd.

Er kunnen alleen Switch-games die goedgekeurd zijn door het land gekocht worden in China. Er zijn dertien Switch-games door Tencent uitgegeven. Opvallend genoeg zijn Zelda: Breath of the Wild en Animal Crossing: New Horizons nog niet goedgekeurd.

Nintendo Switch logo

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nintendo regeert China op het gebied van gamen. Dat zal ook gewoon zo blijven. Als BotW & AC:NH goedgekeurd zijn, dan zullen de hardware verkoopcijfers nog verder en harder stijgen.
 • @PietS.

  Je hebt echt geen flauw idee betreft China man. Ze regeren niet.

  Gray market sales van pa domineren alle sales (ninty en micro)
 • @san5324

  Welke apparatuur van van welk bedrijf regeert er nu dan? Juist.
 • @PietS. Pc gaming en mobile
 • @Liquidshake

  Ik zou eerder pc en playstation zeggen.
 • @Liquidshake

  Het artikel gaat over consoles. Ik heb het dus over consoles.
 • @PietS. omdat je zei nintendo regeert als het over gaming in china gaat, ging ik vanuit dat je gaming in het algemeen bedoelde.
 • @Liquidshake

  Ik doelde op console gaming, maar ik snap de verwarring inderdaad.
 • @PietS.

  In China? Is een Playstation land. Laat je niets anders wijsmaken.
 • @san5324

  Nope. Pc en mobile.

  Maar Nintendo gaat het daar sowieso beter doen dan Sony. Waarom? Tencent.

  Opzich hoeven ze het niet heel goed te doen in China. Er zijn zoveel Chinezen dan redelijk al goed genoeg is om flink te verdienen.
 • @Newgamessuck

  Ik heb 9 jaar in China gewoond. Ik ben er vrij zeker van dat ik iets meer verstand van zaken heb dan jij in dit geval.

  Heeft niets met tencent te maken. Kids (sws tot de middelbare school) mogen toch niets anders dan studeren van de ouders. Volwassen mensen gamen liever in internet cafés, of op de playstation. Ik heb vrienden die op de grijze markt consoles verkopen en games.. Wanneer deze mij al aangeven dat het grootste gedeelte van de verkoop in de Sony hoek ligt dan weet ik al genoeg. Dit geldt ook voor mijn Chinese vrienden die allemaal een Ps5 hebben.
 • @san5324

  Tijden kunnen veranderen, zoals je kunt lezen in dit artikel. Ik zeg overigens niet dat de PS het slecht doet in China hè. De Switch heeft op het moment gewoon de overhand.
 • @san5324

  ‘Daarmee is de Switch in China in dezelfde periode meer verscheept dan de Xbox One en PlayStation 4 bij elkaar opgeteld…’
 • @PietS.

  Legaal Piet. Wanneer je kijkt in de grote computer stores en daar de geïmporteerde versies koopt (die uit hk komen bv) dan zul je hele andere cijfers zien. En geloof me iedere stad staat vol met zulke mega stores.

  En nee tijden veranderen niet.. Kinderen werden gedwongen om te studeren en niets anders te doen 20 jaar geleden. Dat wordt nu ook gedaan en over 20 zal het nog zo zijn.. Heel bruut gezegd zijn kinderen de portomonee wanneer ouders 65+ zijn. Andere cultuur dan Nederland en daarom niet snel geloofbaar voor de westerse wereld.

  Ik snap dat je graag wilt dat ninty het beter doet. Feit is dat qua verkoop (inclusief grijze markt) dat dan de cijfers compleet anders liggen. Vandaar dat je dit artikel niet serieus moet nemen.
 • @san5324

  Heb jij de grijze markt cijfers dan? Die zou ik graag willen zien namelijk.
 • @PietS.

  Ik heb Chinese vrienden die verschillende winkels hebben. 8 jaar lang verkopen ze voornamelijk ps met op de tweede plaats ninty (ik had daar ooit een nieuwe new 3ds usa variant gekregen met een stel games) op de derde plaats xbone wat echt zelden werd verkocht.

  De "legale xbone werd met maar 11 games verkocht voor bijna de dubbele prijs van de xbone op de bovenste verdieping van de warenhuizen waar de grijze markt was.

  Hell ik heb een originele Sony laptop gekocht in de fuckin originele Sony store maar met een fake windows… Snap daar nog steeds niets van.
 • Een leuke start, maar het is natuurlijk nog niks voor zo een enorm groot land.

  Het grote geld wordt op de games verdiend. Helaas wordt er niet gemeld hoe de games het doen.
 • N
  Dat Zelda en AC nog niet zijn goedgekeurd lijkt mij logisch. De Chinese overheid heeft het niet zo op games waaraan je verslaafd kunt raken. Gameverslaving is zo’n enorm groot probleem daar.

  AC heeft nog es het probleem dat je heel gemakkelijk de overheid kunt ondermijnen gezien de gameplay. Je kunt zo makkelijk politiek beladen dingen onder ogen krijgen.
 • @Ramirez

  Heeft niets met game verslaving te maken. Kinderen (tot middelbare school) mogen sws niet gamen en moeten studeren om naar een goede universiteit te gaan.

  De game verslaving waar jij op doelt is al een jaar of 5 geleden aan banden gelegd omdat er meerdere mensen overleden na 24 uur non stop gegamed te hebben in een internet Cafe.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren