1. Nintendo brengt dit jaar geen nieuwe versie van de Switch uit

Nintendo brengt dit jaar geen nieuwe versie van de Switch uit

Standaard Switch met Animal Crossing-thema wel onthuld

Nintendo claimt dit jaar geen nieuwe versie van de Switch uit te brengen.

Dat vertelt directeur Shuntaro Furukawa in een gesprek met investeerders dat afgelopen nacht plaatsvond. "We vinden het belangrijk om beide Switch-systemen aantrekkelijk te houden en de hoeveelheid spelers uit te breiden. We hebben geen plannen om een nieuw Switch-model in 2020 te lanceren."

Dit ondanks eerdere geruchten dat er een krachtigere of verbeterde versie van de Switch in de maak zou zijn. Mogelijk waren deze geruchten onjuist, of het nieuwe model staat pas voor na dit jaar gepland.

Furukawa meldde ook dat Switch-gamers veel nieuwe titels kunnen verwachten. "We ontwikkelen veel nieuwe spellen voor Nintendo Switch, naast de games die al zijn aangekondigd. Er zullen in de toekomst constant nieuwe games uitkomen - niet alleen Nintendo-games, maar ook spellen in gevarieerde genres van andere uitgevers."

Ondanks dat er dit jaar geen nieuw Switch-model verschijnt, krijgt de huidige Switch wel een nieuwe editie: eentje die gebaseerd is op Animal Crossing. De console verschijnt in Japan op 13 maart, precies een week voordat Animal Crossing: New Horizons voor de Switch uitkomt. In Nederland komt de console op 20 maart zelf uit.

Switch
Switch
Switch

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Jammer, de Nintendo Switch is echt verouderd. Ik hoop de sequel van Breath of the Wild toch echt op een beter systeem te spelen.

  Die remotes zijn echt heel mooi. Ik wil ze hebbon.
 • @Rahl

  Verouderd…?
 • @Piet S.

  Ik denk dat hij met verouderd oa bedoeld dat Breath of the Wild toch wel wat performance problemen had. Nu kan dat in deel 2 natuurlijk opgelost zijn. En verouderd omdat de 3rd party games die straks ook op een Ps5 en series X komen niet meer kunnen draaien op de Switch.
 • @smaakmaker

  Hij wil BotW2 op een ander/beter systeem spelen, dus ik denk niet dat hij dat bedoelt…
  En als 3rd-party games die STRAKS uitkomen op de nieuwe X en PS5 dan niet meer kunnen draaien op de Switch, dan is de Switch NU toch niet verouderd…?
 • @Piet S.

  De Switch is wel verouderd. Want een Rdr2 Cyberpunk 2077 dat soort games ga je nooit zonder extreem veel kwaliteit te verliezen op een Switch draaien. Dus de Switch is wel degelijk verouderd. En ook de 3rd party games draaien minder soepel op de Switch dan op de Ps4 en Xbox one.
 • @smaakmaker
  Heeft niks met verouderd te maken. Dit heeft ermee te maken dat de Switch nooit gebouwd is om dit soort spellen draaiend te krijgen erop.
  Nintendo kiest er dus bewust voor om een bepaald concept te maken wat dus ten kosten gaat van de prestaties en dus niet gezien mag worden als een console die je naast de PS4 of Xbox legt.
 • @Snafu9

  Ja maar dan is het qua hardware wel verouderd.
 • @smaakmaker
  Maar dan kom je dus op het punt om een geheel nieuwe console uit te brengen. Dat is wat Nintendo sowieso nog niet gaat doen omdat de Switch pas 3 jaar bestaat. Een Switch Pro is dan voor Nintendo geen reden om uit te brengen omdat ze willen dat al hun spellen op de gehele Switch familie te spelen zijn. Daar geef ik Nintendo wel gelijk in want zij zullen nooit een Mario Kart 9 of de nieuwste Zelda BotW2 een Switch Pro exclusive maken dat is natuurlijk killing voor de gehele console.
 • @Snafu9

  En waarom zouden ze überhaupt? De Switch en Nintendo software verkopen als een gek! Wat werk, dat werkt. Punt.
 • @Piet S.

  Dus omdat ze goed verkopen, mogen ze blijven hangen en op hun gat blijven zitten?

  Dat is zoals met Mario Kart: Mario Kart 8 is gewoon een luie Wii U port die ervoor gaat zorgen dat de Switch nooit een exclusieve nieuwe Mario Kart gaat krijgen. Ongezien!
  Wanneer we dan aankaarten dat Nintendo op belangrijke vlakken vast is geroest is, vind ik het jammer dat je dan gaat counteren met verkoopcijfers. Wat hebben wij er nu aan dat Nintendo dikke winst maakt.

  Sony krijgt op andere sectoren financiële klappen, maar brengt toffe games uit. Xbox hapt stof in Europa, maar biedt toch een top service aan.

  Laat de cijfers maar over aan die dik betaalde managers die jaarlijks een walgelijk grote bonus krijgen.
 • @Don Carpaccio

  Uhhh… Dat zie je mij toch helemaal niet typen… Ze blijven nu toch helemaal niet hangen of op hun gat zitten? Of vind je van wel, puur omdat ze geen Switch Pro uitbrengen dit jaar, terwijl ze vorig jaar de Switch Lite en een nieuwe versie van het eerste model uitgebracht hebben? Een nogal vreemde beredenering, als je het mij vraagt…

  Gaat de Switch nooit een exclusieve nieuwe MK game krijgen? Hoe weet je dat zo zeker? Heb je daar bronnen voor? Ik heb daar namelijk niets over gelezen. :) En daarnaast is MK8D geen port, maar een enhanced port en de best verkopende Switch game (23M.+). Dat is echt ongekend voor een exclusive… Nintendo exclusive wel te verstaan.

  En ik counter niets, maar Nintendo 'lui' noemen omdat ze dit jaar geen Switch Pro uitbrengen en omdat er MISSCHIEN geen nieuwe MK game komt voor de Switch slaat gewoonweg nergens op. Ze hebben vorig jaar al een nieuw model van de Switch uitgebracht en er komen jaarlijks grote aantallen nieuwe exclusives uit.

  Nintendo doet het op het gebied van nieuwe games, nieuwe hardware EN sales gewoon goed, dus waar doel je eigenlijk op? :)


  Het lijkt er een beetje op dat je gefrustreerd bent door dit nieuws… Het kan zijn dat 't niet zo is hoor.
 • @smaakmaker
  De nextgen PS5 en Xbox zijn al verouderd als ze uitkomen. Elk jaar komen er betere processoren en GFX kaarten uit. Zo werkt dat in de technologie.

  Het is een mobile chipset Smaakmaker en daar hebben ze bewust voor gekozen als je console evenveel energie gebruikt als een ledlampje en ondertussen gewoon 1080p games spelen die beter draaien dan Xbox360/PS3 games, zie ik het gewoon als een krachtig apparaat. Dat westerse devs weinig buiten een paar studio`s weinig moeite doen is algemeen bekend.

  Maar word ondertussen wel een beetje moe van alle droeftoeters met zwak dit, we hebben pro nodig dat. Dan is de Switch pro er en dan komende dezelfde figuren weer. UUH BATTEIJDUUR IS KORT. De Switch is niet voor jullie klaar en verkoop dat ding aan iemand die wel plezier heeft.
 • @ShadowhunterrX

  Ben je klaar?😁
 • @Monojaxx
  Jij gelukkig wel met zeuren over een Switch pro ;). Maar ik zie je graag volgend jaar terug weer hetzelfde verhaaltje afspelen.
 • @ShadowhunterrX

  🤠👍
 • @ShadowhunterrX Have a snickers.
 • @Robskeee

  Hij kan beter een dozijn Snickers nemen😄
 • @Robskeee @Monojaxx
  Bedankt voor de Snickers. Ik heb alleen nog wat zakdoekjes over die jullie kunnen gebruiken bij de volgende Switch pro.gebeuren.Ik ga de meeste toch geven aan Robskee, als iemand zijn xbox aanraakt oeioeioei.
 • @ShadowhunterrX

  Het mooie is dan mensen maar weinig begrijpen van hardware op technisch gebied. Ze kunnen geen Switch Pro uitbrengen die EN 4K output heeft EN alles games op 60fps runt EN een langere batterij duur heeft, etc. Het apparaat is en moet draagbaar zijn, dat is een van de belangrijkste functies. Volgens mij willen die mensen een Switch in het formaat van een X of PS, oftewel 15x zo groot… :'-D
 • @Piet S.

  Als ik zie waar een high-end phone toe in staat is, en in welke kleine vorm dat geperst wordt, dan zie ik daar echt wel mogelijkheden voor (snelle processor, 2k/4k schermen, veel ram etc). Echter is een hig-end telefoon een stuk duurder. Dat neemt niet weg dat dit technisch niet mogelijk zou zijn, wordt alleen te duur. Dat is nmi het enige struikelblok. Pietje S(nugger). 😄

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren