1. Nintendo krijgt 12 miljoen dollar in ROM-rechtszaak

Nintendo krijgt 12 miljoen dollar in ROM-rechtszaak

Nintendo gaat illegale handel tegen

Nintendo heeft van de websites LoveROMS en LoveRETRO twaalf miljoen dollar gekregen als vergoeding voor het plegen van merkinbreuk en piraterij. Beide websites, beheerd door een getrouwd stel, schikte met Nintendo over het bedrag. Beide websites zijn nu offline gehaald waar eerder gratis NES-, GameBoy- en N64-games te vinden waren.

Het getrouwde stel schikte met Nintendo om verdere juridische gevolgen te voorkomen. In een verder gesprek over de gemiste inkomens die Nintendo had kwam een bedrag naar buiten van twaalf miljoen dollar. Nintendo verklaarde in de zomer al dat ze geen dergelijke illegale handel van games in de vorm van ROMS tolereren en dit gingen aanpakken.

Nintendo

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Toch allemaal te laat, De roms zitten gewoon door heeeel internet en zal ook niet meer te verwijderen zijn
 • @Darkempire

  Als je weet dat je een fikse boete krijgt als je die ROM aanbiedt zal het snel weg gaan (van het niet dark web).
 • @Newgamessuck
  Dat denk ik niet. Zie de filmindustrie.
  En zolang ze NES-meuk voor de zoveelste keer door je strot duwen en bijvoorbeeld N64 klassiekers links laten liggen, geef ik degene die gebruik van de ROMS maken geen ongelijk. Dit soort historische media moet voor een ieder bereikbaar zijn en niet via woekerprijzen op een Marktplaats.
 • @SmartTies

  Wat belachelijk dat je diefstal en het verdienen aan diefstal dmv reclame en clicks op dergelijke websites goed zit te keuren.

  Het is en blijft eigendom van diegene die deze games gemaakt/gepubliceerd heeft. Het is hun bezit en ze mogen de prijs vragen die ze willen. Dat het nieuw of oud is, fysiek of digitaal, maakt niets uit.

  Dat het volgens jou woekerprijzen zijn doet daar niets aan af. Er zijn legio voorbeelden van producten die voor woekerprijzen over de toonbank gaan. Smartphones bijvoorbeeld. Ik neem aan dat je die van jou ook niet gestolen hebt of goedkeurt dat iemand een telefoon steelt?

  Wanneer men een product te duur vindt of het simpelweg niet kan betalen dan verdien je zo’n product ook niet te gebruiken of te bezitten. Het zijn geen levensbehoefte middelen die iedereen nodig heeft maar luxe artikelen en die moet je verdienen te gebruiken/bezitten.
 • @Ramirez

  Moreel zit je helemaal goed, het blijft eigendom van bedrijven. Het word echter weer grijs in de discussies als rom-sites de afgelopen 30 jaar een cultureel archief (een online museum) hebben aangelegd van classic videogames, terwijl de ontwikkelaars en uitgevers tot vijftien jaar geleden hun producten hebben weggegooid en tot voor kort daar niet meer naar omkeken.

  Ontwikkelaars kloppen nu dan ook weer bij die romsites aan om hun eigen spellen terug te vragen om deze weer in te kunnen zetten op downloaddiensten en de classic console reeks. zonder die verdomde piraten waren sommige games dus verloren gegaan.
 • Stel eens voor, ik heb Nintendo Wii En 3ds met oude classics bijvoorbeeld
  Mario 64 dan heb ik hem gekocht, dan is het van mij, zodra ik liever op de pc wil spellen dan mag ik toch gewoon rom downloaden van de game die je al gekocht heb toch?

  Ik vind het sowieso belachelijk
  1: Service offline halen van de oudere systeem waar je dus de oude game heb gekocht
  2 Elke keer de game opnieuw kopen op de nieuwe systeem dat je toch al weet dat je in de toekomst offline worden gehaald dat je niet meer kan spellen.
  3 prijzen van die oude meuk zijn gewoon belachelijk duur (geen phycal)
 • @Ramirez
  Ga maar lekker hypocriet zitten doen, maar ondertussen heb jij net zo goed muziek en films zitten downloaden ergens in het bestaan van het www. Maar omdat het Nintendo is spreken je hier opeens van diefstal?! Belachelijk!

  Ik heb het overigens niet over mijn eigen situatie aangezien ik collect en niet om code geef. Maar als iemand die het spel wilt spelen en niet in zee wilt gaan met paupers op marktplaats, dan "internet ROMS is yours!" En daar geef ik ze geen ongelijk in.

  Dat kortzichtige gelul wat volgt over smartphones ga ik niet eens op in.
 • Nintendo is geen onschuldige. Ze vragen vaak idioot hoge prijzen voor games en ze proberen het meerdere keren aan dezelfde mensen te verkopen.

  Ik doe er echter niet aan, ben blij met de ongelofelijk goede legale diensten die we tegenwoordig hebben.
 • Als zij schikken voor 12 fucking miljoen, dan hebben ze er aardig aan verdiend. Of zie ik iets over het hoofd?
 • @Soon.

  Ik denk dat je niks over het hoofd ziet.
 • Nu ik dit lees herinner ik me dat ik vroeger een spelcomputer had die er bijna hetzelfde als de SNES uitzag met aan de bovenkant een gleuf om NES-games (jawel NES) in te douwen en op het apparaat zelf 500 voor-geïnstalleerde games. Oke, uiteindelijk stonden veel spellen er meerdere malen op, maar begon je in een ander level. Echter kwam je in totaal wel uit op een game of 30 denk ik, waaronder Super Mario Bros., Tetris, Duck Hunt (inclusief nep zapper), Tanks en Contra. Vooral die laatste speelde ik eindeloos.

  Begin nu wel benieuwd te worden waar mijn vader dat ding vandaan getoverd heeft destijds….
 • @Luigi1985

  Ik denk dat hij dat ding helemaal nergens vandaan heeft getoverd.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren