1. Nintendo koopt Luigi's Mansion 3-maker Next Level Games

Nintendo koopt Luigi's Mansion 3-maker Next Level Games

Ook bekend van Mario Strikers Football-reeks

Nintendo koopt binnenkort Luigi's Mansion 3-maker Next Level Games. Dat laat het bedrijf weten op de officiële website.

Officieel is de deal nog niet rond, maar naar verwachting zal dat in maart gebeuren. Next Level Games werd al gezien als een 'second party'-studio, omdat het enkel titels voor Nintendo ontwikkelt. Volgens Nintendo is de overname van de Canadese ontwikkelaar goed voor 'interne ontwikkelmiddelen' en een 'betere samenwerking'.

Next Level Games werd opgericht in 2002 en ontwikkelde onder andere Super Mario Strikers, Super Mario Strikers Charged, Spider-Man: Friend or Foe, de Wii-versie van Punch-Out!, Luigi's Mansion 2: Dark Moon en Luigi's Mansion 3.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • De Luigi's Mansion games waren erg goed. Met name het tweede deel. Dat vond ik een van de beste games voor de Nintendo DS.

  Ben benieuwd wat ze in petto hebben.

  Super Mario Strikers Charged was destijds ook erg leuk (alleen niet zo leuk als Sega Soccer Slam).
 • @Luigi1985

  Ik vind LM2 juist de minste van de 3, haha. Nog steeds leuk hoor, maar LM moet in mijn ogen gewoon niet level based zijn.

  En ik vond beide Stikers games wel echt leuk! Zovan: 'Ff snel nog 1 potje dan!'… XD
 • Goede zet. Zeker niet de laatste overname in gaming voor 2021.

  Nintendo had Next level games al klem door ze zoveel in te huren dat ze al jaren exclusief voor Nintendo bezig waren, maar op deze manier hou je de studio en talent binnen.

  Nu kunnen ze ook tech delen en kan nlg groter groeien onder Nintendo.

  Rare was een fout door ze niet te kopen, die fout maken ze gelukkig niet met nlg.
 • Mmmhh, is dit een investering, of is dit het redden van een coronafaillissement terwijl er een Nintendogame in de maak is.

  Daarbij zeggende: Pleasseee, nog een Mario voetbalgame. Heerlijke chaos.
 • @gertjun

  Nintendo is geen Robin Hood. Niemand wordt gered. Het is een overname.

  NLG zette zichzelf in de verkoop en Nintendo sloeg toe. Oprichters wilden cashen. Denk niet zo zeer een investering, maar meer dat als nintendo niet koopt iemand anders dat zou doen en zou Nintendo een hele goede partner kwijtraken. Meer strategisch dus.
 • @Newgamessuck


  Maar als de overname geld oplevert dan is het per definitie een investering…
  Ik ben het met je eens hoor, ik denk ook eerder strategisch qua efficiency dan hetgeen ik poneerde: ivm corona.

  Maar het zou niet gek zijn in deze tijd. Next Level games maakt al een tijdje alleen nintendo games, als faillissement dreigt door corona is het ook strategisch van Nintendo deze studio overeind te houden. Niet door ze wat extra geld toe te spelen, maar door het in te lijven.

  Je zult het nooit weten, want de echte reden wordt natuurlijk nooit gegeven. Duikje in de kwartaalcijfers van Next Level zou uitkomst kunnen bieden, maar die kan ik nergens vinden.
 • @gertjun

  Is geen publiek bedrijf, dus cijfers zie je niet. Corona faillissement lijkt mij sterk. Gaming sector floreert juist in deze tijd. Denk dat eigenaren wilden verkopen omdat juist nu het bedrijf goud waard is.

  Qua ip heeft nlg niks, dus opzicht wint nintendo niet echt veel met de overname. Het is daarom volgens mij puur strategisch dat een ander er niet mee vandoor gaat.
 • @Newgamessuck

  Nja er is altijd geld te winnen, niks met IP wel/niet te maken. Ik denk dat je gelijk hebt, maar zal denk ik eerder andersom zijn geweest; Nintendo gooit een zak geld op tafel en een relatief kleine studio als Next Level kan zo'n aanbod niet weigeren; immers, het biedt ook meer garantie voor de toekomst. En wat als ze het aanbod wel weigeren? Ze zijn immers sinds 2014 al afhankelijk van alleen Nintendo.
 • @gertjun
  In het document op Nintendo IR site over de overname staat dat NLG zichzelf te koop zette.Dat verzin ik niet zelf :)
  "A number of owner-directors recently determined that the time is right for them to sell their shares, and NLG therefore began exploring potential sale transactions."

  https://www.nintendo.co.jp/ir/pdf/2021/210105e.pdf

  Dus…Als nintendo het niet koopt, dan koopt een microsoft of Sony het wel. Een developer met LM 3 op haar CV is zo verkocht.
  Uiteindelijk verdient Nintendo er vast wel geld aan, maar het was een nu of nooit beslissing en Nintendo moest een nu doen. Anders zou het net als rare voor een concurrent met een geldzak kiezen.
 • @Newgamessuck

  Potverdikkeme, dat zocht ik. Excuus!
 • Mario Smash Football is de eerste game die ik ooit gespeeld heb en tot de dag van vandaag een van mijn favorieten aller tijden, talloze uren in gestopt. Een terugkeer van die franchise zou me misschien kunnen overtuigen om een Switch terug te kopen nadat ik de mijne verkocht heb een paar jaar geleden.
 • Goed om te zien dat de developers van Metroid Prime: Federation Force binnen geharkt worden. :)
  Hopen op een deel 2.

  Nee jk, al ben ik wel blij met deze zet.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren