1. Releasedatum Metroid Prime 4 intern bekend bij Nintendo

Releasedatum Metroid Prime 4 intern bekend bij Nintendo

Reggie Fils-Aime doet een boekje open

President van Nintendo of America, Reggie Fils-Aime, zegt een releaseperiode in gedachten te hebben voor Metroid Prime 4. De aankomende first-person-metroidvania werd anderhalf jaar geleden door het Japanse bedrijf onthuld.

In een interview met Mashable benadrukt Fils-Aime een huidige releaseperiode te hebben, maar hij wil deze voorlopig nog niet bekendmaken. "Intern hebben wij verwachtingen over wanneer de game uitgebracht gaat worden. We kunnen wel zeggen dat de game wel degelijk in de ontwikkeling is", aldus Fils-Aime.

Daarnaast licht hij uit dat het Japanse bedrijf erg voorzichtig is met het onthullen van releasedata van toekomstige games. Volgens Fils-Aime wordt de aankondiging zes maanden tot een jaar gedaan voordat de game uitkomt. Echter zijn er ook strategische redenen verbonden aan releasedata. "Het hangt af van welke game, op welke manier de game ontwikkelt wordt en hoe de consument op de aankondiging reageert."

Metroid Prime 4

Tijdens het interview werd tevens duidelijk dat er lang wordt nagedacht over het bepalen van releaseperiodes. Zo sprak Fils-Aime over dat de populairste Switch-games systematisch werden uitgebracht om het momentum te behouden en de console interessant te laten blijven.

Met het naderen van The Game Awards bestaat de kans dat Nintendo met een releasedatum komt voor Metroid Prime 4, echter is dit geen zekerheid.

Metroid Prime heeft momenteel nog geen releasedatum en wordt later uitgebracht op de Nintendo Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

 • Het zal mij benieuwen. :-)
 • Er zijn twee games waar ik ECHT naar uitkijk en dat zijn The Last of Us 2 en Metroid Prime 4, dus ik zou zeggen: kom maar op!
 • @Luigi1985 Ik zit weer eens op één lijn met je!
 • Ik wil minimaal iets van gameplay beelden zien voordat ik een beetje warm loop hiervoor..
 • @Gaaiz

  Ja waar blijft de gameplay? kleine stukjes film van 2 minuten is voor mij al genoeg.
  Dan komt de hype tenminste op gang…..
 • Zeker goed nieuws. Ik ben nu bezig met de Metroid Trilogy en Other M. Metroid op de NES was mijn 1e game waar ik zwaar van onder de indruk was. Ben blij dat Nintendo door blijft gaan met deze geweldige serie!
 • Lijkt me logisch dat je een release window in je hoofd hebt bij iedere game waar je aan begint. Non-nieuws dus.
 • Deze reeks is al een tijdje gestorven. What a shame…
 • @CyberFl

  Deze reeks? De Prime reeks? Waarom? Omdat er sinds de Wii geen Prime release meer is geweest?

  Metroid is nooit een grote seller geweest echter heb ik deze keer het gevoel dat veel mensen nieuwsgierig zijn. Het is afwachten op gameplay beelden maar als ze neerzetten wat ze met Prime 1 hadden neergezet zie ik dit de best verkochte Metroid game worden.

  Ook is prime niet zomaar een 13 uit een dozijn shooter als Halo of CoD. Het is meer een adventure game in een first person shooter jasje en ligt de moeilijkheidsgraad veel te hoog voor de 13 uit een dozijn shooter fans. Dit raakt de serie in zn verkopen maar des te meer is het smullen voor de echte gamer. Deze serie is ver van dood dus.
 • @Ramirez
  Nou voel ik me aangesproken als Halo fan. >=(
  Hoe durf je dat met COD te vergelijken.
 • @Gaaiz

  Haha My bad.

  Ook echte gamers spelen wel eens dat soort shooters. Het is ook niet zozeer dat het slechte games zijn. Integendeel. Prime is alleen niet te vergelijken met je average shooter game. Het is veel meer dan dat.

  En ja. Halo is ook veel beter dan CoD. In halo wordt moeite gestoken en ook ik ben altijd een Halo fan geweest. Aaah the good times, halo 1 online spelen via xbox connect was erg veel fun wat ik altijd samen met een vriend deed.
 • Ik hoop juist dat ze er iets supervets van gaan maken.
 • Zijn er hier collega’s die Metroid Prime Hunter hebben gespeeld op de Nintendo DS?

  Ik blijf er bij: de allerbeste fps voor een handheld imo.
 • @Don Carpaccio

  Ja die heb ik best veel gespeeld en ik denk dat er ook geen betere shooters waren voor de DS. Ik koos vaak voor die gast die anderen kon vangen met een soort stroomdraad.

  Op een gegeven moment kwamen er wel cheaters die in muren konden staan en je vanuit daar kapot konden schieten.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren