1. Dr. Mario World komt deze zomer naar smartphones

Dr. Mario World komt deze zomer naar smartphones

Nieuwe mobiele game van Nintendo

Nintendo komt met de puzzelgame Dr. Mario World voor smartphones, zo laat het bedrijf weten.

De game werd via Twitter aangekondigd en moet in de zomer van 2019 op iOS en Android verschijnen. Nintendo werkt hiervoor samen met de ontwikkelstudio Line Corporation, dat eerder al diverse puzzelgames voor mobiele telefoons maakte. Dit blijkt uit een zakelijk document van Nintendo. Hierin staat ook dat de game gratis speelbaar wordt, maar wel in-game aankopen krijgt.

Hoewel er nog weinig details zijn over Dr. Mario World, is er een grote kans dat het spel veel overeenkomsten heeft met de klassieke Dr. Mario. Hierin moeten spelers in een Tetris-achtig veld ziektekiemen wegwerken met verschillende gekleurde pillen.

Deze zomer verschijnt ook de mobiele game Mario Kart Tour, zo heeft Nintendo gisteren al laten weten. De mobiele versie van Mario Kart had eigenlijk al voor april dit jaar uit moeten komen, maar is uitgesteld.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • A la Teteris/candy crush style, gaat goed werken
 • De allersaaiste Mario-games die er imo zijn. Maar ik ben dan ook de enige gamer op aarde die Tetris niet leuk schijnt te vinden. Word er gewoon niet warm van.
 • @benjaminben

  Ik ben het met je eens hoor, haha! Vroeger vond ik Tetris best amusant, maar het kan me nu echt niet meer bekoren…
 • @Piet S.

  Nou dat had ik dus ook. Op de plee hadden wij altijd zo'n rood niet kapot te krijgen Tetris-spelletje liggen (zo'n 1100 games in 1 deal, waar eigenlijk maar 3 verschillende spellen op stonden met net dat beetje variatie om kennelijk als 'apart' spel gerekend te worden). Maar toen had ik niet veel anders, dus dan speelde ik het met plezier. Nu heb ik echter schappen vol games (als mijn kleine ik zag wat ik nu heb, zou hij spontaan in zijn broek zeiken van blijdschap) en dan kan het stapelen van blokken (njah, Minecraft is soms nog wel leuk) mij echt niet meer enthousiast krijgen.

  Daarbij ; ooit had ik zo'n kraak inbelverbinding, en dat was dan ook niet het meest snelle internet. Ik was gek van consoles, maar had geen geld (nog jong he). Dus toen ontdekte ik emulators en roms (slecht, ik weet het, maar ze hebben er hierdoor wel een Nintendo-fan bij gekregen). Het duurde dan ook eeuwen om die krengen te downloaden, want 6 mb stond voor praktisch een half uur internetten en ik mocht maar een kwartier per dag (we konden namelijk niet bellen of gebeld worden wanneer je op internet zat). Ik weet nog dat ik ooit de gok heb gewaagd een N64 Mario game te downloaden. Ik koos toen voor Dr. Mario, en heb met zwetende handjes zitten wachten tot de download klaar was, want mijn moeder kon elk moment terug komen van de winkel. En na ál die moeite en spanning kwam ik er dus achter dat ik Mario-tetris had gedownload. Ik was teleurgesteld, met name omdat ik het al helemaal voor mij zag een heel weekend te vertoeven in het Mushroom kingdom. Dus, nog meer haat aan deze game.

  Sorry, voor mijn gezeur, moest dit verhaal ff kwijt
 • @benjaminben

  Hahah! Zeer amusant stukje tekst! X-D
 • Dus Mario kart en dr mario beide zomer 2019. Mobile gaat recordwinsten maken dit jaar voor Nintendo.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren