1. Nieuw Nintendo Labo-pakket laat je je eigen vr-bril maken

Nieuw Nintendo Labo-pakket laat je je eigen vr-bril maken

Komt in april uit

Er komen nieuwe Nintendo Labo-pakketten uit waarmee een vr-bril gemaakt kan worden.

Nintendo noemt de kartonnen bril, waar het Switch-scherm in kan worden geschoven om zo een vr-bril te maken, de Toy-Con-VR-bril. Het standaard pakket bevat deze bril, alsmede vijf projecten om te bouwen: de Toy-Con-knaller, het Toy-Con-fototoestel, de Toy-Con-vogel, het Toy-Con-windpedaal en de Toy-Con-olifant. Ook zit er een schermhoes en een veiligheidskap in het pakket.

Er is ook een Starterset, waarin alleen de bril, de knaller en de veiligheidskap zitten. De andere creaties kunnen via twee uitbreidingssets gekocht worden. Nintendo geeft geen officiële prijzen voor games in de Benelux, maar in de Verenigde Staten kosten het complete pakket en de Starterset respectievelijk 79,99 en 39,99 dollar, en de uitbreidingen 19,99 dollar per stuk. Verwacht wordt dat de prijzen in euro's vergelijkbaar zijn.

Wat voor game-ervaringen er bij Labo: VR worden geleverd, is nog maar deels bekend. Zo geeft Nintendo als voorbeelden de mogelijkheid om een alien-invasie tegen te houden met de knaller en foto's te maken van het zeeleven met het fototoestel. Meer informatie volgt later nog, zo valt er te lezen op de website van Nintendo. Wel is duidelijk dat het mogelijk is om de vr-ervaring uit te zetten en de bijbehorende software in 2D te spelen.

De Labo: VR-pakketten zijn vanaf 12 april verkrijgbaar voor de Switch.

Nintendo Labo
Nintendo Labo
Nintendo Labo
Labo VR

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nintendo wilde toch niks met VR te maken hebben? 🤣
 • @TommieNL

  ? oh?…Sterker nog. Ze waren de aller eerste met een VR systeem met de Virtual Boy.

  Ook heeft miyamoto aangegeven dat Nintendo altijd bezig is met onderzoeken en ze ook VR blijven onderzoeken. Maar dat ze pas wat uit willen brengen als het fun is.
 • @TommieNL

  Tjah, ze gaan mee met de concurrentie eh.
 • Nintendo,

  Ga bezig met F-Zero, ontwikkel een nieuwe Star Fox, zet alle 3D Zelda's om naar een Switch port, maak voor mijn part een nieuwe Doshin the Giant. Maar laat aub Labo lekker voor wat het is. Het is geinig, maar te duur, niet lang houdbaar en uiteindelijk weinig diepgaand waardoor het maar voor even leuk is.
 • @benjaminben

  Lego was ook niet gelijk een hit na het eerste lego pakket. Lijkt mij niet meer dan logisch dat Nintendo nog een paar labo kits uitbrengt en kijkt of de verkopen stijgen of dalen…

  enneh….Starfox verkoopt lekker??, F-Zero verkoopt lekker? Dan beter Labo lijkt mij.
 • @Newgamessuck

  Star Fox laatste avontuur was ook een ontzettende boutgame. De laatste Star Fox game die goed goed was. Was Star Fox adventure en Lylat Wars en die verkochten prima. En F zero verkoopt inderdaad heel matig. Jammer want kwalitatief zijn dat prima games
 • @Newgamessuck

  Waat zeg ik dat dit niet verkoopt en F-Zero en Starfox wel zouden verkopen? Ik vind Labo kuttroep die ik niet wil hebben, ik zie Nintendo hun tijd en geld liever in iets anders steken.

  En om toch maar even in te haken op je vraag ; ja, als Ninty een toffe F-Zero en een toffe Starfox game maken (voor mijn part een vervolg op adventures), en deze in een goede tijd uitbrengen, reken maar dat dit dan verkoopt. Helemaal nu Nintendo op Pokemon en Metroid na niet de meest geweldige (persoonlijke mening) stokpaardjes in petto heeft. Voor mijn part werken ze aan een nieuwe IP, maar Labo mag van mij naar waar ik al mijn Labo hardware materiaal laat: 't oud papier.

  Btw, Lego is een opzichzelfstaand product dat zich richt op co structiemateriaal voor kinderen. Dat is wat het is, Nintendo doet veel en veel meer. Dus ik snap je vergelijking niet helemaal.
 • @benjaminben

  Er is een verschil tussen wat jij leuk vind en wat voor Nintendo verstandig is om te doen. Doe mij ook maar die F-zero hoor. Zoveel gamers zoveel meningen. Nintendo moet iedereen tevreden houden.
 • @Newgamessuck

  Maar Labo houdt niemand tevreden het verkoopt als een drol en ik zie niemand er enthousiast van worden. Dus dit is gewoon een flop erken dit als Nintendo zijnde neem je verlies en ga door en laat Labo vallen.
 • @Gamerfan31
  Waaruit blijkt dat het als een drol verkoopt ?
 • @ShadowhunterrX

  Wat ik hoor is labo nou niet bepaald het succes dat Nintendo er van had verwacht. Persoonlijk vind ik de labo prijs gewoon aan een veels te hoge kant. Plus als je er ook nog een Switch bij moet kopen is de prijs te hoog. Maar goed ik zit er niet mee. Van mij persoonlijk hoeft dit allemaal niet. Maar het is leuk voor de ouders met hun kids. En daarbij schaad het niet de Nintendo gamer niet. Aangezien er genoeg toffe titels voor ons naar de Switch komen.
 • @Gamerfan31

  Nou maybe niet het succes wat Nintendo oorspronkelijk verwacht had. Maar van de eerste serie labo kits zijn wel ongeveer een miljoen exemplaren verkocht.

  Met zulke cijfers is het logisch dat Nintendo meer aan labo doet dan aan F-zero en Starfox. Beide series hebben een veel hogere productiewaarde en halen de miljoen meestal niet eens.

  Bovendien kost labo Nintendo haast geen mankracht. Er werken echt geen 100 man aan. Dus of het echt van de productie capaciteiten van bijvoorbeeld een starfox afgaat lijkt mij niet.

  Starfox en f zero zijn gewoon “dood”. Al verwacht ik vroeg of laat wel een revive van deze series.
 • @Ramirez

  Star Fox mits ze daar een goed nieuw idee voor verzinnen kan best mee. Als dat Star Fox Grand Prix gerucht wel blijkt te kloppen dan heb je 2 vliegen in een klap. Maar ik zou ook wel een grote action rpg avontuur zoals mass effect van Star Fox willen zien. Maar we gaan zien wat de toekomst brengt. Maar Star fox in zijn huidige genre dat kan niet meer in deze tijd vind ik.
 • Als de software leuk is koop ik wel die starter set voor mijn kids.
 • Ik vermoed dat Nintendo de meeste uiteenlopende dingen voor de Switch uit gaat brengen.
 • Eerst maar eens de reviews afwachten. Het is niet dat die kartonnen brilletjes van Google zo goed werkte.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren