1. Nintendo kondigt Ken en Incineroar, dlc en verhaalmodus aan voor Super Smash Bros. Ultimate

Nintendo kondigt Ken en Incineroar, dlc en verhaalmodus aan voor Super Smash Bros. Ultimate

En een verhaalmodus

In de nieuwe Super Smash Bros. Ultimate-direct zijn de laatste nieuwe vechters aangekondigd. Onder andere Ken uit Street Fighter en Incineroar uit Pokémon zijn onthuld. Ook krijgt de game een verhaalmodus.

Ken is een Echo Fighter van Ryu en is gebaseerd op Super Street Fighter 2 Turbo. Vergeleken met Ryu is Ken iets sneller en kan hij andere bewegingen. Denk aan zijn iconische schoppen en een andere vorm van zijn Hadoken.

Incineroar is gebaseerd op een worstelaar en poseert voor het publiek als hij een tegenstander neerhaalt. Darkest Lariat is zijn iconische beweging, gebaseerd op zijn aanval uit Pokémon Sun & Moon. Als de pokémon schade oploopt wordt zijn wraak geactiveerd, waarmee hij zelf meer schade aanbrengt.

Het derde personage is de Pirahna-plant uit de Mario-games. Deze wordt aan de game toegevoegd als bonus voor spelers die de game voor 31 januari 2019 kopen.

Naarmate spelers de game spelen, worden meer personages vrijgespeeld. In totaal zijn er nu 74 vechters.

ken
smash

Spirits

Super Smash Bros. Ultimate bevat geen nieuwe trophies, maar wel Spirits. Dit zijn personages uit allerlei franchises die een helpende hand bieden tijdens gevechten. Spirits zijn opgedeeld in categorieën op basis van kracht en kunnen worden ingesteld tijdens gevechten. Een primaire Spirit verbetert de statistieken van vechters en secundaire vechters bieden extra vaardigheden.

Spelers verdienen Spirits door Spirit-gevechten te voeren. Dit zijn uitdagingen waarin spelers onder bepaalde omstandigheden vijanden moeten verslaan. Hierbij moet worden nagedacht over verschillende typen: Grab, Attack en Shield en hun zwaktes.

Spelers kunnen Spirits ook terug naar hun wereld sturen en zo nieuwe vrijspelen. Alle Spirits kunnen worden getraind in een dojo, zelfs terwijl spelers andere modi spelen.

Online

De online-modi For Fun en For Glory maken plaats voor een nieuw matchmaking-systeem. Spelers kiezen van tevoren hun eigen regels, waarna ze willekeurig een tegenstander vinden. De Global Smash Power bepaalt welke tegenstanders je tegenkomt. Het is mogelijk een een Global Smash Power instellen voor elke individuele vechter. Een andere indicatie van vaardigheden zijn Smash Tags, korte berichten met de reputatie van spelers

Spelers met een hoger level hebben in zogenaamde Elite Battles invloed op de balans van de game. Nintendo belooft de resultaten van deze wedstrijden scherp in de gaten te houden.

Tot slot is lokaal vechten in Battle Arena's ook mogelijk. De Nintendo Voice App is benodigd om met elkaar te overleggen tijdens online gevechten. Nintendo werkt zelf ook aan een andere applicatie, genaamd Smash World. Hierin kunnen spelers hun beste screenshots en gameplay-video's delen.

DLC

Ook kondigt Nintendo aan dlc te gaan bieden in vorm van nieuwe vechters. Deze worden gebundeld als pakketten met een aantal muzieknummers, een nieuwe arena en een nieuwe vechter. De Fighter Pass geeft spelers voor 24,99 euro toegang tot de vijf pakketten. De inhoud van de pas wordt later bekendgemaakt.

Verhaalmodus

Tot slot hint Nintendo naar een nieuwe verhaalmodus in de game, genaamd Wereld van de Verloren Lichten. In de trailer zien we Smash-personages werelden uit verschillende franchises verkennen en gevechten uitvoeren. Wellicht wordt in de toekomst meer onthuld over de inhoud van de game.

Kijk hieronder de hele Direct terug.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

 • Natuurlijk Pokémon nummer zoveel en Ken voegt niets toe. En dan als dlc Piranha. Nou hopelijk herstelt hij zich met de andere 4 dlc.
 • @kaassoufleeisback
  Ok, duidelijk. Je mening is ontvangen en de "discussie" is wel klaar.
  (Geldt ook voor de rest)
 • @kaassoufleeisback, mag ik vragen of kaas voor deze commentaar verbannen is? Zo ja, dan ben ik het met hem eens dat dit een mening is. (1 die ik deel). Nintendo word in mijn ogen teveel lof toegegooid voor weinig nieuws. En ik vind juist dat kritiek genoemd mag worden zo ontstaan er de beste discussies. Er worden geen koppen ingeslagen ofzo.
 • @Grombeer Nee niet alleen voor deze reactie, meer voor zijn gedrag van de afgelopen tijd. Het is ook verboden om een nieuw account aan te maken als je bent geband, en dat hebben we nog door de vingers gezien.
  Kritiek mag altijd natuurlijk! Graag zelfs.
 • @Jack O

  Niet dat ik het wil opnemen voor kaas, maar als jullie vinden dat hij vervelend gedrag vertoonde de laatste tijd, was het dan niet netjes geweest hem duidelijk hierop te wijzen en aan tegeven dat een ban eraan zou komen?

  Is er overigens nog ergens een ban-lijst te vinden met daarbij de regels van IG? Deze heb ik sinds V4 is vervangen niet meer kunnen vinden.
 • @Shuckles

  Alstu:
  Bans & waarschuwingen

  (Is alleen niet up-to-date.)
 • @Piet S.
  Ik zal er gelijk even wat updates in gooien. Bedankt voor de heads-up!
  Edit: Ah, hij is corrupt geraakt zie ik. Gaan we ook mee aan de slag.
 • @Gaaiz

  Was btw niet bedoeld als kritiek hoor, haha! Maar graag gedaan. ;-P
 • Kunnen nergens tegen hier. Kutsite
 • @GOL-D-RANDY Erger je alsjeblieft niet aan negatieve mensen, zover het kan. We doen er alles aan om het gezellig te houden.
 • @GOL-D-RANDY Schelden met ziektes is gewoon niet nodig. Als je dat wel wilt doen doe je dat maar ergens anders, maar hier niet.
 • Dit wordt de beste SMASH game ooit! Die 'Story Mode' zag er zo ziek uit! <-3
  Voor de rest komt er ook nog DLC!

  Kan nu al niet meer wachten! :-D
 • @Piet S.
  Voor mijzelf weet ik 't niet. Deze valt een beetje onder de zelfde categorie als Mario Kart. Vroeger heel leuk met vrienden/neefjes op de bank, maar dat zie ik mijzelf niet meer doen. Laat staan dat ik voor iedereen controllers ga halen..
  Ik pas dus!
 • @Gaaiz

  Er zit (gelukkig) meer dan genoeg SP content in, dus controllers bijkopen is niet nodig, haha. Ik speelde SMASH vroeger al om de SP content en dat kan nu eindelijk weer! <-3

  Maar verder ieder z'n ding natuurlijk!
 • @Piet S.
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik de story er ook erg tof uit vind zien, daarnaast heb ik al 4 controllers, dus dat wordt gewoon halen haha;)
 • @blue_blade_3

  Netjes, netjes! ;-P
 • Beste toevoeging Nederlands stem. Echt waarom zijn Nederlandse stemmen zo cringe
 • @ShadowhunterrX

  Ik speel hem gewoon op Nederlands. Vind het wel meevallen laatste tijd. Nintendo het recent voor meerdere games goede vertalingen afgeleverd. Zelda botw heb ik ook in nl gespeeld. Prima te doen.
 • @Newgamessuck

  Eens, maar ga 'm wel in het Engels spelen denk ik. :-)
 • @Piet S.
  Dorpsbewoner !

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren